De meest populaire manieren om online te betalen

Online Betalen met je Mobiel

Net zoals we meer entertainment online zoeken, doen we met zijn allen ook steeds meer online aankopen. Maar als je wat koopt, moet je daar ook voor betalen. En met cash geld kan dat natuurlijk niet. De financiële wereld had hier razendsnel een antwoord op, en met online betaalservices zijn inmiddels miljarden gemoeid. 

Betalingen online worden meestal onmiddellijk uitgevoerd zodat de ontvanger onmiddellijk over het geld kan beschikken na een transactie. De bestelling kan dan direct worden klaargemaakt en naar de klant worden gestuurd. 

Maar er kunnen in plaats van goederen ook diensten worden aangekocht. Denk aan software en spelletjes die gedownload kunnen worden, of streamingdiensten die films en series aanbieden. Ook stortingen op sites zoals bet777.be, waarbij je na de storting weddenschappen kunt plaatsen op je favoriete sportteam, doe je via online betaaldiensten.

Meest voorkomende online-betaalmethoden

Om goederen of diensten te kopen moet je dus gebruikmaken van een online betaalmethode. Laten we eens bekijken welke door Nederlanders het meest gebruikt worden.

iDEAL

De methode die door je eigen bank wordt aangeboden, iDEAL, is in Nederland veruit de meest populaire manier om op het internet te betalen. Wat je ook koopt of bestelt, de manier waarop je betaalt is hetzelfde als wanneer je een gewone elektronische bankoverschrijving zou uitvoeren: via internetbankieren.

Creditcards

De oudste manier om online te betalen is de creditcard. In Nederland zijn Visa en Mastercard de meest gebruikte kaarten. Het is een betaalmethode waarbij hert verschuldigde bedrag wordt voorgeschoten, en pas op het einde van de maand van je rekening wordt afgeschreven. 

Internet betaalbedrijven

Mobiele Betaalmogelijkheden

Samen met de opkomst van het internet is er een geheel nieuwe financiële industrie ontstaan, de online betaalbedrijven. Ze kunnen beschouwd worden als ‘tussenpersonen’ waarmee je veilig geldzaken op het internet kunt regelen. 

Het meest bekende is PayPal, dat ondertussen al meer dan twintig jaar deze diensten verleent. Bij deze betaalprovider heb je geen kaart of bankpas nodig om je betalingen uit te voeren. PayPal maakt gebruik van je e-mailadres om je te identificeren als eigenaar van de PayPal ewallet.

Een tweede speler op die markt is Trustly. Dit Zweedse bedrijf startte met haar dienstverlening in het Hoge Noorden, en is nu via Duitsland en Nederland ook in het grootste deel van Europa actief. Ook intercontinentaal staan ze niet stil. In Australië is de betaalmethode ook al gelanceerd, en staat, als we juist geïnformeerd zijn, de verovering van Azië als volgende op de agenda.

Geschenkkaarten

Geschenkkaarten met een geldwaarde worden gebruikt om als cadeau te geven, maar ook om online betalingen te doen die helemaal anoniem zijn. Zowel bij de aankoop als bij het online gebruik zal niet naar je identiteit gevraagd worden.

Ewallets

Een e-wallet is een elektronische portefeuille. Skrill en Neteller zijn de bekendste namen. Je maakt bij deze bedrijven een account aan, en kunt daarna geld laden op je virtuele portemonnee. Met dat geld kun je dan direct betalingen uitvoeren bij webshops en dienstverleners die deze betaaloptie accepteren.

Cryptomunten

Deze betaalmethode is vrij nieuw en nogal onorthodox. Het zijn virtuele munten die geen enkele binding hebben met een bank of regering. Crypto’s worden ook wel eens de munteenheid van het volk genoemd. In een volgende blog zullen we deze online betaalmethode apart verder belichten.

Financieel ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bitcoin. Kopen of niet?

Bitcoin

Steeds vaker wordt er gesproken over het kopen van bitcoins en of dit wel of niet een goede investering is. Feit is, dat cryptocurrency het geld van de toekomst is. En hoe eerder je instapt, hoe groter wellicht je kans op een mooie winst.

Investeren in Bitcoin

Direct een hele bitcoin kopen is voor veel starters op de crypto markt wat hoog gegrepen. Op het moment van schrijven is één enkele bitcoin zo’n € 10.000 waard. Maar ook met kleinere bedragen kun je beginnen met investeren. En dit is een heel goed moment om te beginnen.

De halving is achter de rug

In mei 2020 heeft er in de wereld van Bitcoin een halving plaatsgevonden. Dat houdt in dat mensen die bitcoins creëren vanaf dat moment nog maar de helft betaald krijgen voor hun werk. Dat lijkt vreemd, maar is in werkelijkheid een perfect uitgedacht systeem om devaluatie van de Bitcoin tegen te gaan. Zo’n halving heeft altijd enorm veel impact en zorgt ervoor dat bitcoins schaarser worden. Nu de meest recente halving net achter de rug is, is het historisch gezien de verwachting dat de waarde van de Bitcoin flink zal stijgen.

Bitcoin

Dé valuta in tijden van crisis

In tijden van crisis kunnen de euro en andere valuta in waarde dalen. Met de huidige onzekere tijden en een mogelijke economische crisis in het verschiet zou je spaargeld dus weleens flink kunnen slinken. Maar dat geldt niet voor bitcoins. Doordat er een vooraf gesteld maximaal aantal bitcoins is, weet men zeker dat er niet ‘zomaar’ nieuwe coins gemaakt worden om het gat van een crisis te dichten. Het Bitcoin-systeem is dus niet gevoelig voor inflatie.

Dit maakt de bitcoin de ideale valuta voor je spaargeld. Betalen kun je er in het dagelijks leven nog nauwelijks mee, maar sparen gaat des te beter. En nu men verwacht dat de waarde van de bitcoin de komende tijd enorm zal stijgen, is dit hét moment om in te stappen.

Bitcoin kopen? JA!

Vraag je ons of je bitcoins zou moeten kopen, dan zeggen wij ‘JA!’. Wie geld te besteden heeft aan een dergelijke manier van sparen, zou zeker in Bitcoin moeten investeren. Grote kans dat je je spaargeld in no-time ziet groeien.

Neem ook gerust eens een kijkje op ForexFreak.nl.

 

Bitcoin

Waarom gestolen kunst kopen als je het toch aan niemand kunt tonen?

Het lijkt zo onlogisch: kunst stelen die je niet kunt tonen of verkopen. Toch verdwijnen er regelmatig wereldberoemde schilderijen. Wij vroegen ons af waarom mensen kunst stelen en gestolen kunst kopen als ze deze vervolgens toch verborgen moeten houden en zochten het uit.

Liefhebbers van gestolen kunst

De meeste mensen hebben het liefst eerlijke kunst aan de muur. Schilderijen die niet gestolen zijn en die ze vol trots aan iedereen kunnen laten zien. En zo hoort het ook. Maar er is ook een doelgroep die juist geïnteresseerd is in gestolen kunst en die ook graag koopt: criminelen. Gestolen kunst blijkt in de onderwereld razend populair!

Onderhandelen met justitie

Natuurlijk kan ook een topcrimineel gestolen kunst niet zomaar aan de muur hangen. Een gestolen schilderij is dan ook niet bedoeld als wanddecoratie, maar als onderhandelings materiaal. Problemen met justitie? Dan blijkt zo’n schilderij soms een heel goed ruilmiddel voor strafvermindering. Daarom is gestolen kunst ook tussen criminelen onderling goede handelswaar. Iedereen wil immers wel iets achter de hand hebben om in te kunnen zetten bij het bedingen van een lagere straf.

Verzekeringsgeld cashen

Criminelen die aan de gestolen kunst goed geld willen verdienen, kunnen ook zaken doen met een verzekeringsmaatschappij. Kunstwerken die bij een museum in bruikleen zijn, zijn vaak goed verzekerd. Als een schilderij is verzekerd voor 1 miljoen euro en de verzekeringsmaatschappij kan het terugkopen voor € 400.000, dan beperken ze de schade aanzienlijk.

De fabel ontkracht

Er zijn ook mensen die denken dat het voornamelijk kunstliefhebbers zijn die gestolen schilderijen kopen of zelfs in opdracht laten stelen. Toch is dat niet aannemelijk. Een verzamelaar wil vooral graag pronken met zijn bijzondere collectie. Daar komen gestolen kunstwerken helaas niet voor in aanmerking. Het is dan ook een mooi scenario voor een film, maar verder vooral gebaseerd op een fabeltje.

Wil jij op een eerlijke manier geld verdienen? Neem dan gerust een kijkje op Spaarvarken.nl