Deze verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel een aanrader om af te sluiten

Bloemen op de grond gevallen met een kapotte vaas.

Voor een aantal verzekeringen ben je verplicht om ze af te sluiten. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld jouw zorgverzekering. Daarnaast zijn er nog verzekeringen, waar je toe verplicht wordt als je een hypotheek wil afsluiten bijvoorbeeld. Er zijn ook nog verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel handig om te hebben. Deze groep verzekeringen bespreken we in dit artikel.

Een aansprakelijkheidsverzekering

We weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Voornamelijk als je huisdieren of kleine kinderen hebt. Die ongelukken zijn haast niet te voorkomen. Het is alleen wel vervelend als het gebeurt, vooral als je bij een ander bent. Ga je lekker op visite bij een kennis en stoot je kleuter een dure vaas van tafel? Het is een situatie die je zomaar kan overkomen. 

In eerste instantie is het natuurlijk een vervelende situatie. Je wil dit probleem dat je hebt veroorzaakt meteen oplossen. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor zulke ongelukken. Het is dus heel verstandig om zo’n verzekering af te sluiten. Het zal namelijk vast en zeker niet de laatste vaas zijn die van tafel wordt gestoten. Zulke ongelukken gebeuren gewoon. 

Dit is natuurlijk maar een simpel voorbeeld, wat iedereen kan overkomen. Er zijn nog talloze voorbeelden te benoemen, waar je allemaal voor verzekerd bent als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Het gaat dan altijd om schade die jij, je partner, kinderen en huisdieren veroorzaken bij een ander. Alhoewel je woning hier ook onderdeel van is, als een vallende dakpan schade veroorzaakt.

Een inboedelverzekering

Thuis kunnen er ook allerlei ongelukken gebeuren. Ook daar wil je natuurlijk voor verzekerd zijn. Als je een inboedelverzekering afsluit, ben je verzekerd voor schade die ontstaat bij onverwachte situaties. 

Stel jouw televisie wordt gestolen uit jouw woning, dan krijg je een vergoeding terug als je daar een schadeclaim voor indient. Ook als door een lekkage jouw hele bank beschadigd is, moet de verzekering die schade vergoeden. 

Alle losstaande spullen in jouw woning zijn verzekerd met een inboedelverzekering. De verzekering is officieel niet verplicht, maar wel altijd aan te raden als je ergens gaat wonen. Of het nu een huurhuis of koophuis betreft. Onverwachte situaties kunnen zich altijd voordoen. Liever elke maand premie betalen, dan dat je een grote kostenpost hebt en die zelf moet ophoesten. 

Een opstalverzekering

Voor sommige mensen is dit verplicht, maar lang niet voor iedereen. Je ziet vaak dat een hypotheekaanbieder dit type verzekering verplicht als je een koophuis gaat kopen. De kans is aanwezig dat jij ook al een opstalverzekering hebt. Woon je in een huurhuis? Dan heeft niemand je verplicht om deze verzekering af te sluiten, alhoewel het wel aan te raden is.

Als je bovenstaande verzekeringen af hebt gesloten dan ben je verzekerd voor schade die je aanbrengt aan spullen en schade die ontstaat bij onverwachte situaties. Het gaat hierbij om schade aan de inboedel. Of je het nou zelf doet of door een storm komt, maakt in dit geval niet uit, als je voor beide verzekerd bent.

Alleen er zijn ook nog spullen die onlosmakelijk aan je huis verbonden zijn. Ook die lopen kans op schade als er brand uitbreekt bijvoorbeeld. Die schade kan goed zichtbaar zijn op jouw ingebouwde keuken en je muren en kozijnen. Het zijn spullen die je niet zomaar weg kunt schuiven om ze te beschermen. Als je een opstalverzekering hebt afgesloten, ben je voor dit soort schade verzekerd. Eveneens vallen zonnepanelen en de omheining van jouw tuin hier ook onder. Je krijgt dan een vergoeding om die schade te laten repareren. 

Financieel ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Creëer een gezellige sfeer in jouw woning

Boekenkast in de woonkamer

Het inrichten van een woning is soms best lastig. Je doet wellicht inspiratie op bij andere huishoudens of op internet, maar de juiste combinatie vinden voor jouw woning is lastig. Vaak is een nieuwe inrichting van je huishouden ook eventjes wennen, geef het dus even de tijd, voordat je meteen weer een nieuwe verandering laat optreden. Wil jij graag meer gezelligheid creëren in jouw woning? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij laten jou graag kennis maken met een aantal artikelen voor een gezellige sfeer in jouw woning.

Verlichting

De verlichting levert een belangrijke bijdrage aan een gezellige woning. Het licht dient voor meer doeleinden. De verlichting is allereerst geschikt als licht, als de zon onder is gegaan heb je namelijk weinig daglicht van buitenaf. Daarnaast zorgt de juiste lamp voor de ultieme sfeer. Een lamp die je kunt dimmen zorgt voor de nodige sfeer. Daarnaast zorgt een klein lampje in de vensterbank of naast de kast ook voor een gezellige sfeer in de woning. Bekijk welke vormen van de lamp passen bij jouw woning en een bijdrage leveren aan een gezellige sfeer. De verlichting kan soms erg duur zijn, dus voor eventueel extra geld kan je kijken op www.anycoindirect.eu. Het brengt wel de nodige risico’s met zich mee.

Planten

Er zijn veel verschillende soorten planten verkrijgbaar. Een grote kamerplant zorgt voor een enorm gezellige sfeer in de woning. De natuur wordt naar binnen gehaald door middel van een plant. De plant is voorzien van een aantal mooie groene bladeren. De planten passen over het algemeen prima bij de rest van het interieur. Een kleine plant in de vensterbank of kast kan ook bijdragen aan een gezellige sfeer in de woning. Zorg ervoor dat de planten voldoende water krijgen, op deze manier stralen ze het meest en zullen ze voor een lange tijd een gezellige bijdrage leveren.

Accessoires

De accessoires in een woning zijn sfeerbepalend in het interieur van de woning. Door de juiste accessoires met elkaar te combineren, geef je direct een sfeer van gezelligheid aan de woning. Dit kan door middel van een vloerkleed, beeldjes, vazen, foto’s, schilderijen of andere accessoires. De accessoires worden gebruikt als aanvulling op het interieur van jouw woning. Het zou mooi zijn om met zo min mogelijk accessoires een zo gezellig mogelijk sfeer te creëren in de woning. Iedere sfeer is uniek, dus ontdek welke accessoires passen bij jouw woning.

3 manieren waarop je eenvoudig veel geld op je energierekening kunt besparen

Temperatuur Verlagen

Energieleveranciers mogen al sinds 2004 hun eigen prijzen bepalen. Sindsdien is het veel aantrekkelijker geworden om regelmatig over te stappen. Zeker gezien er een flinke concurrentiestrijd heerst. Inmiddels is heel Nederland opgeschrikt door het nieuws van de stijgende energieprijzen voor het komende jaar. Naar verwachting zullen de meeste mensen honderden euro’s extra gaan betalen vanaf januari 2022. Hoog tijd om hier dus iets aan te veranderen. Hoewel we de stijgende energieprijzen niet in de hand kunnen houden en het kabinet er gelukkig wel alles aan doen om die stijging te compenseren, zijn er gelukkig ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om eenvoudig geld op je energierekening te besparen. In dit artikel vind je 3 tips! 

1. Energie vergelijken 

Energie vergelijken is op dit moment belangrijker dan ooit. Er zijn ontzettend veel grote energieleveranciers die in de juiste tijden veel energie hebben ingekocht. Dit betekent ook dat zij zelfs vanaf januari 2022 hun prijzen relatief stabiel kunnen houden. Dat is natuurlijk heel goed nieuws. Helaas zijn er ook bedrijven die ontzettend veel geld gaan vragen. Simpelweg omdat ze geen andere keus hebben. 

Energie vergelijken is daarom juist nu ontzettend belangrijk. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Energie vergelijken mkb kan gelukkig ook heel eenvoudig online worden gedaan. Er zijn tal van verschillende vergelijkingstools online te vinden, waarmee je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier kunt vinden. Overstappen is niet alleen nog nooit zo gemakkelijk geweest, maar levert op dit moment ook nog eens verreweg het meest op. 

2. Isoleren 

Het isoleren van de woning blijft ontzettend belangrijk. Zeker als we kijken naar de stijgende energieprijzen. Het gaat hierbij immers met name om gas. Wanneer jij meer moet stoken, betekent dit direct ook een veel hogere energierekening. Zonde, wanneer je dit ook nog eens voor de buitenlucht doet. Met name in oudere gebouwen is het vaak slecht met de isolatie gesteld. 

Gelukkig heeft het kabinet tevens enkele miljoenen euro’s uitgetrokken om subsidies te regelen, waarmee het isoleren van oudere woningen door mensen met een lager inkomen stukken aantrekkelijker wordt. Bekijk daarom of deze subsidies wellicht ook voor jou gelden. Hiermee kan je niet alleen het wooncomfort enorm verbeteren, maar ook fiks besparen op de energierekening.

3. De kleinste dingen zijn het meest effectief 

Veel mensen zijn bang dat ze wooncomfort inleveren wanneer ze energie gaan besparen. Niets is echter minder waar. Energie besparen hoeft echt niet te betekenen dat je geen apparaten in huis mag hebben en constant in de kou of het donker zit. Je hoeft je levensstijl niet drastisch om te gooien. De kleinste dingen zijn vaak al het meest effectief: 

  • Douche korter. Maak eventueel gebruik van een douchewekkertje 
  • Maak minder vaak gebruik van de wasdroger 
  • Zet de thermostaat standaard één a twee graden lager. De ideale temperatuur in huis ligt tussen de 19 en 21 graden
  • Zet een timer op de buitenverlichting, zodat je deze niet vergeet uit te zetten 
  • Zet apparaten volledig uit, niet enkel op stand-by