Deze verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel een aanrader om af te sluiten

Bloemen op de grond gevallen met een kapotte vaas.

Voor een aantal verzekeringen ben je verplicht om ze af te sluiten. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld jouw zorgverzekering. Daarnaast zijn er nog verzekeringen, waar je toe verplicht wordt als je een hypotheek wil afsluiten bijvoorbeeld. Er zijn ook nog verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel handig om te hebben. Deze groep verzekeringen bespreken we in dit artikel.

Een aansprakelijkheidsverzekering

We weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Voornamelijk als je huisdieren of kleine kinderen hebt. Die ongelukken zijn haast niet te voorkomen. Het is alleen wel vervelend als het gebeurt, vooral als je bij een ander bent. Ga je lekker op visite bij een kennis en stoot je kleuter een dure vaas van tafel? Het is een situatie die je zomaar kan overkomen. 

In eerste instantie is het natuurlijk een vervelende situatie. Je wil dit probleem dat je hebt veroorzaakt meteen oplossen. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor zulke ongelukken. Het is dus heel verstandig om zo’n verzekering af te sluiten. Het zal namelijk vast en zeker niet de laatste vaas zijn die van tafel wordt gestoten. Zulke ongelukken gebeuren gewoon. 

Dit is natuurlijk maar een simpel voorbeeld, wat iedereen kan overkomen. Er zijn nog talloze voorbeelden te benoemen, waar je allemaal voor verzekerd bent als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Het gaat dan altijd om schade die jij, je partner, kinderen en huisdieren veroorzaken bij een ander. Alhoewel je woning hier ook onderdeel van is, als een vallende dakpan schade veroorzaakt.

Een inboedelverzekering

Thuis kunnen er ook allerlei ongelukken gebeuren. Ook daar wil je natuurlijk voor verzekerd zijn. Als je een inboedelverzekering afsluit, ben je verzekerd voor schade die ontstaat bij onverwachte situaties. 

Stel jouw televisie wordt gestolen uit jouw woning, dan krijg je een vergoeding terug als je daar een schadeclaim voor indient. Ook als door een lekkage jouw hele bank beschadigd is, moet de verzekering die schade vergoeden. 

Alle losstaande spullen in jouw woning zijn verzekerd met een inboedelverzekering. De verzekering is officieel niet verplicht, maar wel altijd aan te raden als je ergens gaat wonen. Of het nu een huurhuis of koophuis betreft. Onverwachte situaties kunnen zich altijd voordoen. Liever elke maand premie betalen, dan dat je een grote kostenpost hebt en die zelf moet ophoesten. 

Een opstalverzekering

Voor sommige mensen is dit verplicht, maar lang niet voor iedereen. Je ziet vaak dat een hypotheekaanbieder dit type verzekering verplicht als je een koophuis gaat kopen. De kans is aanwezig dat jij ook al een opstalverzekering hebt. Woon je in een huurhuis? Dan heeft niemand je verplicht om deze verzekering af te sluiten, alhoewel het wel aan te raden is.

Als je bovenstaande verzekeringen af hebt gesloten dan ben je verzekerd voor schade die je aanbrengt aan spullen en schade die ontstaat bij onverwachte situaties. Het gaat hierbij om schade aan de inboedel. Of je het nou zelf doet of door een storm komt, maakt in dit geval niet uit, als je voor beide verzekerd bent.

Alleen er zijn ook nog spullen die onlosmakelijk aan je huis verbonden zijn. Ook die lopen kans op schade als er brand uitbreekt bijvoorbeeld. Die schade kan goed zichtbaar zijn op jouw ingebouwde keuken en je muren en kozijnen. Het zijn spullen die je niet zomaar weg kunt schuiven om ze te beschermen. Als je een opstalverzekering hebt afgesloten, ben je voor dit soort schade verzekerd. Eveneens vallen zonnepanelen en de omheining van jouw tuin hier ook onder. Je krijgt dan een vergoeding om die schade te laten repareren. 

Financieel ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest populaire manieren om online te betalen

Online Betalen met je Mobiel

Net zoals we meer entertainment online zoeken, doen we met zijn allen ook steeds meer online aankopen. Maar als je wat koopt, moet je daar ook voor betalen. En met cash geld kan dat natuurlijk niet. De financiële wereld had hier razendsnel een antwoord op, en met online betaalservices zijn inmiddels miljarden gemoeid. 

Betalingen online worden meestal onmiddellijk uitgevoerd zodat de ontvanger onmiddellijk over het geld kan beschikken na een transactie. De bestelling kan dan direct worden klaargemaakt en naar de klant worden gestuurd. 

Maar er kunnen in plaats van goederen ook diensten worden aangekocht. Denk aan software en spelletjes die gedownload kunnen worden, of streamingdiensten die films en series aanbieden. Ook stortingen op sites zoals bet777.be, waarbij je na de storting weddenschappen kunt plaatsen op je favoriete sportteam, doe je via online betaaldiensten.

Meest voorkomende online-betaalmethoden

Om goederen of diensten te kopen moet je dus gebruikmaken van een online betaalmethode. Laten we eens bekijken welke door Nederlanders het meest gebruikt worden.

iDEAL

De methode die door je eigen bank wordt aangeboden, iDEAL, is in Nederland veruit de meest populaire manier om op het internet te betalen. Wat je ook koopt of bestelt, de manier waarop je betaalt is hetzelfde als wanneer je een gewone elektronische bankoverschrijving zou uitvoeren: via internetbankieren.

Creditcards

De oudste manier om online te betalen is de creditcard. In Nederland zijn Visa en Mastercard de meest gebruikte kaarten. Het is een betaalmethode waarbij hert verschuldigde bedrag wordt voorgeschoten, en pas op het einde van de maand van je rekening wordt afgeschreven. 

Internet betaalbedrijven

Mobiele Betaalmogelijkheden

Samen met de opkomst van het internet is er een geheel nieuwe financiële industrie ontstaan, de online betaalbedrijven. Ze kunnen beschouwd worden als ‘tussenpersonen’ waarmee je veilig geldzaken op het internet kunt regelen. 

Het meest bekende is PayPal, dat ondertussen al meer dan twintig jaar deze diensten verleent. Bij deze betaalprovider heb je geen kaart of bankpas nodig om je betalingen uit te voeren. PayPal maakt gebruik van je e-mailadres om je te identificeren als eigenaar van de PayPal ewallet.

Een tweede speler op die markt is Trustly. Dit Zweedse bedrijf startte met haar dienstverlening in het Hoge Noorden, en is nu via Duitsland en Nederland ook in het grootste deel van Europa actief. Ook intercontinentaal staan ze niet stil. In Australië is de betaalmethode ook al gelanceerd, en staat, als we juist geïnformeerd zijn, de verovering van Azië als volgende op de agenda.

Geschenkkaarten

Geschenkkaarten met een geldwaarde worden gebruikt om als cadeau te geven, maar ook om online betalingen te doen die helemaal anoniem zijn. Zowel bij de aankoop als bij het online gebruik zal niet naar je identiteit gevraagd worden.

Ewallets

Een e-wallet is een elektronische portefeuille. Skrill en Neteller zijn de bekendste namen. Je maakt bij deze bedrijven een account aan, en kunt daarna geld laden op je virtuele portemonnee. Met dat geld kun je dan direct betalingen uitvoeren bij webshops en dienstverleners die deze betaaloptie accepteren.

Cryptomunten

Deze betaalmethode is vrij nieuw en nogal onorthodox. Het zijn virtuele munten die geen enkele binding hebben met een bank of regering. Crypto’s worden ook wel eens de munteenheid van het volk genoemd. In een volgende blog zullen we deze online betaalmethode apart verder belichten.

Creëer een gezellige sfeer in jouw woning

Boekenkast in de woonkamer

Het inrichten van een woning is soms best lastig. Je doet wellicht inspiratie op bij andere huishoudens of op internet, maar de juiste combinatie vinden voor jouw woning is lastig. Vaak is een nieuwe inrichting van je huishouden ook eventjes wennen, geef het dus even de tijd, voordat je meteen weer een nieuwe verandering laat optreden. Wil jij graag meer gezelligheid creëren in jouw woning? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij laten jou graag kennis maken met een aantal artikelen voor een gezellige sfeer in jouw woning.

Verlichting

De verlichting levert een belangrijke bijdrage aan een gezellige woning. Het licht dient voor meer doeleinden. De verlichting is allereerst geschikt als licht, als de zon onder is gegaan heb je namelijk weinig daglicht van buitenaf. Daarnaast zorgt de juiste lamp voor de ultieme sfeer. Een lamp die je kunt dimmen zorgt voor de nodige sfeer. Daarnaast zorgt een klein lampje in de vensterbank of naast de kast ook voor een gezellige sfeer in de woning. Bekijk welke vormen van de lamp passen bij jouw woning en een bijdrage leveren aan een gezellige sfeer. De verlichting kan soms erg duur zijn, dus voor eventueel extra geld kan je kijken op www.anycoindirect.eu. Het brengt wel de nodige risico’s met zich mee.

Planten

Er zijn veel verschillende soorten planten verkrijgbaar. Een grote kamerplant zorgt voor een enorm gezellige sfeer in de woning. De natuur wordt naar binnen gehaald door middel van een plant. De plant is voorzien van een aantal mooie groene bladeren. De planten passen over het algemeen prima bij de rest van het interieur. Een kleine plant in de vensterbank of kast kan ook bijdragen aan een gezellige sfeer in de woning. Zorg ervoor dat de planten voldoende water krijgen, op deze manier stralen ze het meest en zullen ze voor een lange tijd een gezellige bijdrage leveren.

Accessoires

De accessoires in een woning zijn sfeerbepalend in het interieur van de woning. Door de juiste accessoires met elkaar te combineren, geef je direct een sfeer van gezelligheid aan de woning. Dit kan door middel van een vloerkleed, beeldjes, vazen, foto’s, schilderijen of andere accessoires. De accessoires worden gebruikt als aanvulling op het interieur van jouw woning. Het zou mooi zijn om met zo min mogelijk accessoires een zo gezellig mogelijk sfeer te creëren in de woning. Iedere sfeer is uniek, dus ontdek welke accessoires passen bij jouw woning.