Positief denken. Hoe pak je dat aan?

Positief

We geloven massaal dat positieve mensen gelukkiger en succesvoller zijn en dat het leven zoveel leuker is als je er positief in staat. Maar positief denken gaat niet altijd vanzelf. Als je stress hebt of problemen, beland je al snel in een negatieve spiraal. Misschien ben je zelfs wel iemand die van nature eerder het pad van negatieve gedachten kiest. In dit artikel delen we daarom praktische tips voor positief denken. 

Breng tijd door met positieve mensen

Gedrag van anderen is aanstekelijk. Zorg daarom dat je veel tijd doorbrengt met mensen die positief in het leven staan. Je zult al snel merken dat gesprekken dan ook een positieve insteek hebben en dat jouw kijk op dingen verandert.

Strooi met complimenten

Maak er een gewoonte van om mensen complimenten te geven en wees daarin oprecht. Dit helpt je om in iedere situatie het goede in mensen te zien. Door dat goede dan ook te benoemen, draag je voor jezelf én voor de ander bij aan een positief gevoel. En de glimlach die je terugkrijgt als reactie op je compliment is veel waard.

Wees dankbaar voor wat je hebt

Dankbaarheid is een simpel maar heel effectief concept om meer positiviteit in je leven te brengen. Hoe rottig je omstandigheden ook zijn, er zijn altijd dingen waar je dankbaar voor kunt zijn. Noem daarom ‘s avonds voor het slapen gaan en ‘s ochtends als je opstaat 5 dingen waar je dankbaar voor bent. Je kunt deze dingen ook dagelijks opschrijven zodat je terug kunt kijken naar al het goede in je leven. Dat is enorm goed voor je mindset!

Positief

Leef in het nu

Je kunt uren peinzen over het verleden of je zorgen maken over de toekomst, maar dit leidt vaak tot negatieve gedachten. Roep jezelf daarom een halt toe en leef bewust in het nu. Dit is het moment dat er toe doet en dit is ook het moment dat je kunt beïnvloeden door je gedachten en je gedrag.

Stop met vergelijken

Het vergelijken van jezelf met anderen zorgt vaak voor onzekerheid en negatieve gedachten. Er zijn immers altijd mensen die je beter, mooier en succesvoller kunt vinden dan je jezelf vindt. Zonde van je energie! Denk positief over jezelf en maak je niet druk over wat anderen van je vinden.

Maak er een gewoonte van

Net als met iedere andere gewoonte die je wil aanleren, heeft ook het positief leren denken tijd nodig. Neem die tijd, maar wees je er bewust van dat jij zelf de controle hebt. Door dagelijks te oefenen om bewust positief te denken, zal het steeds vanzelfsprekender voor je worden.

Positief

Lichaam en Geest ·
Ik hou van het leven. Ik heb zeer brede interesses, maar een bijzondere passie voor kunst en geschiedenis. Zij die de geschiedenis niet kennen, zijn gedoemd die te herhalen! Ik lever sinds juni 2020 bijdragen voor deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom herhaalt de geschiedenis zich?

Geschiedenis

Het lijkt zo logisch om te leren van je fouten. Een ezel stoot zich immers geen twee keer aan dezelfde steen? Toch lijkt dat vooral van toepassing op kleine, persoonlijke incidenten. Wanneer het gaat om zaken op landelijk of zelfs wereldwijd niveau, blijkt het een stuk lastiger. En dat heeft grote gevolgen…

Steeds dezelfde valkuilen

Misschien komt het doordat we zelf niet alles hebben meegemaakt. Of doordat we de verhalen over vroeger niet écht begrijpen. Zonde, want wanneer een dieper besef ontbreekt, trappen we vroeg of laat onvermijdelijk weer in dezelfde valkuil als onze voorgangers deden.

Kennis van de geschiedenis

De bekende schrijver en filosoof George Santayana (1863-1952) zei het lang geleden al: “Wie de geschiedenis niet kent, is gedoemd deze te herhalen”. En zo is het helaas maar net. Het interpreteren van problemen in de samenleving vereist kennis van het verleden. Geen rijtjes met jaartallen die je leerde op de middelbare school, maar echte kennis van hoe het leven toen was.

Geschiedenis

Desastreuze gevolgen

Onvrede onder de bevolking, machtsstrijd tussen grote spelers op de arbeidsmarkt of tussen leiders onderling, agressie op straat en de roep om politieke verandering; het is allemaal al eerder de revue gepasseerd. Op sommige momenten in de geschiedenis zelfs met desastreuze gevolgen, want ook toen leerde men niet van hun voorgangers. Had men beter opgelet, dan had wellicht de tweede wereldoorlog voorkomen kunnen worden. Of hij had veel eerder gestopt kunnen zijn. Als we ons richten op het hier en nu: wat dacht je van de felle discussies over onderwerpen als coronaregels of Black Lives Matter, die nu de headlines lijken te domineren? 

Samen verantwoordelijk

Met het bovenstaande in het achterhoofd is er regelmatig kritiek op onze politieke leiders. H.W. de Nie schreef daarover: “Als je echt langetermijnpolitiek wilt bedrijven, moet je de vergelijkbare gebeurtenissen en hun verstrekkende gevolgen uit het verleden kennen en bestudeerd hebben.” Maar ook als bevolking kunnen we deze les ter harte nemen om beter in te spelen op wat er in de samenleving gebeurd. We zijn immers met elkaar verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze maatschappij en hebben allemaal baat bij vrede en welvaart.

Doorbreek de cirkel

Kunnen we met kennis van de geschiedenis de realiteit altijd een stap vóór blijven? Dat zou mooi zijn, maar het is niet helemaal realistisch. Specifieke tijden zullen immers altijd ook vragen om specifieke oplossingen. Maar door te kijken naar de grote lijnen, kunnen we wel een beetje voorspellen wat een bepaalde oplossing voor gevolgen gaat hebben.

Feiten en persoonlijke verhalen uit de geschiedenis geven context aan situaties waar we veel van kunnen leren. Als we tenminste bereid zijn om écht te kijken hoe het zat. Zo lang we dat niet doen, kun je er op rekenen dat de geschiedenis zich zal blijven herhalen. Niet altijd exact hetzelfde, maar wel vanuit eenzelfde tendens.

Geschiedenis

Hoe kun je je lichaam ontgiften?

Detox

Je nieren, darmen en lever hebben er een dagtaak aan om ons lichaam te beschermen tegen schadelijke stoffen. Help je lichaam daarom een handje mee en check dit artikel voor meer informatie over hoe je je lichaam kan ontgiften.

Bescherm je lichaam tegen schadelijke stoffen

Heb je last van allergieën, een gebrek aan energie of huidproblemen? Dan kan het zomaar zijn dat je lichaam last heeft van een overschot aan giftige stoffen. Die stoffen krijg je bijvoorbeeld binnen door luchtvervuiling en het gebruik van make-up. ook veel E-nummers in bewerkt voedsel zorgen voor gif in het lichaam. Een goede ontgifting van je lichaam kan dan wonderen doen.

Lichaam ontgiften

Het regelmatig ontgiften van je lichaam is heel gezond en zeker een aanrader. Dat kan met een pittige sapkuur of met ontslakken. Maar dat zijn vrij heftige methodes. Liever eerst een keer thuis proberen je lichaam te ontgiften? Dat kan ook. 

Een gezonde levensstijl en detox-thee

Een goed begin om te ontgiften is het achterwege laten van bewerkt voedsel. Eet dus vers en gezond, zonder E-nummers. Verruil eventuele alcoholische dranken voor speciale detox-thee en water en je bent al een eind op weg. Het doel van ontgiften is dat je darmen, lever en nieren tot rust kunnen komen.

Detox

Ontgiftingsmiddel: Simpel en effectief

Boek je met bovenstaande methode geen of te weinig resultaat? Dan zijn er ook speciale ontgiftingsmiddelen die je thuis kunt gebruiken om je lichaam te ontdoen van alle gifstoffen. Je combineert dan het hierboven genoemde gezonde dieet met 1x daags een drankje om je lichaam van binnen te reinigen. Zo’n kuur duurt gemiddeld 14 dagen. Simpel en heel effectief.

Ondersteun je lever

Je lichaam ontgiften doe je omdat je een gezond lichaam wil dat goed functioneert. Met een wat geluk nemen allergieën, huidproblemen en andere ongemakken af nadat je lichaam gereinigd is. Terwijl je ervoor zorgt dat er minder gifstoffen je lichaam binnenkomen, werkt je lichaam hard aan een grote schoonmaak. 

Voor een goed resultaat is het slim je lichaam zoveel mogelijk te ondersteunen in het proces. Drink daarom voldoende water (minimaal 2 liter per dag!) en slik voedingssupplementen die de reiniging van de lever ondersteunen. Hierdoor heb je minder last van vermoeidheid of hoofdpijn tijdens het ontgiften en zorg je voor beter resultaat.

Doorzetten en volhouden voor een gezond lichaam

Zit je ontgiftingskuur er op? Dan is het de kunst om ervoor te zorgen dat je dagelijks minder gifstoffen tot je neemt. Let dus vooral op die E-nummers en eet zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. Plan ook direct je volgende ontgifting in, zodat je je lichaam blijvend ondersteunt om vervelende kwaaltjes door schadelijke stoffen de baas te worden.

Detox