Dit zijn de 7 belangrijkste voordelen van het dragen van bamboe kleding

Bamboe kleding, 7 belangrijke voordeelen

Het zal je niet ontgaan zijn dat bamboe kleding sterk in opkomst is. Heb je dit wel even gemist? Dan is het zeker tijd om je hier eens in te verdiepen. Er zijn immers zeer veel voordelen te benoemen van het dragen van bamboe kleding. We nemen in dit artikel met je door waarom ook jij het dragen van kleding van bamboe zeker in overweging moet nemen. 

Wat is bamboe?

Bamboe wordt omschreven als een grassoort met een hout- of boomachtig uiterlijk. Het is een zeer snelgroeiende grassoort dat bestaat uit 1575 geïdentificeerde soorten in 111 verschillende geslachten. Er zijn soorten die wel 1 meter per dag groeien maar dat is niet bij elk soort het geval. Er zijn soorten die “slechts” 5-20 cm per dag de lucht ingaan. Wat belangrijker is, is dat bamboe een sterke grassoort is en geen meststoffen en pesticiden nodig heeft om te groeien. Daarnaast kunnen bamboesoorten zich uitstekend ontwikkelen op voedselarme gronden en heeft het gras weinig water nodig. 

Bamboe voor het vervaardigen van kleding

Bamboe wordt gebruikt voor meerdere toepassingen waaronder voor kleding. Dankzij moderne technieken is men in staat om van bamboepulp een bamboevezel te maken. Hiervan wordt garen en stof gemaakt. De keuze voor bamboe is een vrij duurzame keuze. Uiteraard, geen enkele vezel voor textiel is 100% duurzaam maar bamboe is in dit opzicht wel een van de meest duurzame opties. Daarnaast heeft bamboe een aantal zeer praktische karakteristieke eigenschappen waardoor kleding van dit materiaal een uitstekend alternatief is voor bijvoorbeeld katoen. Wij zetten hieronder de belangrijkste voordelen van het dragen van bamboe kleding op een rijtje.

Dit zijn de 7 belangrijkste voordelen van het dragen van bamboe kleding 

  • Bamboe heeft een natuurlijke zachtheid en irriteert niet, ook niet als je een gevoelige huid hebt. Bamboe kleding voelt zeer comfortabel aan. 
  • Bamboe heeft een mooie natuurlijke glans zoals ook bij zijde het geval is. De aanschafprijs van bamboe ligt echter veel lager dan bij zijde het geval is.
  • Bamboe kleding is zeer makkelijk te onderhouden. Een bamboe boxershort kan bijvoorbeeld gewoon in de wasmachine en in de droger. Daarnaast is dit een kreukvrije stof die je niet hoeft te strijken.
  • Bamboe heeft een groot absorberend vermogen door de ronde gladde structuur van de bamboevezel. De stof bestaat uit kleine microgaatjes die ervoor zorgen dat bamboe drie keer zoveel vocht absorbeert dan katoen. De structuur van bamboe zorgt ervoor dat de stof meer ademt en de warmte beter kan reguleren.  
  • Bamboe is van nature antibacterieel en anti schimmel. Dit is bij synthetische stoffen uiteraard niet het geval. Dit is de reden dat je sneller een zweetgeur zou ruiken in synthetische kleding dan het geval is in bamboe kleding. 
  • Bamboe is hypoallergeen. Dit betekent dat je kleding van dit materiaal geen allergische reacties zal veroorzaken.
  • Bamboe is antistatisch en biedt bescherming tegen UV. Als je bamboe kleding draagt, loop je minder kans op UV gerelateerde (huid) aandoeningen.

 

Lichaam en Geest ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe kun je je lichaam ontgiften?

Detox

Je nieren, darmen en lever hebben er een dagtaak aan om ons lichaam te beschermen tegen schadelijke stoffen. Help je lichaam daarom een handje mee en check dit artikel voor meer informatie over hoe je je lichaam kan ontgiften.

Bescherm je lichaam tegen schadelijke stoffen

Heb je last van allergieën, een gebrek aan energie of huidproblemen? Dan kan het zomaar zijn dat je lichaam last heeft van een overschot aan giftige stoffen. Die stoffen krijg je bijvoorbeeld binnen door luchtvervuiling en het gebruik van make-up. ook veel E-nummers in bewerkt voedsel zorgen voor gif in het lichaam. Een goede ontgifting van je lichaam kan dan wonderen doen.

Lichaam ontgiften

Het regelmatig ontgiften van je lichaam is heel gezond en zeker een aanrader. Dat kan met een pittige sapkuur of met ontslakken. Maar dat zijn vrij heftige methodes. Liever eerst een keer thuis proberen je lichaam te ontgiften? Dat kan ook. 

Een gezonde levensstijl en detox-thee

Een goed begin om te ontgiften is het achterwege laten van bewerkt voedsel. Eet dus vers en gezond, zonder E-nummers. Verruil eventuele alcoholische dranken voor speciale detox-thee en water en je bent al een eind op weg. Het doel van ontgiften is dat je darmen, lever en nieren tot rust kunnen komen.

Detox

Ontgiftingsmiddel: Simpel en effectief

Boek je met bovenstaande methode geen of te weinig resultaat? Dan zijn er ook speciale ontgiftingsmiddelen die je thuis kunt gebruiken om je lichaam te ontdoen van alle gifstoffen. Je combineert dan het hierboven genoemde gezonde dieet met 1x daags een drankje om je lichaam van binnen te reinigen. Zo’n kuur duurt gemiddeld 14 dagen. Simpel en heel effectief.

Ondersteun je lever

Je lichaam ontgiften doe je omdat je een gezond lichaam wil dat goed functioneert. Met een wat geluk nemen allergieën, huidproblemen en andere ongemakken af nadat je lichaam gereinigd is. Terwijl je ervoor zorgt dat er minder gifstoffen je lichaam binnenkomen, werkt je lichaam hard aan een grote schoonmaak. 

Voor een goed resultaat is het slim je lichaam zoveel mogelijk te ondersteunen in het proces. Drink daarom voldoende water (minimaal 2 liter per dag!) en slik voedingssupplementen die de reiniging van de lever ondersteunen. Hierdoor heb je minder last van vermoeidheid of hoofdpijn tijdens het ontgiften en zorg je voor beter resultaat.

Doorzetten en volhouden voor een gezond lichaam

Zit je ontgiftingskuur er op? Dan is het de kunst om ervoor te zorgen dat je dagelijks minder gifstoffen tot je neemt. Let dus vooral op die E-nummers en eet zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. Plan ook direct je volgende ontgifting in, zodat je je lichaam blijvend ondersteunt om vervelende kwaaltjes door schadelijke stoffen de baas te worden.

Detox

8 tips voor meer rust en energie in je leefruimte

rust en energie in je huis

Je huis is pas echt een thuis als je er tot rust komt en nieuwe energie krijgt. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn en waar je écht kunt ontspannen. Kom jij in je huis moeilijk tot rust? In dit artikel geven we je 8 tips voor meer rust en energie in je leefruimte.

Start met een rustige basis

Ook een rustig interieur mag best wat kleur bevatten. Leuk juist! Zorg daarbij wel dat de kleuren in balans zijn en dat je niet teveel contrasterende kleuren gebruikt. Door te starten met neutrale kleuren creëer je een rustige basis. Grijs, donkerblauw, aardetinten en zandtinten zijn kleuren die daar goed bij passen. Deze kun je bovendien goed combineren met rustige, natuurlijke materialen zoals hout, linnen en rotan.

Alles in balans

Een interieur dat klopt, straalt rust uit. Dat betekent niet alleen dat kleuren op elkaar moeten worden afgestemd, maar ook materialen, vormen en afmetingen. Een ronde tafel in een interieur waar verder alles rechte lijnen heeft, springt behoorlijk uit de toon. Blijf schuiven met meubels, haal regelmatig iets weg of voeg iets toe tot bijna alles in balans is.

Zacht en comfortabel

Kussens op de bank, een zacht plaid, een warm vloerkleed…dat zijn accessoires die je interieur comfortabel maken. En daar waar je comfortabel kunt zitten, kom je tot rust en krijg je nieuwe energie. Ga dus, zeker in de zithoek, voor zachte materialen om ultiem te ontspannen.

Sfeervolle verlichting

Net als materialen, speelt ook verlichting een belangrijke rol in je interieur. Het doel is een fijne plek te creëren, waar je je ook ’s avonds prettig voelt. Warm, dimbaar licht en kaarsjes zorgen voor een huiselijk gevoel waarbij je na een lange dag helemaal tot rust komt.

Haal de natuur dichterbij

Ken je dat gevoel van ontspanning wanneer je een wandeling maakt in de natuur? Dat gevoel kun je ook in huis halen. Planten en bloemen zorgen voor extra ontspanning in je leefruimte en stralen een heerlijke rust uit. Ook de planten in je tuin kunnen daarbij een handje helpen. Kies daarom voor buiten vooral winterharde planten die het hele jaar groen blijven. Dan geniet je het hele jaar door van de natuur in eigen huis en tuin.

Een heerlijke geur

Bewust en onbewust kan geur een heleboel met je doen. De geuren van jasmijn, lavendel, sandelhout en rozemarijn zorgen voor rust. Houd daar rekening mee als je plantjes voor in huis kiest. Op een andere manier geur in huis halen? Dan kun je kiezen voor geurkaarsen, wierook stokjes of een aroma diffuser met etherische oliën. Je zult zien dat een fijne geur in huis echt zorgt voor rust en nieuwe energie!

Opgeruimd staat netjes

Een inkoppertje natuurlijk, maar een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimd hoofd. Geeft alles in huis een logische vaste plek en stop kleine rommeltjes in mandjes of opbergbakken. Dat scheelt enorm!

Laat die wind maar waaien

Nog een makkelijke tip: zorg voor frisse lucht. Ook als je interieur in orde is en voldoende rust uitstraalt, kun je de energie soms missen. Zet op zo’n moment even alle ramen en deuren open laat het lekker doorwaaien. Dan kun je daarna een stuk energieker verder met je werkzaamheden.

Begin klein

Ben je door onze tips enthousiast geworden om meer rust en energie in je leefruimte te creëren? Super! Pas wel op dat het je niet boven je hoofd groeit. Begin met één ruimte en werk stap voor stap het hele huis door. Zo voorkom je een huis vol chaos. Je zult zien dat je steeds beter ziet hoe je een ruimte kunt verbeteren.