Dit zijn de 7 belangrijkste voordelen van het dragen van bamboe kleding

Bamboe kleding, 7 belangrijke voordeelen

Het zal je niet ontgaan zijn dat bamboe kleding sterk in opkomst is. Heb je dit wel even gemist? Dan is het zeker tijd om je hier eens in te verdiepen. Er zijn immers zeer veel voordelen te benoemen van het dragen van bamboe kleding. We nemen in dit artikel met je door waarom ook jij het dragen van kleding van bamboe zeker in overweging moet nemen. 

Wat is bamboe?

Bamboe wordt omschreven als een grassoort met een hout- of boomachtig uiterlijk. Het is een zeer snelgroeiende grassoort dat bestaat uit 1575 geïdentificeerde soorten in 111 verschillende geslachten. Er zijn soorten die wel 1 meter per dag groeien maar dat is niet bij elk soort het geval. Er zijn soorten die “slechts” 5-20 cm per dag de lucht ingaan. Wat belangrijker is, is dat bamboe een sterke grassoort is en geen meststoffen en pesticiden nodig heeft om te groeien. Daarnaast kunnen bamboesoorten zich uitstekend ontwikkelen op voedselarme gronden en heeft het gras weinig water nodig. 

Bamboe voor het vervaardigen van kleding

Bamboe wordt gebruikt voor meerdere toepassingen waaronder voor kleding. Dankzij moderne technieken is men in staat om van bamboepulp een bamboevezel te maken. Hiervan wordt garen en stof gemaakt. De keuze voor bamboe is een vrij duurzame keuze. Uiteraard, geen enkele vezel voor textiel is 100% duurzaam maar bamboe is in dit opzicht wel een van de meest duurzame opties. Daarnaast heeft bamboe een aantal zeer praktische karakteristieke eigenschappen waardoor kleding van dit materiaal een uitstekend alternatief is voor bijvoorbeeld katoen. Wij zetten hieronder de belangrijkste voordelen van het dragen van bamboe kleding op een rijtje.

Dit zijn de 7 belangrijkste voordelen van het dragen van bamboe kleding 

  • Bamboe heeft een natuurlijke zachtheid en irriteert niet, ook niet als je een gevoelige huid hebt. Bamboe kleding voelt zeer comfortabel aan. 
  • Bamboe heeft een mooie natuurlijke glans zoals ook bij zijde het geval is. De aanschafprijs van bamboe ligt echter veel lager dan bij zijde het geval is.
  • Bamboe kleding is zeer makkelijk te onderhouden. Een bamboe boxershort kan bijvoorbeeld gewoon in de wasmachine en in de droger. Daarnaast is dit een kreukvrije stof die je niet hoeft te strijken.
  • Bamboe heeft een groot absorberend vermogen door de ronde gladde structuur van de bamboevezel. De stof bestaat uit kleine microgaatjes die ervoor zorgen dat bamboe drie keer zoveel vocht absorbeert dan katoen. De structuur van bamboe zorgt ervoor dat de stof meer ademt en de warmte beter kan reguleren.  
  • Bamboe is van nature antibacterieel en anti schimmel. Dit is bij synthetische stoffen uiteraard niet het geval. Dit is de reden dat je sneller een zweetgeur zou ruiken in synthetische kleding dan het geval is in bamboe kleding. 
  • Bamboe is hypoallergeen. Dit betekent dat je kleding van dit materiaal geen allergische reacties zal veroorzaken.
  • Bamboe is antistatisch en biedt bescherming tegen UV. Als je bamboe kleding draagt, loop je minder kans op UV gerelateerde (huid) aandoeningen.

 

Lichaam en Geest ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *