Effectiever werken kun je leren

Positief Leren Denken

Een bekende uitspraak is: work smarter, not harder. Hiermee wordt niet bedoeld dat je niet hard moet werken. Het pijnpunt van veel mensen wordt hiermee blootgelegd. Je doet keihard je best en werkt je een slag in de rondte. Maar toch komt het niet helemaal lekker uit de verf, krijg je dingen niet af of heb je last van werkstress. De sleutel schuilt vaak niet in het nog harder werken, maar in slimmer en effectiever werken. Dit kun je leren. Het zal je veel brengen. Denk positief en durf te veranderen.

Afgelopen jaren waren een eyeopener voor velen

Sinds de coronapandemie zijn veel mensen zichzelf tegengekomen. Vanuit huis werken was een eye opener voor velen. De dynamiek die je op het werk hebt en waar collega’s voor zorgen heb je thuis niet. Ineens ben je veel meer zelf verantwoordelijk voor zaken als het op tijd af krijgen van je werk. Veel mensen hadden hier nooit echt problemen mee, maar nu ineens wel. Dat is niet zo vreemd. Wanneer je omgeving niet echt kan zorgen voor een boost, gaat jouw productiviteit misschien omlaag. Maar los daarvan: in heel veel verschillende situaties, dus ook gewoon op kantoor of op locatie, krijgen veel mensen op een gegeven moment te maken met bepaalde uitdagingen die verhinderen dat zij voor 100% kunnen presteren. 

Waar liggen jouw uitdagingen?

De vraag is: waar liggen jouw uitdagingen? Alles heeft een reden. Wanneer je worstelt met bepaalde aspecten op je werk, is het goed om deze in kaart te brengen. Vooral om te achterhalen waardoor ze ontstaan. Want pas als je weet waardoor iets ontstaat, kun je er ook iets aan doen. Ga voor jezelf na waar jij het moeilijk mee hebt. En ga vervolgens op zoek naar een oplossing. Die oplossing kun je vaak vinden door te investeren in jezelf. Zo kun je waardevolle cursussen volgen om effectiever te werken. 

Hoe kun je zorgen voor verbetering?

Een zeer effectieve manier om te zorgen voor verbetering in je werk is door een cursus time management te volgen. In de praktijk blijkt time management voor veel mensen de bottleneck. Dat is niet gek. Je hebt een hoop te doen en je wilt alles goed doen. Toch zie je dat veel mensen hierin verdrinken. Je hebt maar een beperkte tijd tot je beschikking om gedaan te krijgen wat je moet doen. Hoe ga je die tijd nu effectief benutten? Een cursus time management leert je dit. 

Maar wat ligt nu aan de basis van goed time management? In veel gevallen gaat het om prioriteiten leren stellen. Prioriteiten stellen helpt je niet alleen bij het beter managen van je tijd, Het zorgt ook voor overzicht en rust. Wanneer je voor jezelf helder weet welke taken als eerst aandacht nodig hebben, kun je doelmatiger en meer gefocust werken. Prioriteiten stellen kun je leren. Dat is niet voor iedereen even eenvoudig. Het zit ook deels in je karakter. Sommige mensen hebben van nature een uitstekend overzicht en voelen feilloos aan welke taken als eerst moeten worden uitgevoerd. Heb jij het gevoel dat hier voor jou nog verbetering te behalen valt? Maak er dan werk van. Bekijk eens de link die we je zojuist gaven. Hier vind je waardevolle tips om beter prioriteiten te leren stellen.

Lichaam en Geest ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe kun je je lichaam ontgiften?

Detox

Je nieren, darmen en lever hebben er een dagtaak aan om ons lichaam te beschermen tegen schadelijke stoffen. Help je lichaam daarom een handje mee en check dit artikel voor meer informatie over hoe je je lichaam kan ontgiften.

Bescherm je lichaam tegen schadelijke stoffen

Heb je last van allergieën, een gebrek aan energie of huidproblemen? Dan kan het zomaar zijn dat je lichaam last heeft van een overschot aan giftige stoffen. Die stoffen krijg je bijvoorbeeld binnen door luchtvervuiling en het gebruik van make-up. ook veel E-nummers in bewerkt voedsel zorgen voor gif in het lichaam. Een goede ontgifting van je lichaam kan dan wonderen doen.

Lichaam ontgiften

Het regelmatig ontgiften van je lichaam is heel gezond en zeker een aanrader. Dat kan met een pittige sapkuur of met ontslakken. Maar dat zijn vrij heftige methodes. Liever eerst een keer thuis proberen je lichaam te ontgiften? Dat kan ook. 

Een gezonde levensstijl en detox-thee

Een goed begin om te ontgiften is het achterwege laten van bewerkt voedsel. Eet dus vers en gezond, zonder E-nummers. Verruil eventuele alcoholische dranken voor speciale detox-thee en water en je bent al een eind op weg. Het doel van ontgiften is dat je darmen, lever en nieren tot rust kunnen komen.

Detox

Ontgiftingsmiddel: Simpel en effectief

Boek je met bovenstaande methode geen of te weinig resultaat? Dan zijn er ook speciale ontgiftingsmiddelen die je thuis kunt gebruiken om je lichaam te ontdoen van alle gifstoffen. Je combineert dan het hierboven genoemde gezonde dieet met 1x daags een drankje om je lichaam van binnen te reinigen. Zo’n kuur duurt gemiddeld 14 dagen. Simpel en heel effectief.

Ondersteun je lever

Je lichaam ontgiften doe je omdat je een gezond lichaam wil dat goed functioneert. Met een wat geluk nemen allergieën, huidproblemen en andere ongemakken af nadat je lichaam gereinigd is. Terwijl je ervoor zorgt dat er minder gifstoffen je lichaam binnenkomen, werkt je lichaam hard aan een grote schoonmaak. 

Voor een goed resultaat is het slim je lichaam zoveel mogelijk te ondersteunen in het proces. Drink daarom voldoende water (minimaal 2 liter per dag!) en slik voedingssupplementen die de reiniging van de lever ondersteunen. Hierdoor heb je minder last van vermoeidheid of hoofdpijn tijdens het ontgiften en zorg je voor beter resultaat.

Doorzetten en volhouden voor een gezond lichaam

Zit je ontgiftingskuur er op? Dan is het de kunst om ervoor te zorgen dat je dagelijks minder gifstoffen tot je neemt. Let dus vooral op die E-nummers en eet zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. Plan ook direct je volgende ontgifting in, zodat je je lichaam blijvend ondersteunt om vervelende kwaaltjes door schadelijke stoffen de baas te worden.

Detox

8 tips voor meer rust en energie in je leefruimte

rust en energie in je huis

Je huis is pas echt een thuis als je er tot rust komt en nieuwe energie krijgt. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn en waar je écht kunt ontspannen. Kom jij in je huis moeilijk tot rust? In dit artikel geven we je 8 tips voor meer rust en energie in je leefruimte.

Start met een rustige basis

Ook een rustig interieur mag best wat kleur bevatten. Leuk juist! Zorg daarbij wel dat de kleuren in balans zijn en dat je niet teveel contrasterende kleuren gebruikt. Door te starten met neutrale kleuren creëer je een rustige basis. Grijs, donkerblauw, aardetinten en zandtinten zijn kleuren die daar goed bij passen. Deze kun je bovendien goed combineren met rustige, natuurlijke materialen zoals hout, linnen en rotan.

Alles in balans

Een interieur dat klopt, straalt rust uit. Dat betekent niet alleen dat kleuren op elkaar moeten worden afgestemd, maar ook materialen, vormen en afmetingen. Een ronde tafel in een interieur waar verder alles rechte lijnen heeft, springt behoorlijk uit de toon. Blijf schuiven met meubels, haal regelmatig iets weg of voeg iets toe tot bijna alles in balans is.

Zacht en comfortabel

Kussens op de bank, een zacht plaid, een warm vloerkleed…dat zijn accessoires die je interieur comfortabel maken. En daar waar je comfortabel kunt zitten, kom je tot rust en krijg je nieuwe energie. Ga dus, zeker in de zithoek, voor zachte materialen om ultiem te ontspannen.

Sfeervolle verlichting

Net als materialen, speelt ook verlichting een belangrijke rol in je interieur. Het doel is een fijne plek te creëren, waar je je ook ’s avonds prettig voelt. Warm, dimbaar licht en kaarsjes zorgen voor een huiselijk gevoel waarbij je na een lange dag helemaal tot rust komt.

Haal de natuur dichterbij

Ken je dat gevoel van ontspanning wanneer je een wandeling maakt in de natuur? Dat gevoel kun je ook in huis halen. Planten en bloemen zorgen voor extra ontspanning in je leefruimte en stralen een heerlijke rust uit. Ook de planten in je tuin kunnen daarbij een handje helpen. Kies daarom voor buiten vooral winterharde planten die het hele jaar groen blijven. Dan geniet je het hele jaar door van de natuur in eigen huis en tuin.

Een heerlijke geur

Bewust en onbewust kan geur een heleboel met je doen. De geuren van jasmijn, lavendel, sandelhout en rozemarijn zorgen voor rust. Houd daar rekening mee als je plantjes voor in huis kiest. Op een andere manier geur in huis halen? Dan kun je kiezen voor geurkaarsen, wierook stokjes of een aroma diffuser met etherische oliën. Je zult zien dat een fijne geur in huis echt zorgt voor rust en nieuwe energie!

Opgeruimd staat netjes

Een inkoppertje natuurlijk, maar een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimd hoofd. Geeft alles in huis een logische vaste plek en stop kleine rommeltjes in mandjes of opbergbakken. Dat scheelt enorm!

Laat die wind maar waaien

Nog een makkelijke tip: zorg voor frisse lucht. Ook als je interieur in orde is en voldoende rust uitstraalt, kun je de energie soms missen. Zet op zo’n moment even alle ramen en deuren open laat het lekker doorwaaien. Dan kun je daarna een stuk energieker verder met je werkzaamheden.

Begin klein

Ben je door onze tips enthousiast geworden om meer rust en energie in je leefruimte te creëren? Super! Pas wel op dat het je niet boven je hoofd groeit. Begin met één ruimte en werk stap voor stap het hele huis door. Zo voorkom je een huis vol chaos. Je zult zien dat je steeds beter ziet hoe je een ruimte kunt verbeteren.