Effectiever werken kun je leren

Positief Leren Denken

Een bekende uitspraak is: work smarter, not harder. Hiermee wordt niet bedoeld dat je niet hard moet werken. Het pijnpunt van veel mensen wordt hiermee blootgelegd. Je doet keihard je best en werkt je een slag in de rondte. Maar toch komt het niet helemaal lekker uit de verf, krijg je dingen niet af of heb je last van werkstress. De sleutel schuilt vaak niet in het nog harder werken, maar in slimmer en effectiever werken. Dit kun je leren. Het zal je veel brengen. Denk positief en durf te veranderen.

Afgelopen jaren waren een eyeopener voor velen

Sinds de coronapandemie zijn veel mensen zichzelf tegengekomen. Vanuit huis werken was een eye opener voor velen. De dynamiek die je op het werk hebt en waar collega’s voor zorgen heb je thuis niet. Ineens ben je veel meer zelf verantwoordelijk voor zaken als het op tijd af krijgen van je werk. Veel mensen hadden hier nooit echt problemen mee, maar nu ineens wel. Dat is niet zo vreemd. Wanneer je omgeving niet echt kan zorgen voor een boost, gaat jouw productiviteit misschien omlaag. Maar los daarvan: in heel veel verschillende situaties, dus ook gewoon op kantoor of op locatie, krijgen veel mensen op een gegeven moment te maken met bepaalde uitdagingen die verhinderen dat zij voor 100% kunnen presteren. 

Waar liggen jouw uitdagingen?

De vraag is: waar liggen jouw uitdagingen? Alles heeft een reden. Wanneer je worstelt met bepaalde aspecten op je werk, is het goed om deze in kaart te brengen. Vooral om te achterhalen waardoor ze ontstaan. Want pas als je weet waardoor iets ontstaat, kun je er ook iets aan doen. Ga voor jezelf na waar jij het moeilijk mee hebt. En ga vervolgens op zoek naar een oplossing. Die oplossing kun je vaak vinden door te investeren in jezelf. Zo kun je waardevolle cursussen volgen om effectiever te werken. 

Hoe kun je zorgen voor verbetering?

Een zeer effectieve manier om te zorgen voor verbetering in je werk is door een cursus time management te volgen. In de praktijk blijkt time management voor veel mensen de bottleneck. Dat is niet gek. Je hebt een hoop te doen en je wilt alles goed doen. Toch zie je dat veel mensen hierin verdrinken. Je hebt maar een beperkte tijd tot je beschikking om gedaan te krijgen wat je moet doen. Hoe ga je die tijd nu effectief benutten? Een cursus time management leert je dit. 

Maar wat ligt nu aan de basis van goed time management? In veel gevallen gaat het om prioriteiten leren stellen. Prioriteiten stellen helpt je niet alleen bij het beter managen van je tijd, Het zorgt ook voor overzicht en rust. Wanneer je voor jezelf helder weet welke taken als eerst aandacht nodig hebben, kun je doelmatiger en meer gefocust werken. Prioriteiten stellen kun je leren. Dat is niet voor iedereen even eenvoudig. Het zit ook deels in je karakter. Sommige mensen hebben van nature een uitstekend overzicht en voelen feilloos aan welke taken als eerst moeten worden uitgevoerd. Heb jij het gevoel dat hier voor jou nog verbetering te behalen valt? Maak er dan werk van. Bekijk eens de link die we je zojuist gaven. Hier vind je waardevolle tips om beter prioriteiten te leren stellen.

Lichaam en Geest ·

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *