Schakel een professionele wespenbestrijder in

Wespen en bijen in een water lily

Wespen kunnen veel overlast veroorzaken. Wanneer je een wespennest aantreft in huis of in de tuin, wil je deze graag snel bestrijden. Dit is begrijpelijk. Neem daarom direct contact op met een professionele wespenbestrijder. Het is namelijk niet veilig om zelf het nest te verwijderen. Wespenbestrijding betreft een stukje vakmanschap waarbij uitgebreide kennis, ervaring en goed materieel nodig is. Laat het werk dus aan de vakman over en voorkom gevaarlijke situaties. 

Zo gevaarlijk is een wesp

Nagenoeg iedereen weet dat wespen kunnen steken. Maar hoe gevaarlijk is zo’n wespensteek nou eigenlijk? De meeste mensen zullen na een wespensteek voornamelijk last hebben van een jeukende huid. Echter, er zijn ook mensen die allergisch reageren op een wespensteek. Een allergische reactie op wespengif is erg gevaarlijk. Zonder adequate toediening van tegengif kan de steek dodelijk zijn. Ook iemand die niet allergisch is voor het wespengif kan bezwijken aan een wespensteek. Dit is bijvoorbeeld het geval als iemand door heel veel wespen tegelijk wordt gestoken. Deze situatie kan zich voordoen als een wespennest foutief wordt verwijderd. Dus wil je een wespennestverwijderen? Laat dit dan aan de vakman over. 

Waar komen wespennesten voor?

Wanneer er grote aantallen wespen in jouw tuin rondvliegen, is de kans op een nest aannemelijk. Maar voordat de wespen effectief bestreden kunnen worden, moet de locatie van het nest worden vastgesteld. Maar waar kunnen wespennesten eigenlijk allemaal gevestigd zijn? Wespennesten komen op verschillende plekken voor. Je moet hierbij denken aan plafonds en dakgoten. Maar ook tussen de dakpannen of in een struik kan een wespennest zich bevinden. Op deze plekken is het wespennest doorgaans met het blote oog zichtbaar. Wanneer het nest zich in de spouwmuur van een woning bevindt, wordt dit lastig. Het volgen van de aanvliegroute van de wespen is in dit geval echt essentieel. Alleen zo kan de exacte locatie van het nest worden vastgesteld. 

Wat kun je zelf doen?

Wespenoverlast is buitengewoon vervelend. Deze insecten zijn namelijk niet alleen irritant, maar kunnen ook nog eens steken. Je hebt deze beestjes dan ook liever niet in je buurt. Gelukkig kun je de kans dat ze jouw gezelschap komen houden in de tuin voorkomen. Wanneer je buiten eet of drinkt, is het raadzaam dit allemaal goed af te dekken. Zo voorkom je dat de wespen zich aan jouw lekkernijen tegoed komen doen. Daarnaast kun je buiten in het wespenseizoen beter geen zoete parfum dragen. Wespen zijn dol op zoete geuren en zullen jou dan ook snel gevonden hebben. Door deze punten in acht te nemen, kun je de wespen relatief goed op afstand houden. 

Wonen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe moet je behangen?

Vrouw is Behang aan het Plakken

Een vraag die je jezelf vast steeds vaker stelt bij een verhuizing, hoe moet je behangen? Behang is weer helemaal in en populair tegenwoordig. Je ziet het in veel huizen weer terugkomen. Door geld te besparen, wil je natuurlijk zelf behangen. Dat scheelt je een hoop uitgaven in een verhuizing, die altijd veel geld kost. Alleen, hoe pak je het aan? Hoe moet je behangen? Dat is de vraag, die in dit artikel beantwoord gaat worden.

Begin met de voorbereiding

Je moet je natuurlijk altijd eerst voorbereiden. Dat begint bij het kiezen van het behang en de muren in huis, die je gaat behangen. Daarna ga je in huis aan de slag. Eventueel oud behang dat al op de muren zit, moet je eerst verwijderen. Dit doe je handig met een stoomapparaat. Hiermee maak je de muren vochtig, waardoor je met een plamuurmes het behang eraf kunt schrapen. 

Daarna ga je de muur repareren. Je moet behang namelijk aanbrengen op een zo egaal mogelijke muur. Alle gaatjes en deuken kun je dan ook het beste opvullen met muurvuller. Afhankelijk van het behang, kun je ervoor kiezen om de muur eerst te verven. Dit is aan te raden als er veel kleurverschil te zien is, wat door het behang heen zichtbaar kan zijn.

De volgende stap kan voorstrijken zijn. Dat is alleen niet altijd verplicht. Het is wel sterk aan te raden als een muur net gestuct is. Een gestucte muur zuigt het behangplaksel namelijk naar binnen, waardoor deze minder hecht aan de muur. 

Tijd voor het behang

Als je je goed hebt voorbereid, is het eindelijk tijd om te gaan behangen. Je begint met het behang te knippen. Je krijgt het namelijk in verticale banen binnen, maar die stroken zijn meestal enorm lang. Meet daarom goed hoe hoog je muur is en tel daar 10 cm bij op. Zo kom je zeker niet tekort. 

Daarna is het van belang om de behanglijm erbij te pakken. Je hebt kant-en-klare behanglijm en zakjes om de lijm aan te maken. Wanneer je het zelf maakt, moet je goed de omschrijving lezen. 

Vervolgens kun je het behang in gaan smeren met de behanglijm. Zorg dat je daar genoeg ruimte voor hebt, een behangtafel zou een goed hulpmiddel kunnen zijn. Smeer de helft van de baan in en vouw deze naar binnen. Aan de andere kant doe je hetzelfde. Zorg er natuurlijk voor dat de print aan de buitenkant zit. Het met lijm besmeurde behang leg je daarna 10 minuten weg. 

Na de korte pauze, kun je de eerste baan aan gaan brengen. Zorg dat je zeer geconcentreerd en rustig te werk gaat. Eventueel kun je nog een rechte lijn op de muur tekenen als hulpmiddel om recht te plakken. Indien de eerste baan erop zit is het tijd om het behang op maat te snijden. Hiervoor heb je een behangliniaal en vlijmscherp stanleymes voor nodig. 

Daarna is het een kwestie van bovenstaande steeds herhalen. Let daarbij wel erop dat je het patroon volgt, mocht je voor zo’n soort behang hebben gekozen. Eventueel kun je het behang dan eerst goed bestuderen en klaar leggen. Op die manier kun je niet de mist ingaan. 

Als de laatste baan erop zit is de klus bijna geklaard. Het kan zijn dat de naden van het behang goed zichtbaar blijven. Dat kun je zoveel mogelijk wegwerken met een nadenroller en extra lijm. De oneffenheden verdwijnen zo als sneeuw voor de zon. Zo kun je gaan genieten van jouw net geklaarde klus en natuurlijk van de mooie inrichting van de rest van het huis.

Kies voor een stijlvolle afwerking van verlichting in huis

LED Opbouwspots in de Keuken

Elk huis heeft verlichting nodig. Alleen zijn niet alle vormen van verlichting even geschikt. In bepaalde woonstijlen passen niet alle lampen even goed thuis. De ene woonstijl richt zich meer op staande lampen, terwijl je bij de andere woonstijl vooral hangende ziet. Afhankelijk van welke woonstijl dan ook, wordt het wel steeds populairder om de verlichting op een stijlvolle manier af te werken. Wat daarmee bedoeld wordt, lees je in dit artikel.

Meer of minder lampen?

Ieder huis heeft verlichting nodig. In het donker zie je namelijk helemaal niks. Naast dat ze nuttig zijn en dat je ze nodig hebt, kunnen ze jouw huis ook sfeervoller maken. Met de koude dagen op komst, is die sfeer natuurlijk erg welkom. Bovendien kun je op andere momenten ook wel een beetje sfeer gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een date night en gezellige borrelavond.

Hoewel verlichting veel sfeer met zich mee kan brengen, moet je je afvragen of je meer of minder lampen in huis wil. Aan de ene kant ligt dat aan de grootte van de woning, maar ook aan de inrichting ervan. Bij bepaalde meubels, horen ook bepaalde lampen. Vroeger waren we gezegend met een plafonnière boven de keukentafel. Voortaan zijn het eerder hangende lampen in verschillende formaten. Je kunt het zien als één lichtbron, maar het zijn wel meerdere lampen.

Zoveel lampen op een plek, zorgen er in ieder geval voor dat je genoeg verlichting hebt. Met een plafonnière, kun je lang niet zo’n grote lichtstraal creëren uiteraard. Een andere oplossing als je meerdere lampen wil zijn spots. Deze kun je overal in huis laten installeren en op een stijlvolle manier afwerken. Met een hangende lamp kun je het niet per se afwerken, maar dat is vaak ook niet nodig, aangezien de lamp zelf al stijlvol is. 

De verschillende spots

Als je meerdere lampen in huis wil of toe bent aan meer sfeerverlichting, dan zijn spots ideaal. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor led opbouwspots. Deze kun je overal neer hangen. Denk bijvoorbeeld aan het plafond, maar ook aan de muren. Speciaal voor het plafond, heb je zelfs dubbele en driedubbele spots. Dit maakt het dan ook mogelijk om een grote lichtstraal te creëren. De opbouwspots schijnen zo op meerdere plekken, waardoor je geen verlichting te kort komt. 

Vele spots zijn zwart en zien er daarom erg stijlvol uit. In donkere woonkamers zullen ze dan ook snel wegvallen. Uiteraard zijn er ook andere kleuren, zoals wit. Die vallen dan weer weg op witte muren en plafonds. 

Hoewel deze opbouwspots door hun design stijlvol zijn weggewerkt, kun je ze nog meer wegstoppen. Soms heb je wel meer licht nodig, maar wil je niet meer lampen aan het plafond. Inbouwspots zijn dan erg ideaal. Deze kun je namelijk overal plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de keukenkastjes of de koof boven de bank. Dat zijn allemaal plekken, waar je spots mooi in weg kan laten vallen. 

Op die manier vallen de spots helemaal niet op, alleen wanneer ze aan staan. Dat is erg ideaal voor grote woonkamers, waar je niet veel meer lampen wil plaatsen. Je creëert zo wel meer verlichting, maar geen drukte in huis. 

De combinatie 

Uiteraard is het ook heel mooi om op- en inbouwspots met elkaar te combineren. Plaats bijvoorbeeld opbouw spots op smalle muren naast deuren. De inbouwspots komen het beste tot zijn recht in bijvoorbeeld een koof die door de hele woonkamer loopt. En zoals eerder besproken zijn ze ook erg ideaal in de keuken. Door de keukenkastjes valt er op het aanrecht best veel licht weg. Inbouwspots in de kastjes zou dan ook een ideale oplossing zijn. 

Wil je ook besparen op je energierekening, kies dan voor LED Verlichting.