Een omgeving sfeer geven met muurstickers

Muurstickers

Muurstickers kom je in steeds meer woningen, maar ook bedrijfspanden tegen. Het zijn speciale stickers met een plakzijde die op een muur kan worden aangebracht. Een muurstickers kan een naam, een inspirerende tekst, een patroon of print bevatten. Je kunt ze in werkelijk elke ruimte toepassen: van de woonkamer tot de babykamer. Met een muursticker geef je sfeer aan de omgeving, en dat ook nog eens op een wel heel betaalbare manier. Alhoewel muurstickers al langere tijd bestaan, zijn ze vooral de laatste jaren razend populair geworden. De reden? Hun kwaliteit is aanzienlijk hoger geworden. 

Met muurstickers kun je alle kanten op

Muurstickers bestaan in de meest uiteenlopende varianten. Bedenk van tevoren goed in welke ruimte je de sticker wilt aanbrengen en welke sfeer je het daarmee wilt laten uitademen. Zo kun je al een eerste grove selectie maken in de fantastische muurstickers die er anno nu bestaan. Wil je meer kleur en vrolijkheid aanbrengen? Of ben je op zoek naar een muursticker die juist een kalmerend effect met zich meebrengt? Wil je een ruimte écht personaliseren, dan kies je voor een muursticker met een naam, of een inspirerende quote die jou op het lijf is geschreven. 

Muurstickers voor baby-, kinder- en tienerkamers

Het is je vast al opgevallen dat muurstickers vaak worden gebruikt voor babykamers. Je kunt er met minimale inspanning een zoete sfeer mee creëren waarin een kleintje zich helemaal thuis zal voelen. Wordt hij of zij wat groter? Dan verwijder je de muurstickers van de babykamer net zo makkelijk om ze plaats te laten maken voor kleurrijke muurstickers voor de kinderkamer. In een handomdraai maak je van de babykamer een meisjes- of jongenskamer waar weer jarenlang naar hartenlust kan worden gespeeld en prettig in kan worden geslapen. Ook voor tieners bestaan overigens leuke muurstickers. 

Muurstickers kinderkamer

Muurstickers met je decoratie combineren

Zoals al eerder genoemd, bestaan er tal van fantastische muurstickers voor alle ruimtes in huis en op kantoor. Lijkt het je leuk om met een muursticker een bepaalde ruimte een metamorfose te geven, maar weet je niet precies hoe? Doe online dan eens inspiratie op over hoe je muurstickers kunt combineren met andere decoratie, bijvoorbeeld met Pinterest. Bedenk welke sfeer je wilt creëren en maak een moodboard met kleuren, materialen en prints. Door een muursticker te matchen met gordijnen, kussens, een vloerkleed en zelfs planten, zul je de optimale sfeer in huis realiseren

Muurstickers als tijdelijke wanddecoratie

Omdat muurstickers zo eenvoudig om aan te brengen zijn en bovendien een goedkope manier zijn om sfeer in een ruimte te creëren, kun je ze ook als tijdelijke oplossing gebruiken. Heb je nog geen idee wat je met een bepaalde kamer wilt, maar heb je een hekel aan kale muren? Of weet je dat je over niet al te lange tijd zult gaan verhuizen? Dan is een muursticker erg praktisch. Zelfs wanneer je een gepersonaliseerde muursticker wenst, zul je zien dat de prijzen daarvoor laag liggen. 

Toepasbaar op allerlei ondergronden

Als kers op de taart kun je muurstickers op tal van ondergronden gebruiken, zolang deze hoofdzakelijk glad zijn. Dit betekent dat je de stickers ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld een deur of een past wat extra’s te geven. Ook op tegels plakken ze goed. Wel is het van belang dat je de ondergrond, wat dat ook is, stof- en vetvrij moet maken. Ook mag de ondergrond niet pas geschilderd zijn. Vocht, stof en vet zorgen ervoor dat de lijm minder goed hecht. Houd je dat in de gaten, dan kun je rekenen op een gegarandeerd prachtresultaat!

Varia ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Muziek in je hoofd. Radio in je ventilator.

Muziek horen terwijl je doof bent? Radio ontvangen via huishoudelijke apparaten of de vulling in je kiezen? Het moet niet gekker worden! Hoog tijd om stil te worden en te luisteren welke geluiden we ontdekken…

De uitvinding van Beethoven

Dove mensen kunnen geen muziek horen. Toch? De beroemde pianist Beethoven nam daar in de 18e eeuw echter geen genoegen mee. Hij had zijn leven lang muziek gemaakt en wilde dat blijven doen, ook toen zijn gehoor ineens snel achteruit ging. 

Door te experimenteren ontdekte hij hoe hij muziek kon horen via een principe genaamd beengeleiding. Hiervoor gebruikte hij een dunne houten staaf, waarvan hij het uiteinde aan de klankbodem van zijn piano bevestigde. Het andere stuk klemde hij stevig vast tussen zijn tanden. Terwijl hij de toetsen bespeelde gingen de geluidstrillingen van de piano via de staaf, de tanden en het kaakbeen naar zijn gehoororgaan. Een briljante techniek die later ook gebruikt is voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van koptelefoons.

Muziek onder water

De uitvinding van Beethoven leidt tot de vraag hoe je nog meer muziek kunt horen. Wist je dat beengeleiding ook onder water werkt? Je zou het voor de grap eens moeten proberen. Wanneer je een geluidsbron (bijvoorbeeld je telefoon) op je hoofd zet en onder water gaat, komt de muziek binnen via je schedel. Onderwater heb je dus in ieder geval geen koptelefoon nodig, wel iets om je telefoon of draagbare radio mee op je hoofd te binden.

Daar komt muziek uit

Het zal je maar gebeuren dat je rustig thuis zit en je plotseling mensen hoort praten. Terwijl je zachtjes door de kamer loopt hoor je het geluid steeds dichterbij. Het blijkt een AM radio uitzending te zijn die via je koelkast of ventilator wordt uitgezonden. Griezelig! Toch is het niet heel ongewoon. Wanneer een apparaat of een onderdeel van een apparaat elektromagneten bevat, kunnen deze soms onbedoeld radiogolven omzetten in geluid. Dat kan even schrikken zijn, maar het is verder gelukkig niets bijzonders. Bij draagbare apparaten zoals een ventilator kan het helpen om deze te verplaatsen naar een plek waar ze de radiogolven niet opvangen.

Raar maar waar

Nog gekker wordt het wanneer het geluid dat je hoort, uit je eigen tanden blijkt te komen! Het idee alleen al maakt me wat lacherig, maar in de praktijk is het waarschijnlijk vooral heel gênant en vervelend. Dit komt overigens alleen voor bij mensen met metalen vullingen in tanden of kiezen. Het metaal in je gebit komt in aanraking met een bepaald kristal in je tanden en verandert zo een signaal in een geluidsgolf. Raar maar waar!