Creëer een beter imago voor je bedrijf met het aanschaffen van laadpalen!

Laadpaal

Het hebben van laadpalen bij je bedrijf biedt allerlei verschillende voordelen, waaronder aanzienlijke positieve invloed op het imago van je organisatie. In de context van een steeds groeiende bewustwording van duurzaamheid en milieubescherming, wordt het bevorderen van elektrische mobiliteit gezien als een teken van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hier zijn 7 verschillende redenen waarom het hebben van laadpalen goed is voor het imago van je bedrijf!

1. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid:

Door laadpalen te installeren, demonstreert je bedrijf een toewijding aan duurzaamheid en het verminderen van de CO2-uitstoot. Elektrische voertuigen hebben aanzienlijk minder impact op het milieu in vergelijking met traditionele benzine- of dieselauto’s. Door elektrische mobiliteit te bevorderen, laat je zien dat je bedrijf zich inzet voor groene initiatieven en een leidende rol speelt in het verminderen van de koolstofvoetafdruk.

 2. Innovatie en vooruitgang:

Het installeren van laadpalen toont aan dat je bedrijf vooruitstrevend is en openstaat voor nieuwe technologieën. Elektrische mobiliteit vertegenwoordigt de toekomst van transport, en het aanbieden van laadinfrastructuur op je bedrijfslocatie toont aan dat je organisatie op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen en bereid is om te investeren in innovatieve oplossingen.

 3. Medewerkersbetrokkenheid

Het hebben van laadpalen zakelijk op de bedrijfslocatie kan de tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers vergroten, vooral als ze elektrische voertuigen bezitten. Werknemers zullen het waarderen dat hun werkgever zich inzet voor duurzaamheid en hen de mogelijkheid biedt om hun elektrische voertuigen gemakkelijk op te laden tijdens werktijd.

 4. Positieve publieke perceptie

Bedrijven die zich inzetten voor groene initiatieven en duurzaamheid genieten vaak van een positieve publieke perceptie. Het bevorderen van elektrische mobiliteit draagt bij aan het opbouwen van een positief imago en kan de relatie met klanten, partners en investeerders versterken.

 5. Marketingkansen

Het hebben van laadpalen kan ook dienen als een krachtig marketinginstrument. Je kunt dit aspect van je bedrijf promoten in je communicatie- en marketing campagnes. Het tonen van je inzet voor duurzaamheid kan nieuwe klanten aantrekken en bestaande klanten behouden die waarde hechten aan groene initiatieven.

6. Overheidssteun en subsidies

In sommige regio’s bieden overheden stimuleringsmaatregelen en subsidies voor bedrijven die laadinfrastructuur implementeren. Door laadpalen te installeren, kun je mogelijk profiteren van deze financiële voordelen, wat je bedrijf nog aantrekkelijker maakt voor zowel klanten als investeerders.

 7. Concurrentievoordeel

In een zakelijke omgeving waar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker worden, kan het hebben van laadpalen een concurrentievoordeel bieden. Het kan je bedrijf onderscheiden van concurrenten en je in staat stellen om klanten aan te trekken die actief op zoek zijn naar bedrijven met een sterke focus op duurzaamheid. 

Het hebben van laadpalen bij je bedrijf biedt niet alleen praktische voordelen voor medewerkers en klanten, maar het heeft ook een positieve invloed op het imago van je organisatie. Het toont je toewijding aan duurzaamheid, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen, wat kan leiden tot verbeterde reputatie, klantloyaliteit en een competitief voordeel in de markt.

Varia ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zijn de voordelen van tapijt op je vloer

Tapijtvloerbedekking

Wie naar de reclame voor vloerbedekking kijkt, zou denken dat alleen gladde harde vloeren nog in woningen vandaag de dag worden toegepast. Er is sprake van laminaat, hout, kunststof en zelfs gietvloeren of beton. Behoort tapijtvloerbedekking dan tot het verleden? Beslist niet. Tapijtvloerbedekking is nog overal beschikbaar en wordt ook doorontwikkeld. De voordelen van tapijt zijn ook niet verdwenen. Ben jij op zoek naar een nieuwe vloerbedekking? Kijk dan eens naar onderstaand lijstje en wellicht vind je precies wat je wilt.

1. Comfort en sfeer 

Een van de dingen die je nooit aantreft bij de voordelen van harde en gladde vloeren is dat ze zowel comfort als sfeer bieden. Ook als jij de voorkeur geeft aan een dergelijke vloer zal je moeten toegeven dat het altijd een kil effect heeft. Tapijt zorgt meteen voor een knusse sfeer en biedt comfort. Dat merk je meteen als je erop loopt. Tapijt veert altijd mee en voelt zacht en warm aan. Dat is een prettig idee, omdat je thuis toch ook wel eens op sokken of blote voeten wilt lopen. 

2. Isolatie van geluid 

Kinderen blijven kinderen en die moeten zich nu eenmaal af en toe uitleven. Dat levert het geluid op van een kudde olifanten als het gebeurt op een harde en gladde vloer. Dat is bepaald niet aangenaam voor de bewoners en ook niet voor de buren. Tapijt dempt dat soort geluiden maar zorgt ook voor een betere akoestiek bij een gewoon gesprek. Ook op dat punt is tapijt gewoon meer comfortabel. Het zorgt voor meer rust in huis.

3. Vloerverwarming 

Wil je echt een heerlijk warm gevoel aan je voeten dan is tapijt in combinatie met vloerverwarming uiteraard de juiste keuze. Kies voor het goede tapijt en dan kan je door de isolerende werking ook nog eens energie besparen. Wist je dat een gladde en harde vloer vaak niet te combineren valt met deze moderne methode van verwarming van je woning?

4. Veiligheid 

Kinderen letten nu eenmaal niet altijd op als ze aan het ravotten zijn en dan hoort vallen er ook bij. Om te voorkomen dat je meters pleisters in huis moet halen en vele tranen moet drogen, is een zachte ondergrond met tapijt een goede keuze. Niet alleen de jongsten maar ook de senioren hebben baat bij een zachte ondergrond. Als de jaren gaan tellen, neemt de stabiliteit en de veerkracht nu eenmaal af. Tapijt kan dan voorkomen dat een val meteen ernstige gevolgen heeft.

5. Minder last van stof 

Dat punt zal je misschien verbazen. Tapijt veroorzaakt toch meer stof dan een harde vloer? Dat is inderdaad het geval, maar tapijt is ook kampioen stof vasthouden. Waar bij een gladde vloer het stof dat in iedere woning aanwezig is, blijft dwarrelen, gebeurt dat niet bij een tapijtvloerbedekking. Het stof wordt door de vezels gebonden. Als je een tapijt met regelmaat even stofzuigt zal je op de meubels merken dat daar minder stof zich verzamelt. Zo scoort tapijt ook op dit punt beter dan de overige opties.

Tenslotte is de keuze in kleuren, stoffen en structuren erg groot. Overweeg beslist ook tapijt als je aan een nieuwe vloerbedekking toe bent.

Wettelijke regels met betrekking tot je autoruiten

Geblendeerde autoruiten

Wist je dat er vrij veel wettelijke regels zijn die betrekking hebben op je autoruiten? Deze regelingen hebben zowel betrekking op eventuele autoruitschade maar ook op de invulling van je wens om je autoruiten te blinderen. De overeenkomst tussen al deze regelingen is dat je goed zicht over de weg moet kunnen houden en dat anderen jou als bestuurder ook nog goed moeten kunnen blijven zien. Aangezien er hoge boetes staan op overtredingen op dit gebied is het zeker goed om je hierin te verdiepen.

Wettelijke regelingen bij autoruitschade

Zelfs het kleinste opspattende steentje op de snelweg kan schade aan je voorruit veroorzaken. Als je van de schrik van de venijnige tik bekomen bent en je hebt geconstateerd dat je autoruitschade hebt, zul je jezelf als eerste afvragen of je de voorruit van je auto moet laten vervangen of dat het repareren van de schade volstaat. Deze keuze hangt af van de omvang van de schade zelf. Een bedrijf als Carglass hanteert hierbij de afmeting van een 2 euro muntstuk als norm.

De stelregel hierbij is eenvoudig. Als de schade niet groter is dan een 2 euro muntstuk, is deze vaak goed te repareren. Dit is uiteraard een zeer aantrekkelijke keuze omdat het repareren van autoruitschade uiteraard veel voordeliger is dan het vervangen van een compleet ruit. Als er echter sprake is van vervorming, verkleuring of grotere barsten of schade die een belemmering vormt bij het autorijden, zal het vervangen van de voorruit van de auto onvermijdelijk zijn.

Schade aan de voorruit van je auto is iets waar kritisch naar gekeken wordt bij een APK keuring. Als deze schade een belemmering vormt voor het autorijden, zal de APK keurmeester de auto moeten afkeuren. In dat geval zul je eerst de schade moeten laten verhelpen voordat je auto wordt goedgekeurd. Uiteraard zijn ook hier wettelijke regelingen aan verbonden. Er zijn immers schadegevallen die getolereerd worden bij de APK keuring: 

  • Barsten in een van de lagen van gelaagd glas met een afmeting van 10 centimeter of korter.
  • Barsten in beide lagen van gelaagd glas met een afmeting van 5 centimeter of korter.
  • Krassen in de voorruit mogen niet breder zijn dan 5 millimeter.
  • Doorzichtige sterren in een voorruit met een diameter van maximaal 2 diameter.
  • Ondoorzichtige sterren in een voorruit met een diameter van maximaal 1 diameter.   

Regels met betrekking tot het laten blinderen van je autoruiten

Naast de wettelijke regels die geformuleerd zijn met betrekking tot autoruitschade heb je ook niet alle vrijheden als je van plan bent om je ruiten van je auto te laten blinderen. Raamfolie voor de auto is een zeer dunne (donkere) folie dat op de ruiten van de auto kan worden geplakt. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van twee lagen polyesterfilm die aan de binnenkant van de auto wordt bevestigd. Hierbij kan worden gekozen voor veiligheidsfolie dat ook een inbraakwerende functie heeft of getinte autoruitfolie dat warmte- en inkijk werend is. Het gebruik van autoruitfolie heeft dus zowel een esthetische- als functionele functie. Het is echter niet zo dat je de hele auto volledig mag blinderen. het is wettelijk verplicht om de voorruit en voorportieren een minimale lichtdoorlating van 70% te geven, zodat de bestuurder zichtbaar blijft.

De politie controleert hier zeer streng op. Als bij een controle blijkt dat er niet aan de normen wordt voldaan, wordt het kentekenbewijs ingevorderd en heb je als bestuurder enkele weken de tijd om te zorgen dat de lichtdoorlatendheid van je autoruiten wel in orde worden gebracht. Om dit te voorkomen, is het verstandig om je vooraf goed te laten informeren over het gebruik van auto raamfolie door een gespecialiseerd bedrijf. Als je weet dat zij ook de folie op een keurige- en strakke manier op de ramen van je auto kunnen bevestigen, is de kans groot dat je graag gebruik maakt van hun diensten.