Zo kies jij als student de goedkoopste zorgverzekering

Zorgverzekering

Als student heb je vaak niet veel geld te besteden en let je daarom extra goed op je uitgaven. Een van de grootste kostenposten is de zorgverzekering. Maar hoe kies je als student de goedkoopste zorgverzekering zonder dat je inlevert op de dekking? In deze blog geef ik je handige tips en tricks.

Bepaal wat je nodig hebt

Als je op zoek bent naar een goedkope zorgverzekering als student, is het goed om eerst te kijken naar wat je precies nodig hebt. Als student heb je vaak geen uitgebreide dekking nodig. Bepaal daarom eerst wat jij belangrijk vindt in een zorgverzekering. Heb je bijvoorbeeld fysiotherapie nodig of wil je volledige dekking voor tandartskosten? Aan de hand daarvan zoek je gericht naar een passende zorgverzekering.

Kies voor een hoog eigen risico

Als je weinig zorgkosten verwacht, kies je voor een hoog eigen risico. Bij een hoog eigen risico betaal je minder premie, maar draai je wel op voor de eerste kosten tot het eigen risico bedrag. Let wel op dat je altijd kunt terugvallen op een reserve mocht je toch onverwacht meer zorgkosten maken dan verwacht.

Vergelijk zorgverzekeringen

Er zijn veel zorgverzekeraars in Nederland en ieder biedt weer andere dekkingen en tarieven. Door te vergelijken kun je erachter komen welke goedkoopste zorgverzekering het beste bij jou past. Er zijn handige vergelijkingswebsites waarin je gemakkelijk alle zorgverzekeringen in één overzicht kunt zien.

Check de cadeaus en kortingen

Veel verzekeraars bieden cadeaus of kortingen aan voor nieuwe klanten. Als je net 18 bent geworden, kies je voor zorgverzekering 18 jaar. Denk bijvoorbeeld aan een gratis tandenborstel of korting op je sportabonnement. Leuk, maar laat je niet verleiden door deze cadeaus. Kijk vooral naar de premie en de dekking van de zorgverzekering.

Stap op tijd over

Het is maar één keer per jaar morgen om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit doe je in november of december. Zorg ervoor dat je op tijd gaat vergelijken en overstappen, zodat je niet onnodig te veel premie blijft betalen.

Met deze handige tips kies je als student de goedkoopste zorgverzekering die past bij jouw persoonlijke situatie. Bepaal wat je nodig hebt, kies voor een hoog eigen risico, vergelijk zorgverzekeringen, let op cadeaus en kortingen en stap op tijd over. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je zorgverzekering en houd je meer geld over voor andere leuke dingen.

Financieel ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Creëer een gezellige sfeer in jouw woning

Boekenkast in de woonkamer

Het inrichten van een woning is soms best lastig. Je doet wellicht inspiratie op bij andere huishoudens of op internet, maar de juiste combinatie vinden voor jouw woning is lastig. Vaak is een nieuwe inrichting van je huishouden ook eventjes wennen, geef het dus even de tijd, voordat je meteen weer een nieuwe verandering laat optreden. Wil jij graag meer gezelligheid creëren in jouw woning? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij laten jou graag kennis maken met een aantal artikelen voor een gezellige sfeer in jouw woning.

Verlichting

De verlichting levert een belangrijke bijdrage aan een gezellige woning. Het licht dient voor meer doeleinden. De verlichting is allereerst geschikt als licht, als de zon onder is gegaan heb je namelijk weinig daglicht van buitenaf. Daarnaast zorgt de juiste lamp voor de ultieme sfeer. Een lamp die je kunt dimmen zorgt voor de nodige sfeer. Daarnaast zorgt een klein lampje in de vensterbank of naast de kast ook voor een gezellige sfeer in de woning. Bekijk welke vormen van de lamp passen bij jouw woning en een bijdrage leveren aan een gezellige sfeer. De verlichting kan soms erg duur zijn, dus voor eventueel extra geld kan je kijken op www.anycoindirect.eu. Het brengt wel de nodige risico’s met zich mee.

Planten

Er zijn veel verschillende soorten planten verkrijgbaar. Een grote kamerplant zorgt voor een enorm gezellige sfeer in de woning. De natuur wordt naar binnen gehaald door middel van een plant. De plant is voorzien van een aantal mooie groene bladeren. De planten passen over het algemeen prima bij de rest van het interieur. Een kleine plant in de vensterbank of kast kan ook bijdragen aan een gezellige sfeer in de woning. Zorg ervoor dat de planten voldoende water krijgen, op deze manier stralen ze het meest en zullen ze voor een lange tijd een gezellige bijdrage leveren.

Accessoires

De accessoires in een woning zijn sfeerbepalend in het interieur van de woning. Door de juiste accessoires met elkaar te combineren, geef je direct een sfeer van gezelligheid aan de woning. Dit kan door middel van een vloerkleed, beeldjes, vazen, foto’s, schilderijen of andere accessoires. De accessoires worden gebruikt als aanvulling op het interieur van jouw woning. Het zou mooi zijn om met zo min mogelijk accessoires een zo gezellig mogelijk sfeer te creëren in de woning. Iedere sfeer is uniek, dus ontdek welke accessoires passen bij jouw woning.

3 manieren waarop je eenvoudig veel geld op je energierekening kunt besparen

Temperatuur Verlagen

Energieleveranciers mogen al sinds 2004 hun eigen prijzen bepalen. Sindsdien is het veel aantrekkelijker geworden om regelmatig over te stappen. Zeker gezien er een flinke concurrentiestrijd heerst. Inmiddels is heel Nederland opgeschrikt door het nieuws van de stijgende energieprijzen voor het komende jaar. Naar verwachting zullen de meeste mensen honderden euro’s extra gaan betalen vanaf januari 2022. Hoog tijd om hier dus iets aan te veranderen. Hoewel we de stijgende energieprijzen niet in de hand kunnen houden en het kabinet er gelukkig wel alles aan doen om die stijging te compenseren, zijn er gelukkig ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om eenvoudig geld op je energierekening te besparen. In dit artikel vind je 3 tips! 

1. Energie vergelijken 

Energie vergelijken is op dit moment belangrijker dan ooit. Er zijn ontzettend veel grote energieleveranciers die in de juiste tijden veel energie hebben ingekocht. Dit betekent ook dat zij zelfs vanaf januari 2022 hun prijzen relatief stabiel kunnen houden. Dat is natuurlijk heel goed nieuws. Helaas zijn er ook bedrijven die ontzettend veel geld gaan vragen. Simpelweg omdat ze geen andere keus hebben. 

Energie vergelijken is daarom juist nu ontzettend belangrijk. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Energie vergelijken mkb kan gelukkig ook heel eenvoudig online worden gedaan. Er zijn tal van verschillende vergelijkingstools online te vinden, waarmee je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier kunt vinden. Overstappen is niet alleen nog nooit zo gemakkelijk geweest, maar levert op dit moment ook nog eens verreweg het meest op. 

2. Isoleren 

Het isoleren van de woning blijft ontzettend belangrijk. Zeker als we kijken naar de stijgende energieprijzen. Het gaat hierbij immers met name om gas. Wanneer jij meer moet stoken, betekent dit direct ook een veel hogere energierekening. Zonde, wanneer je dit ook nog eens voor de buitenlucht doet. Met name in oudere gebouwen is het vaak slecht met de isolatie gesteld. 

Gelukkig heeft het kabinet tevens enkele miljoenen euro’s uitgetrokken om subsidies te regelen, waarmee het isoleren van oudere woningen door mensen met een lager inkomen stukken aantrekkelijker wordt. Bekijk daarom of deze subsidies wellicht ook voor jou gelden. Hiermee kan je niet alleen het wooncomfort enorm verbeteren, maar ook fiks besparen op de energierekening.

3. De kleinste dingen zijn het meest effectief 

Veel mensen zijn bang dat ze wooncomfort inleveren wanneer ze energie gaan besparen. Niets is echter minder waar. Energie besparen hoeft echt niet te betekenen dat je geen apparaten in huis mag hebben en constant in de kou of het donker zit. Je hoeft je levensstijl niet drastisch om te gooien. De kleinste dingen zijn vaak al het meest effectief: 

  • Douche korter. Maak eventueel gebruik van een douchewekkertje 
  • Maak minder vaak gebruik van de wasdroger 
  • Zet de thermostaat standaard één a twee graden lager. De ideale temperatuur in huis ligt tussen de 19 en 21 graden
  • Zet een timer op de buitenverlichting, zodat je deze niet vergeet uit te zetten 
  • Zet apparaten volledig uit, niet enkel op stand-by