Wat is het belang van het afsluiten van zakelijke verzekeringen?

Verzekeringen Afsluiten

Zakelijke verzekeringen zijn van groot belang voor ondernemingen, omdat verschillende bedrijfsrisico’s beperkt kunnen worden. Een zakelijke verzekering kan sommige risico’s en calamiteiten niet tegenhouden, maar ze kunnen wel de financiële schade beperken. Alle zakelijke verzekeringen bieden bescherming tegen onvoorziene gebeurtenissen, zoals brand, diefstal, rechtszaken en andere calamiteiten. Het ontbreken van een zakelijke verzekering kan vervelende financiële gevolgen hebben voor een bedrijf. Schade aan bijvoorbeeld inboedel, voorraad, bedrijfsgebouwen en bedrijfsvoertuigen kan hoog in de kosten oplopen.

Bovendien zijn er ook enkele wettelijk verplichte zakelijke verzekeringen voor bedrijven om af te sluiten. Dit omvat onder andere zakelijke motorvoertuigenverzekeringen. Tot slot kunnen opdrachtgevers en andere stakeholders eisen dat jij bepaalde verzekeringen afsluit voordat je een opdracht kan uitvoeren. Het is belangrijk om dit van tevoren uit te zoeken, zodat alle mogelijke risico’s beperkt blijven.

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verzekeringen?

Eerder hebben we al benoemd dat alle zakelijke verzekeringen van groot belang kunnen zijn voor bedrijven. Alle risico’s kunnen namelijk grote kosten met zich meebrengen, waardoor ondernemers een zware financiële periode tegemoet kunnen gaan. Toch zijn er enkele verzekeringen die van groot belang zijn en zeker overwogen moeten worden.

Een van de belangrijkste zakelijke verzekeringen is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.. Deze verzekering dekt de kosten van aansprakelijkheidsclaims die voortkomen uit letselschade of schade aan eigendommen van derden, die ontstaan door activiteiten van de onderneming. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht, maar het kan wel verplicht worden gesteld door je opdrachtgever. Ondanks dat het niet verplicht is, adviseren wij om de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, omdat de schade in sommige gevallen zeker in de honderdduizenden euro’s kan oplopen, wat voor veel 

ondernemingen een faillissement kan betekenen.

Een andere belangrijke zakelijke verzekering is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is vooral relevant voor dienstverlenende bedrijven. De verzekering biedt dekking in het geval van fouten, nalatigheid of verkeerde adviezen die leiden tot financiële verliezen bij klanten waarvoor jij diensten hebt uitgevoerd. De klant kan je aansprakelijk stellen voor de financiële schade van de beroepsfout, waardoor je opgezadeld wordt met enorme kosten. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt deze aansprakelijkheidsclaims, waardoor je zonder zorgen verder kunt ondernemen.

Enkele andere verzekeringen die van belang zijn om af te sluiten zijn de verzuimverzekering, cyberverzekering en de bedrijfsrechtsbijstandverzekering. Deze verzekeringen dekken de belangrijkste risico’s waar elke ondernemer mee te maken kan krijgen. Het is daarom zeker van belang om deze verzekeringen te overwegen.

Wat zijn de kosten van zakelijke verzekeringen?

De kosten van zakelijke verzekeringen variëren enorm en worden beïnvloed door verschillende factoren. De belangrijkste factor die de kosten bepaalt, is het type verzekering dat nodig is. Alle verschillende verzekeringen hebben verschillende risico’s en dekkingen, wat de premie beïnvloedt. Verder speelt de omvang van het bedrijf en het type bedrijf ook een grote rol bij het bepalen van de premie. Een klein bedrijf zal in de meeste gevallen lagere premies betalen dan een groter bedrijf. Tot slot zijn er nog een aantal andere factoren die de premie kunnen beïnvloeden, zoals de locatie van het bedrijf, de branche waarin het bedrijf actief is, de jaarlijkse omzet en het aantal werknemers. Onze verzekeringsspecialisten zullen de kosten met je doornemen, zodat je een duidelijk beeld krijgt.

Zakelijke verzekering afsluiten

Het afsluiten van een zakelijke verzekering gaat via een offerteverzoek bij Verzekering.nl. Heb jij interesse in een zakelijke verzekering? Bezoek Verzekering.nl en vraag een vrijblijvende offerte aan voor jouw bedrijf. Onze adviseurs zullen contact met je opnemen en de wensen en behoeften in kaart brengen. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je een geschikte en betaalbare zakelijke verzekering afsluit die bij jouw behoeften past.

Financieel ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 manieren waarop je eenvoudig veel geld op je energierekening kunt besparen

Temperatuur Verlagen

Energieleveranciers mogen al sinds 2004 hun eigen prijzen bepalen. Sindsdien is het veel aantrekkelijker geworden om regelmatig over te stappen. Zeker gezien er een flinke concurrentiestrijd heerst. Inmiddels is heel Nederland opgeschrikt door het nieuws van de stijgende energieprijzen voor het komende jaar. Naar verwachting zullen de meeste mensen honderden euro’s extra gaan betalen vanaf januari 2022. Hoog tijd om hier dus iets aan te veranderen. Hoewel we de stijgende energieprijzen niet in de hand kunnen houden en het kabinet er gelukkig wel alles aan doen om die stijging te compenseren, zijn er gelukkig ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om eenvoudig geld op je energierekening te besparen. In dit artikel vind je 3 tips! 

1. Energie vergelijken 

Energie vergelijken is op dit moment belangrijker dan ooit. Er zijn ontzettend veel grote energieleveranciers die in de juiste tijden veel energie hebben ingekocht. Dit betekent ook dat zij zelfs vanaf januari 2022 hun prijzen relatief stabiel kunnen houden. Dat is natuurlijk heel goed nieuws. Helaas zijn er ook bedrijven die ontzettend veel geld gaan vragen. Simpelweg omdat ze geen andere keus hebben. 

Energie vergelijken is daarom juist nu ontzettend belangrijk. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Energie vergelijken mkb kan gelukkig ook heel eenvoudig online worden gedaan. Er zijn tal van verschillende vergelijkingstools online te vinden, waarmee je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier kunt vinden. Overstappen is niet alleen nog nooit zo gemakkelijk geweest, maar levert op dit moment ook nog eens verreweg het meest op. 

2. Isoleren 

Het isoleren van de woning blijft ontzettend belangrijk. Zeker als we kijken naar de stijgende energieprijzen. Het gaat hierbij immers met name om gas. Wanneer jij meer moet stoken, betekent dit direct ook een veel hogere energierekening. Zonde, wanneer je dit ook nog eens voor de buitenlucht doet. Met name in oudere gebouwen is het vaak slecht met de isolatie gesteld. 

Gelukkig heeft het kabinet tevens enkele miljoenen euro’s uitgetrokken om subsidies te regelen, waarmee het isoleren van oudere woningen door mensen met een lager inkomen stukken aantrekkelijker wordt. Bekijk daarom of deze subsidies wellicht ook voor jou gelden. Hiermee kan je niet alleen het wooncomfort enorm verbeteren, maar ook fiks besparen op de energierekening.

3. De kleinste dingen zijn het meest effectief 

Veel mensen zijn bang dat ze wooncomfort inleveren wanneer ze energie gaan besparen. Niets is echter minder waar. Energie besparen hoeft echt niet te betekenen dat je geen apparaten in huis mag hebben en constant in de kou of het donker zit. Je hoeft je levensstijl niet drastisch om te gooien. De kleinste dingen zijn vaak al het meest effectief: 

  • Douche korter. Maak eventueel gebruik van een douchewekkertje 
  • Maak minder vaak gebruik van de wasdroger 
  • Zet de thermostaat standaard één a twee graden lager. De ideale temperatuur in huis ligt tussen de 19 en 21 graden
  • Zet een timer op de buitenverlichting, zodat je deze niet vergeet uit te zetten 
  • Zet apparaten volledig uit, niet enkel op stand-by 

Geld lenen, goed of slecht?

Geld lenen, goed of slecht

Op de één of andere reden wordt het lenen van geld voor bijvoorbeeld de aanschaf van een auto of een nieuwe keuken gezien als een taboe. Ja, het is geen geheim dat Nederlanders niet graag over geld zaken praten. Maar toch zeggen we liever dat we goed sparen in plaats van dat we geld lenen om een aanschaf te doen. Waarom is dit en is het wel geoorloofd? In dit artikel zoeken we het uit.

Waarom geld lenen?

De meeste mensen lenen geld voor de aanschaf van een huis, een zogenaamde hypotheek. Deze vorm van lenen wordt over het algemeen wel geaccepteerd omdat het aanschaffen van een huis nu eenmaal wel heel erg veel geld kost. Slecht een heel erg klein percentage van de Nederlandse huiseigenaren heeft geen hypotheek, maar vrijuit het grootste deel heeft een openstaande hypotheek. Behalve een lening voor je huis kun je ook geld lenen voor andere dure aankopen, zoals een auto of een nieuwe keuken. In dit geval lenen mensen vaak omdat ze dit product wel nodig hebben, bijvoorbeeld voor werk of wonen, maar het forse bedrag niet per direct op kunnen hoesten. Geld lenen biedt dan een uitkomst om de kosten te spreiden over een langere periode. Ten slotte kun je ook geld lenen voor je vakantie of de aankoop van luxe producten zoals een duur horloge. Dit lijkt het meest dubieuze geval, ook al is het niet ongebruikelijk. Maar over het algemeen is het lenen van geld vooral aan te raden voor het overbruggen van grote bedragen die gebruikt worden voor nodige producten, zoals een auto die zorgt dat je op het werk komt, niet een vakantie die ook volgend jaar kon plaatsvinden mits je even had gespaard.

Voordelen van het lenen van geld

Er zijn dus in zekere gevallen zeker voordelen aan het lenen van geld. Gaat je auto kapot en kun je geen vervanger betalen, dan is het lenen van geld een goede oplossing. Het zorgt er niet alleen voor dat je nu gelijk je problemen kan oplossen, maar biedt daarnaast ook de mogelijkheid om je kosten te verspreiden over een langere periode. Maar het lenen van geld is niet alleen handig in gevallen van nood, maar ook om bepaalde aankopen naar voren te tillen. Zo kun je nog 10 jaar in dezelfde oude keuken blijven wonen, maar er ook voor kiezen om het geld te lenen en de aanschaf van een nieuwe keuken te vervroegen. Wel zo prettig voor jezelf.

Nadelen van het lenen van geld

Maar is het lenen van geld dan risicovrij? Nee, het lenen van geld is niet alleen rozengeur en maneschijn. Ten eerste moet een lening natuurlijk afbetaald worden. Dit gaat maandelijkse lasten met zich mee brengen waar je een langere tijd aan vast zit. Ga je geld lenen, dan moet je dus bereid zijn over een geruime tijd wat hogere vaste lasten te hebben. Het vervroegen van je aankoop brengt dus met zich mee dat je misschien later aankopen uit moet stellen.

Rente

Maar de aflossing is nog niet je grootste zorg. Iedereen kent de reclame, of eigenlijk waarschuwing, ‘geld lenen kost geld’. Voor iedereen, behalve studenten, geldt dit ook echt. Over je geleende geld betaal je namelijk rente aan de crediteur. De rente is eigenlijk de aanschafprijs van je geleende geld, de winst die je betaald aan de geldverstrekker. Je auto van 20000 euro kost dus eigenlijk 20000 plus de maandelijkse rente die je over een bepaalde periode betaald. Ook al ben je niet goed in wiskunde zul je inzien dat een auto met geleend geld kopen duurder is dan het kopen van een auto met eigen geld. Of je het dit waard vindt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Dus taboe of goed te doen?

Geld lenen is dus zeker geen taboe, genoeg mensen doen het omdat het aardig wat voordelen met zich meebrengt. Maar of het lenen van geld ook aan te raden is hangt van meerdere factoren af. Hoe noodzakelijk is het product dat je wilt kopen voor je dagelijkse leven? Hoe snel heb je het product nodig? Durf je risico te nemen? Dit zijn de vragen die je jezelf moet afvragen bij het maken van een weloverwogen keuze. Kun je bijvoorbeeld absoluut geen nieuwe auto betalen, maar heb je die nu nodig voor je werk, dan is een lening een uitkomst en is het de kosten van het geleende geld misschien waard. Maar wil je nu graag dat dure horloge, terwijl je al 5 horloges hebt en je met een paar jaar sparen hem zelf kunt betalen, dan is het de extra kosten van lenen niet waard. De gouden regel die we aanraden is: leen zo weinig mogelijk en zo min mogelijk.