Stuur bij elke mijlpaal in je leven een mooie kaart

CottonBird Kaarten Bedrukken

The circle of life: het leven bestaat uit vele hoogtepunten. Vanaf het moment dat je wordt geboren tot aan het moment dat je met pensioen gaat, zijn er tal van gebeurtenissen die we vieren en delen met vrienden en familie. Een van de mooiste manieren om deze bijzondere momenten te vieren is door middel van een mooie kaart. Of het nu gaat om kerstkaarten, trouwkaarten, geboortekaarten of andere speciale gelegenheden, elk moment verdient zijn eigen unieke en persoonlijke kaart. Wij geven je wat inspiratie door de mooiste mijlpalen in je leven waarvoor je een kaart zou moeten sturen, te bespreken.

1. Kerst

Kerstmis is een tijd waarin we samenkomen met familie en vrienden om de feestdagen te vieren. Het versturen van kerstkaarten is een traditie die al eeuwenlang bestaat. Door een mooie kaart met warme woorden kan de ontvanger laten weten hoeveel hij of zij voor jou betekent en wat jij voor diegene wenst. Nog mooier wordt het als je een persoonlijke kaart laat drukken. Dit kan heel gemakkelijk online, zoals bij CottonBird.

2. Bruiloft

Je trouwdag is een dag die je nooit zal vergeten. Het delen van deze speciale dag met vrienden en familie maakt het nog specialer. Het verzenden van trouwkaarten is niet alleen een manier om je gasten uit te nodigen voor de bruiloft, maar ook om hen te bedanken voor hun steun en liefde tijdens deze bijzondere periode in jullie leven. Bovendien heb je er een mooi aandenken aan dat je in fotoalbum kunt plakken of kunt inlijsten.

3. Geboortekaarten

Een baby krijgen is een van de meest bijzondere momenten in het leven. Het versturen van geboortekaarten is een geweldige manier om dit prachtige nieuws te delen met vrienden en familie. Er zijn tal van schattige ontwerpen verkrijgbaar, van klassieke roze en blauwe kaarten tot meer moderne en unieke ontwerpen. Kies jullie geboortekaarten zorgvuldig en maak je bestelling dan in orde. Zo hoef je op de geboortedag van je kindje alleen maar de naam, geboortegewicht, -lengte en tijd in te vullen en je bestelling te verzenden.

4. Andere gelegenheden, zoals doop, communie en Moederdag

Er zijn talloze andere speciale gelegenheden in ons leven die het vieren waard zijn! Denk bijvoorbeeld aan de doop of communie van jullie kind, jullie 25-jarig jubileum of een jubileum op je werk? Zelfs Moederdag is een mooie gelegenheid waarbij je een prachtige, unieke en persoonlijke kaart kunt sturen aan de belangrijkste vrouw in je leven. Het versturen van een mooie kaart op deze dagen kan een extra persoonlijk tintje toevoegen aan deze bijzondere gebeurtenissen.

Of je nu aan het begin staat van je carrière, gaat trouwen, kinderen krijgt of je 50-jarig jubileum viert met je partner, elke mijlpaal verdient het om gevierd te worden. En wat is er nou mooier dan dit te doen met degenen die het dichtst bij jou staan? Stuur unieke uitnodigingen aan je naasten en vier de speciale dag optimaal, mét een prachtige herinnering om te bewaren.

Cultuur ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ötzi, de ijsmummie met bijzondere tattoos

Lang dacht men dat de Egyptenaren de eerste waren die begonnen met tatoeëren. Niets blijkt minder waar! Met de vondst van ijsmummie Ötzi, vond men ook tatoeages van 5300 jaar geleden. Niet in Egypte, maar in Europa. Maar hoe zijn die tatoeages destijds gemaakt? En wat betekenen ze? Wij zochten het voor je uit.

Een mummie: griezelig of bijzonder?

Het woord ‘mummie’ associëren we vaak met iets griezeligs. Toch is het niet meer dan een goed geconserveerd lichaam na overlijden. In het oude Egypte waren ze expert in het mummificatieproces, met balsem en doeken. Maar soms is het de natuur die, geheel zonder opzet, zorgt voor de conservering van een lichaam. Dat is ook het geval bij ijsmummies.

Wanneer een dier of mens na overlijden door ijs wordt omgeven, wordt het lichaam perfect geconserveerd. Het lichaam verandert dan in een ijsmummie en wordt soms pas duizenden jaren later gevonden. Als de mummie al die tijd goed luchtdicht met het ijs omsloten is gebleven, is hij vaak nog in bijzondere goede staat als hij wordt uitgegraven.

De vondst van Ötzi 

De oudste gevonden ijsmummie in Europa is Ötzi. Het is het lichaam van een man die zo’n 5300 jaar geleden leefde, in wat we nu de Kopertijd noemen. Wandelaars vonden hem aan de rand van een gletsjer in de Ötztaler Alpen. Sindsdien is hij meerdere malen uitgebreid onderzocht.

De oudste tattoos

De spullen die Ötzi bij zich had, leren ons over de Kopertijd en over zijn status en bezigheden. Maar de onderzoekers waren ook erg gefascineerd door de tatoeages die op ze op zijn lichaam vonden. Tatoeages gemaakt met roet, dat in een sneetje in de huid is gewreven. Een primitieve manier van tatoeëren, die past bij de tijd waarin Ötzi leefde.

Een bijzondere ontdekking

Bij zulke oude tatoeages ga je je natuurlijk afvragen waar ze voor dienden. Hebben ze te maken met een bepaalde stam of een leefgebied? Zijn het trofeeën voor overwinningen? Vertellen de tattoos een verhaal? Onderzoekers bogen zich over dit vraagstuk en kwamen tot een interessante ontdekking: De tatoeages van Ötzi zijn zeer waarschijnlijk gezet om pijn te bestrijden. Meer dan 50 van de tattoos zitten op plekken waar hij lichamelijk ongemak had, bijvoorbeeld door artrose. Het is dus goed mogelijk dat men 5300 jaar geleden pijn bestreed met inkervingen en roet. Bijzonder!