Ben je klaar voor kerst? 3 tips voor een originele kerst outfit!

Fout Kerstpak

Als jullie thuis traditioneel kerst vieren, ziet iedereen er vast opgedoft uit elk jaar. De outfits bestaan vooral uit zwart, rood, zilver, brons en goud. En vergeet voornamelijk de glitter niet natuurlijk. Zulke chique outfits horen natuurlijk helemaal bij de kerstsfeer, maar durf ook eens een keer uit je comfortzone te treden. Maak kerst dit jaar nog leuker, met deze originele kerstoutfits!

Cadeaus uitpakken in stijl

Hoe leuk is het om voor een keer in het jaar in een andere rol te kruipen? Dat is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor de allerkleinsten in de familie. Koop eens een kerstman pak om de cadeaus in stijl te bezorgen. Ook al liggen ze allemaal al onder de kerstboom, kan jij wel de leiding nemen om ze te verdelen.

Dat zorgt meteen voor een heel andere sfeer deze kerst. Voornamelijk als de kleinsten van de familie op schoot mogen zitten en er wordt nog een leuk verhaaltje voorgelezen. Zo maak je iedereen zijn kerst veel leuker, want gelachen wordt er zeker. Durf jij het aan om dit jaar de kerstman van de familie te spelen? Ben je er zelf niet klaar voor, maar weet je wie daar wel perfect voor is? Leg het cadeau dan vooral onder de boom, en zorg ervoor dat die het eerste wordt uitgepakt!

Chique aan het diner

Zeurt je vrouw er al jaren om dat je eens een keer een pak aan moet trekken met de kerst? Dan is dit hét moment om haar wens eindelijk eens uit te laten komen. Wie een pak wil, kan een pak krijgen. Bestel een lekker fout kerstpak. Niet alleen je vrouw zal er van opkijken, maar ook de rest van de familie. 

Zo schuif je lekker chique aan, aan het kerstdiner. Er zijn verschillende kleuren en patronen beschikbaar. Dus als rood niet jouw kleur is, zijn er nog heel veel andere opties mogelijk. Je zal in ieder geval het beste gekleed zijn van de hele familie en bovendien zal je vrouw vast niet meer vragen of je een pak aan wil trekken met kerst.

Het kan natuurlijk ook een begin van een nieuwe traditie zijn. Trommel de mannen op om volgend jaar allemaal te verschijnen in een lekker fout kerstpak. Je kunt het natuurlijk ook als cadeau onder de boom neerleggen. Vrouwen niet getreurd, er bestaan ook leuke kerstvrouw pakjes voor jullie. 

Chill op de bank

Is er minimaal één dag bij jullie thuis, waarbij jullie allemaal neer ploffen op de bank? Daar heb je natuurlijk ook de perfecte outfit voor nodig. Het is tenslotte kerst, dus we moeten wel in die kerstsferen blijven. Dat doe je onder andere door een kerstfilm op te zetten, maar ook door je ernaar te kleden. Vliegen naar de sneeuw doe je uiteindelijk ook niet snel dit jaar, aangezien er dikke rijen staan op Schiphol.

Scoor bijvoorbeeld een lekkere foute kersttrui, waarvan het hele gezin in een deuk ligt. Er zijn namelijk erg veel truien in omloop, met de foutste teksten. Sommige zijn dan ook niet bestemd voor de kleine ogen onder ons. Tenslotte kan het wel voor veel plezier zorgen tijdens zo’n lekkere chill dag. Eveneens worden deze truien vaak uit de kast getrokken voor de jaarlijkse kerstborrel. 

Zo’n foute kersttrui is daarom geen weggegooid geld, het is een investering die je nog veel vaker gaat gebruiken. Ben je niet zo weg van truien of hoodies? Bestel dan een lekker warme kerst pyjama. Want wat is meer comfortabel op de bank, dan een heerlijk pyjama pak? Wellicht dat je die ook kunt bestellen voor het hele gezin. Dat is pas een leuk cadeau voor onder de boom. Zo zitten jullie er met de kerst met z’n allen warmpjes bij!

Cultuur ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ötzi, de ijsmummie met bijzondere tattoos

Lang dacht men dat de Egyptenaren de eerste waren die begonnen met tatoeëren. Niets blijkt minder waar! Met de vondst van ijsmummie Ötzi, vond men ook tatoeages van 5300 jaar geleden. Niet in Egypte, maar in Europa. Maar hoe zijn die tatoeages destijds gemaakt? En wat betekenen ze? Wij zochten het voor je uit.

Een mummie: griezelig of bijzonder?

Het woord ‘mummie’ associëren we vaak met iets griezeligs. Toch is het niet meer dan een goed geconserveerd lichaam na overlijden. In het oude Egypte waren ze expert in het mummificatieproces, met balsem en doeken. Maar soms is het de natuur die, geheel zonder opzet, zorgt voor de conservering van een lichaam. Dat is ook het geval bij ijsmummies.

Wanneer een dier of mens na overlijden door ijs wordt omgeven, wordt het lichaam perfect geconserveerd. Het lichaam verandert dan in een ijsmummie en wordt soms pas duizenden jaren later gevonden. Als de mummie al die tijd goed luchtdicht met het ijs omsloten is gebleven, is hij vaak nog in bijzondere goede staat als hij wordt uitgegraven.

De vondst van Ötzi 

De oudste gevonden ijsmummie in Europa is Ötzi. Het is het lichaam van een man die zo’n 5300 jaar geleden leefde, in wat we nu de Kopertijd noemen. Wandelaars vonden hem aan de rand van een gletsjer in de Ötztaler Alpen. Sindsdien is hij meerdere malen uitgebreid onderzocht.

De oudste tattoos

De spullen die Ötzi bij zich had, leren ons over de Kopertijd en over zijn status en bezigheden. Maar de onderzoekers waren ook erg gefascineerd door de tatoeages die op ze op zijn lichaam vonden. Tatoeages gemaakt met roet, dat in een sneetje in de huid is gewreven. Een primitieve manier van tatoeëren, die past bij de tijd waarin Ötzi leefde.

Een bijzondere ontdekking

Bij zulke oude tatoeages ga je je natuurlijk afvragen waar ze voor dienden. Hebben ze te maken met een bepaalde stam of een leefgebied? Zijn het trofeeën voor overwinningen? Vertellen de tattoos een verhaal? Onderzoekers bogen zich over dit vraagstuk en kwamen tot een interessante ontdekking: De tatoeages van Ötzi zijn zeer waarschijnlijk gezet om pijn te bestrijden. Meer dan 50 van de tattoos zitten op plekken waar hij lichamelijk ongemak had, bijvoorbeeld door artrose. Het is dus goed mogelijk dat men 5300 jaar geleden pijn bestreed met inkervingen en roet. Bijzonder!