Reizen na corona: Wordt vakantie ooit nog hetzelfde?

Reizen

We hebben het al tijden over ‘het nieuwe normaal’. De nieuwe regels rondom het coronavirus slijten langzaam in de samenleving en zouden het leven voorgoed veranderd hebben. Maar er komt een dag dat de pandemie voorbij is. Hoe het leven er dan uit gaat zien weet niemand. Dat zorgt voor veel vragen, ook in de reiswereld. Want wordt reizen na corona ooit hetzelfde? Kunnen we ooit weer onbezorgd op vakantie?

Kunnen we nog op reis?

Even in een vliegtuig stappen voor een vakantie op Bali of een stedentrip in Barcelona was tot vorig jaar voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Door alle restricties op het gebied van reizen is daar een eind aan gekomen. Even stond alles stil. Nu de grenzen overal weer open gaan willen veel mensen hun vakantie toch graag in het buitenland doorbrengen. 

Nieuwe (tijdelijke) regels

Een vakantie in het buitenland is op dit moment nog heel anders dan we gewend waren. Verschillende steden en gebieden zijn nog ‘op slot’. Op andere plekken is het dragen van een mondkapje verplicht. En natuurlijk is het belangrijk dat je overal ten alle tijden 1,5 meter afstand van anderen houdt. Voor musea en bezienswaardigheden geldt een bezoekerslimiet en soms is reserveren verplicht. Dat geldt ook voor restaurants.

Reizen

Aanpassen is noodzakelijk

De corona pandemie heeft laten zien dat aanpassingen in ons dagelijks leven mogelijk en soms zelfs noodzakelijk zijn. Een deel van dit ‘nieuwe normaal’ zal wellicht voor altijd blijven. Een beetje afstand van elkaar houden, niet onnodig handenschudden, dat soort zaken. Toch denken veel mensen dat reizen en vakantie vieren uiteindelijk grotendeels weer als vanouds zal worden. Voor zulke grote veranderingen is misschien meer nodig dan een enkele pandemie, omdat mensen star zijn wanneer het dit soort grote aanpassingen betreft. 

Toch op vakantie

Je ziet nu al dat mensen toch naar het buitenland reizen, zelfs bij code oranje. Het verplicht dragen van mondkapjes zorgt voor grote frustratie bij velen. Desondanks is het goed om, wanneer je op vakantie gaat, stil te staan bij wat er kán gebeuren. Wat doe je als een land op slot gaat terwijl je daar bent? Wat heb je nodig als je ziek wordt of ergens langer moet blijven dan verwacht? En hoe kun je ervoor zorgen dat verspreiding van ziektes zoveel mogelijk beperkt wordt? Door bewust om te gaan met de risico’s neem je bij jezelf zorgen weg en kun je anderen wellicht ook helpen of zelfs beschermen waar dat nodig is.

Laten we met elkaar leren van corona en de goede lessen meenemen in hoe we leven en vakantie vieren. Dan kan reizen weer grotendeels zo worden als het was en kunnen we weer echt genieten van onze vakantie, ook in het buitenland.

Reizen

Reizen ·
Ik hou van het leven. Ik heb zeer brede interesses, maar een bijzondere passie voor kunst en geschiedenis. Zij die de geschiedenis niet kennen, zijn gedoemd die te herhalen! Ik lever sinds juni 2020 bijdragen voor deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De beste Belgische bieren

Bier

België is dan misschien wel een klein land, maar het is groot in bier! De biercultuur in België is zelfs zo bijzonder, dat die officieel wordt beschermd door de VN. Daar proosten we graag op!

Smaakvol cultureel erfgoed

Onder het bijzondere culturele erfgoed van onze zuiderburen vallen talloze biersoorten. Van massaproductie tot unieke limited edition bieren en van alles daar tussenin. Dat maakt de keuze in de bar of supermarkt niet gemakkelijk. Tenzij je een kenner bent, natuurlijk. Wij helpen je graag een handje en zetten hieronder de beste Belgische bieren voor je op een rijtje.

Tripel Karmeliet

Tripel Karmeliet is razendpopulair Belgisch bier. Het is een stevig drie-granen biertje dat gebrouwen wordt met gerst, haver en tarwe en het bevat 8,4% alcohol. Bierliefhebbers snoepen bij dit bier graag een lekker kaasje, zoals een romige brie. 

Affligem Blond

Affligem Blond is perfect op een zomerse dag. Dit geliefde blonde biertje is smaakvol en soepel, stevig en zoetig, met 6,8% alcohol. Wat maakt dit bier dan zo bijzonder, waardoor het tot de beste Belgische bieren behoort? Het bier heeft een mooie fruitige toets. Dat geeft het qua smaak iets zoetigs, met een gebalanceerde bittere toon. Perfect!

Bier

Duvel

Duvel is één van de bekendere Belgische biermerken en je vindt het ook in de schappen bij de Nederlandse supermarkt. Het is krachtig en smaakvol en bevat 8,5% alcohol. Een echte krachtpatser dus! Door de alcohol heeft Duvel iets zoetigs en de hopsoorten die gebruikt zijn zorgen voor een fruitig karakter.

Wil je Duvel combineren met een lekker hapje? Met een portie kibbeling smaakt het je extra lekker! Maar ook zonder vis komt het goed. Een Duvel biertje is namelijk altijd goed!

Chimay Blauw

Chimay Blauw is een donker biertje met 9% alcohol. Het is een donkere mout met een subtiele smaak. Als je goed proeft, proef je zelfs een vleugje karamel en toffee. Dat geeft deze koning van Chimay een verrassende smaak!

Wist je dat je Chimay Blauw ook kunt laten rijpen? Wie het bier wat langer laat liggen, krijgt daar een wat zoeter en zachter drankje voor terug. Dat is je geduld meer dan waard!

Orval

In voor een avontuurtje? Orval bier smaakt iedere keer anders! Hoe langer het gist in het bier werkt, hoe meer de smaak zich ontwikkelt. Wat begint als een zoetig en hoppig biertje, wordt na verloop van tijd droger en complexer met een zure toets. Dit biertje met 6,2% alcohol zal je keer op keer smaakvol verrassen en verveelt nooit!

Wat is jouw favoriet?

Door slechts 5 goede Belgische bieren te noemen, doen we talloze biertjes tekort. Laat ons vooral weten wat jouw favoriet is. We proeven ‘m graag!

Bier

De 5 mooiste kastelen van België

Kasteel

Na al deze maanden grotendeels binnen gezeten te hebben, mogen we er eindelijk weer uit. We kunnen het goed begrijpen als je liever niet direct naar de andere kant van Europa of zelfs een ander continent vliegt. Voor een mooi uitje hoef je dan ook helemaal niet ver te zoeken! Bij onze zuiderburen geniet je namelijk ook van tal prachtige uitzichten. Heeft België een Eiffeltoren of Colosseum? Nee, maar wel een hoop adembenemende kastelen. Wij hebben de mooiste voor je op een rijtje gezet.

Burcht van Gravensteen

Laten we beginnen met misschien wel hét mooiste kasteel van België: het Burcht van Gravensteen. Het Gravensteen is te vinden in het historisch en bruisend hart van Gent. Het kasteel is niet van deze tijd en neemt je daarom mee terug naar de tijd van ridders, avonturen en legendes. Ook is het het enige kasteel in Vlaanderen dat nog een volledige intacte verdedigingsmuur heeft. In zijn geheel ziet de burcht er dus nog prachtig uit. De burcht is nu omgevormd tot een kasteel met een volledig ingesproken audiotour door Wouter Deprez. Waan jezelf dus zeker even een eeuwenoude sprookjeswereld in door een bezoekje te brengen aan het Gravensteen.

Kasteel

Kasteel van Beloeil 

Ben je bekend met het kasteel van Versaille? Het Kasteel van Beloeil lijkt er een beetje op, maar is gewoon in eigen stad te vinden. Gelegen in Wallonië is dit kasteel open voor iedereen. Je kunt genieten van lange wandelingen in de uitgebreide en verzorgde tuinen van het kasteel. Als dat nog niet genoeg was, kun je ook wat schaduw opzoeken en genieten van de 20.000 beelden en schilderijen. Of duik de gigantische bibliotheek in. Voor ieder dus wat wils in dit unieke kasteel!

Kasteel

Burcht Reinhardstein

Wanneer je je in de omgeving van de Ardennen begeeft, moet je zeker even langsgaan bij de fenomenale burcht van Reinhardstein. Dit pareltje is te vinden in de stad van Ovifat. Binnenkijken mag uiteraard ook. En geloof ons, dat wil je! De burcht bestaat namelijk uit drie gigantische torens en het lijkt alsof de tijd er al eeuwen stilstaat. Neem vooral je tijd in de omgeving, want vlakbij begeeft zich ook nog een waterval. Deze maakt deel uit van het domein van de burcht en is de grootste waterval van België. Ben je er in hartje zomer? Houd dan je ogen open voor Middeleeuwse feesten, want het oude wordt hier jaarlijks gevierd.

Kasteel

Kasteel van Gaasbeek

Dit kasteel moet je gezien hebben om werkelijk te geloven hoe indrukwekkend deze is. Het historische Kasteel van Gaasbeek bevindt zich middenin een wereld van groen vlakbij de Belgische hoofdstad Brussel. Jaarlijks worden er kunsttentoonstellingen gehouden, dus houd hier zeker je ogen voor open. Vanwege de groene omgeving is dit ook nog eens een fantastische plek om te picknicken. Neem dus zeker een kleedje en wat lekkers mee, ga lekker zitten en geniet van de sprookjesachtige tuinen van het kasteel!

Kasteel

Alden Biest

Tenslotte hebben we een kasteel voor je gevonden dat omgeven is door water. En dit ziet er meer dan indrukwekkend uit. Van buitenwandelingen tot rondleiding binnenin de unieke burcht, je geniet hier van tal van educatieve en creatieve evenementen. Onthoud de plaatsnaam Bilzen dus vooral, want hier is dit prachtige plaatje te vinden. Zet jij ‘m ook op je bucketlist? 

Kasteel