Orderverwerking Webshop Optimaliseren

Orderverwerking Webshop Optimaliseren

·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit zijn de verschillende soorten fietsendragers

Witte Bus met Fietsendrager

Hoe heerlijk is het om de fietsen overal mee naartoe te nemen? Of je nou wil gaan fietsen in een van de mooie natuurparken van Nederland of België of je gaat op vakantie. Het is heerlijk om ze mee te nemen en op fietsvakantie te gaan. Denk bijvoorbeeld aan van die mooie wijnvelden en bergen waar je langs kan fietsen in Frankrijk of wat dacht je van de prachtige meren in Italië. Een fiets moet je mee kunnen nemen en dat doe je door middel van een fietsendrager. Alleen welke zijn er allemaal? 

De trekhaak fietsendrager

Tijdens de vakantieperiode zie je ze heel vaak op de weg. Auto’s met een trekhaak fietsendrager. Het is een gemakkelijk hulpmiddel om de fietsen mee te vervoeren als je op vakantie gaat. Zo’n fietsendrager kan al gemakkelijk 2 e-bikes dragen. 

Om het nog gemakkelijker te maken voor de gebruiken, beschikken sommige trekhaak fietsendragers over een kantelsysteem. Dit systeem maakt het mogelijk dat je te allen tijde nog bij je kofferbak kunt. Stel je hebt pech onderweg, dan kun je altijd nog de gevarendriehoek pakken om zo maar een voorbeeld te noemen.

E-bikes wegen natuurlijk wel wat. Meestal worden deze fietsen ook gereden door mensen die wat minder kracht hebben. Het is daarom ook best een klus om ze op de trekhaak fietsendrager te krijgen. Hiervoor is een handige oprijgoot ontwikkeld. Zo krijg je gemakkelijk op de drager en kun je binnen de kortste keren vertrekken naar jullie bestemming. 

De dak fietsendrager

Als je de trekhaak fietsendrager niet ziet op de weg, dan kom je de dak fietsendrager wel tegen. Beide kunnen Thule fietsendragers zijn. Ze zijn makkelijk in gebruik en zorgen dat jouw fietsen van A naar B worden vervoerd. 

De dak fietsendrager wordt vaak aangeraden aan gezinnen. Met zo’n fietsendrager kunnen er namelijk tot 4 fietsen mee op vakantie. Dat is natuurlijk ideaal. Bovendien is zo’n fietsendrager van hoge kwaliteit en is de montage ook zo gebeurd.

De dak fietsendrager monteer je gemakkelijk op de dakdragers van de auto. Zo staan de fietsen stevig en kun je er een lange tocht mee maken. Het voordeel van de fietsen op het dak is dat je genoeg overzicht blijft houden. Je ramen zijn vrij en dat vinden sommige mensen net wat veiliger op de snelwegen. 

De achterklep fietsendrager

Uiteraard zijn er altijd situaties waarbij je geen fietsen op het dak kunt vervoeren. Als je dan ook nog eens geen trekhaak hebt, dan wordt het een beetje lastig. Gelukkig heb je dan nog de keus om een achterklep fietsendrager aan te schaffen. 

Met deze fietsendrager kan je al 3 fietsen mee vervoeren. Ideaal als je op vakantie gaat of met het gezin gaat fietsen in een natuurpark. Ook voor deze fietsendrager geldt weer dat de montage vrij simpel is. Er gaat geen gereedschap mee gemoeid en dat maakt het monteren nog eenvoudiger. 

Het voordeel van zo’n achterklep fietsendrager is dat je de fietsen alsnog kunt meenemen natuurlijk. Bovendien steken de fietsen niet heel ver uit. Dat is voordeliger voor jou, omdat je dan niet je rijgedrag aan hoeft te passen. Met een trekhaak fietsendrager moet je daar natuurlijk meer mee oppassen. Zo’n fietsendrager steekt een stuk uit. Daar moet je wel rekening mee zien te houden bij het invoegen bijvoorbeeld. Met een achterklep fietsendrager hoef je daar geen rekening mee te houden. 

Voor welke fietsendrager je ook kiest, ze zijn allemaal even geschikt om jouw fietsen mee te vervoeren. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat en hoeveel fietsen je mee moet nemen. Op de montage hoef je je keuze niet te baseren, want die is bij allemaal even eenvoudig.

Een verslaving herkennen en overwinnen: je doet het niet alleen

Herken een Drugs Verslaving

Een verslaving overwinnen begint bij het beseffen dat je verslaafd bent. Het probleem is dat een verslaving vaak start bij occasioneel gebruik en dat het een groeiend probleem is. Het is ook niet altijd eenvoudig om te weten waar de scheidingslijn tussen regelmatig gebruik en een verslaving ligt. Over het algemeen merken gebruikers dat de drug steeds meer deel gaat uitmaken van het leven. Regelmatig gebruik begint dan uit te groeien tot overmatig gebruik. Het bezig zijn met bijvoorbeeld alcohol, gokken of drugs, al is het maar in de gedachten, begint steeds zwaarder door te wegen op het dagelijkse leven. 

Een verslaving herkennen

Uiteindelijk resulteert het overmatige gebruik in een verslaving. Dat wil zeggen dat je niet langer de baas bent over je acties. Je gebruikt vaker en meer dan wat je plan was of dan wat je vooraf zou willen. Het verlangen om te gebruiken, is erg sterk en het gebruik komt op de eerste plaats te staan. Hierdoor ervaar je steeds meer problemen in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld op school of op het werk. Het rationaliseren van het probleem of fatalistisch denken (“We gaan toch allemaal dood”) is eveneens kenmerkend voor een verslaving. Positief denken lukt vaak enkel nog in combinatie met het verslavende middel. Klinkt dit bekend in de oren? Dan is er wellicht sprake van een verslaving. Als je twijfelt, is het sowieso een goed idee om hierover te spreken met een vertrouwenspersoon. Voor een buitenstaander is het soms eenvoudiger om de signalen van een verslaving te herkennen, hoewel dat zeker niet altijd het geval is.

Zoek hulp en praat over je verslaving

Eenmaal je beseft dat je verslaafd bent, is de kans groot dat je het probleem wil aanpakken. En mogelijk denk je dat je dit zelf kan doen, maar in de praktijk kan je alle hulp gebruiken. Een verslaving aanpakken, is een strijd leveren. En hoe meer hulp je daarbij krijgt, des te groter de kans is dat jij wint en de verslaving verliest. Hulp kan talloze verschijningsvormen kennen. Het kan gaan om vrienden of familie die je helpen om gemotiveerd te blijven. Maar het kan ook gaan om professionele hulp, bijvoorbeeld van een therapeut in de verslavingszorg. Zeker bij hardnekkige verslavingen is professionele hulp aan te raden.

Stoppen en blijven stoppen

Samen met je hulp zet je een nieuwe stap: stoppen. Stoppen is enorm eenvoudig. Iedereen kan stoppen met drugs. Wat echt moeilijk is, is niet terugvallen in de verslaving. Daarvoor is het onder andere belangrijk om je triggers te herkennen, ze onder ogen te komen en te weten hoe je kan voorkomen dat triggers in een terugval resulteren. Professionele hulp kan hierbij helpen. Zorg er echter voor dat niet alleen jij klaar bent om te stoppen, maar ook je omgeving. Alles wat aan de verslaving herinnert, zal je uit je leven moeten bannen. Dat gaat bijvoorbeeld om de spullen die bij de verkeerde gewoonte horen. Het kan zelfs helpen om je huis helemaal opnieuw in te richten.

Weet ten slotte dat een terugval niet altijd uit te sluiten is. Het kan dat zelfs lange tijd na het afkicken drugs zo aanlokkelijk wordt, dat je aan de lokroep toegeeft. Laat zo’n terugval echter niet het einde van de strijd zijn. Ook in een oorlog verliest men eens een veldslag. Heb je een uitglijder gemaakt? Probeer er dan vooral van te leren. Wat is er gebeurd? Wat kan je doen om een nieuwe uitglijder te voorkomen? Dat is waar het echt om draait. Een terugval is in feite een stap voorwaarts in het proces en is geen mislukking. Het kost nu eenmaal tijd voordat oude gewoonten volledig zijn weggeëbd. Laat je in ieder geval niet overmannen door schaamte- en schuldgevoelens. Een therapeut kan helpen om het een passend plaatsje te geven.