Meer structuur in de verwerking van jouw orders? Het kan!

Orderverwerking Webshop Optimaliseren

Voor een webshop is iedere minuut kostbaar. Je kunt het je haast niet permitteren om tijd te verliezen aan tijdsintensieve bestelprocessen. Tijd is namelijk geld in de wereld van e-commerce. Misschien herken je het wel: het verwerken van alle orders kost ontzettend veel tijd. Iedere bestelling moet handmatig worden gecontroleerd en in het systeem worden verwerkt. Daardoor blijft de werkdruk voor jouw personeel ontzettend hoog en de foutmarge wordt niet kleiner. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen, bijvoorbeeld: fulfilment uitbesteden.

Betrouwbare fulfilment

Fulfilment uitbesteden? Wat betekent het en wat is de meerwaarde voor jouw bedrijf? Feitelijk gezien betekent het dat de werkzaamheden in jouw magazijn worden uitgevoerd door een ander bedrijf. Dit doen fulfilment partijen vaak in hun eigen magazijn, maar dus wel met jouw producten. Alle logistieke taken worden uit handen genomen. De service bevat in veel situaties meer dan enkel de opslag van producten. Het gaat ook om het picken van orders, het verwerken in het systeem, het verpakken en het versturen. Sommige fulfilment partijen verzorgen ook de retourbestellingen. Ben je op zoek naar een fulfilment partij? Verdiep je dan goed in het tarief, de volledige service en de extra opties. Dit kan namelijk per partij flink verschillen

Hoe werkt het?

Een fulfilmentspecialist zoals Monta werkt vanuit meerdere zelfstandige e-commerce warehouses. De verwerking en bezorging van orders wordt vanuit deze warehouses geregeld. Het begint bij de aanleg van fulfilment software, vervolgens komen goederen binnen in het desbetreffende magazijn. De specialisten zorgen er dan direct voor dat alle producten op de juiste manier worden opgeslagen. Een ervaren fulfilment partij biedt ruimte voor diverse producten. Verkoop jij producten die bijvoorbeeld beter bewaard blijven in een verkoelde omgeving? Dan is het aan te raden om hier rekening mee te houden in de zoektocht naar een geschikte partner.

Na de ontvangst en opslag, kunnen de producten op een juiste manier verwerkt worden. De fulfilment partij pakt alles in en daarna wordt de complete bestelling verzonden.

Hoe te starten?

Verschillende fulfilment partijen hebben een formulier op de website. Hier geef jij in het kort aan waar jouw behoeftes liggen en waar de uitdagingen zitten. Vervolgens kom je in contact met een partij. In overleg worden de verschillende mogelijkheden besproken. Bij akkoord worden jouw webshop producten opgeslagen in een (beveiligd) magazijn.

Meer weten?

Als groeiende webshop is de behoefte aan flexibiliteit, snelheid en correctheid vaak groot. Zeker met betrekking tot de logistieke verwerking van jouw orders. Je wilt jouw klanten de juiste service verlenen en dat kan alleen als alles binnen het magazijn goed wordt uitgevoerd. Een ervaren fulfilment partij zoals Monta.nl weet precies hoe ze jouw organisatie kunnen ondersteunen. Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je meer weten? Neem een kijkje op de site!

Business ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het belang van storytelling in de marketing: wat verhalen kunnen doen voor je bedrijf

Storytelling

Verhalen vertellen we allemaal, van jongs af aan. Of het nu gaat om sprookjes voor kinderen of autobiografieën van volwassenen, we zijn gek op verhalen. Maar wist je dat storytelling een krachtige tool kan zijn in marketing? Door het vertellen van verhalen kun je mensen inspireren, emotioneren en overtuigen. In deze blog van driestedenbusiness.nl zullen we het belang van storytelling in de marketing bespreken.

Verhalen geven betekenis aan je merk

Wanneer je verhalen gebruikt in je marketing, creëer je een verbinding tussen je merk en de klant. Doordat de klant het verhaal begrijpt, begrijpt hij ook beter wat jouw merk te bieden heeft en waarom jouw product of dienst zo bijzonder is. Hierdoor zal de klant zich sneller verbonden voelen met je merk en dit kan leiden tot loyaliteit.

Verhalen maken producten en diensten tastbaar

Door verhalen te gebruiken in plaats van droge informatie, kun je je producten en diensten tastbaar maken. Zo kun je bijvoorbeeld het verhaal vertellen achter een bepaald product of een bepaalde dienst. Op deze manier maak je het product of de dienst persoonlijker en is het gemakkelijker voor de klant om er verbinding mee te maken.

Verhalen onthoud je gemakkelijker

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen verhalen gemakkelijker onthouden dan droge informatie. Dit komt doordat verhalen emotie oproepen. Wanneer je emotie voelt bij een verhaal, blijft dit langer hangen in je geheugen. Het gebruik van verhalen in je marketing zorgt er dus voor dat je beter blijft hangen bij de klant.

Verhalen creëren een persoonlijke band

Door het gebruik van verhalen kun je een persoonlijke band creëren met de klant. Je vertelt tenslotte iets over jezelf en over je merk. Hierdoor kan de klant zich beter identificeren met jouw bedrijf en is hij eerder geneigd om terug te komen.

Verhalen zetten aan tot actie

Een goed verhaal kan ervoor zorgen dat mensen in actie komen. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat je een emotie oproept bij de klant, of doordat je de klant aanzet tot nadenken. Verhalen kunnen dus bijdragen aan het overtuigen van de klant om voor jouw product of dienst te kiezen.

Het gebruik van storytelling in de marketing kan een groot verschil maken voor je bedrijf. Het zorgt voor verbinding met de klant, maakt producten en diensten tastbaar, zorgt voor betere herkenning, helpt bij het opbouwen van een persoonlijke band en zet aan tot actie. Wil jij ook aan de slag met storytelling in jouw marketing? Zorg dan dat je verhalen authentiek zijn en aansluiten bij je merkwaarden en de waarden van je doelgroep. Veel succes!

Hoe verzeker ik mijn bedrijf tegen aansprakelijkheid?

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

Bij veel bedrijven is de kant koning. Geldt dit ook voor jouw onderneming? Dan doe je er uiteraard alles aan om aan de wensen van de klant te voldoen. Helaas kan het voorkomen dat je tijdens het werk voor een klant schade aanricht. Als jij volgens de wet aansprakelijk bent voor deze schade, moet je dit vergoeden. Omdat schadeclaims hoog op kunnen lopen, is het niet prettig als je dit uit eigen zak moet betalen. Daarom vertellen wij je hier hoe jij je bedrijf verzekert tegen aansprakelijkheid.

Sluit een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af

Wie zich wil verzekeren voor aansprakelijkheid, sluit een aansprakelijkheidsverzekering. De meeste Nederlanders sluiten deze verzekering af op het moment dat zij op zichzelf gaan wonen. Je verzekert jezelf hiermee namelijk voor schade die jij, je partner, kind of huisdier bij een ander aanricht. Omdat je al een aansprakelijkheidsverzekering hebt, denk je misschien niet dat je er nog eentje af moet sluiten. Toch is dit wel het geval. Schade die je tijdens je werkt veroorzaakt, wordt alleen vergoed als je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) hebt.

Dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Net als voor een particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) betaal je ook voor een AVB iedere maand premie. Daarom kunnen wij ons voorstellen dat je eerst wilt weten waar je wel en niet voor verzekerd bent als je deze verzekering afsluit. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt in eerste instantie de schade die jij tijdens het werk veroorzaakt. Zowel schade aan personen als schade aan objecten valt binnen de dekking van deze verzekering. Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt bovendien schade door medewerkers en producten.

Ondanks dat de dekking van een AVB aardig uitgebreid is, keert een verzekeraar niet altijd geld uit. Schade aan jezelf of jouw bedrijf valt bijvoorbeeld buiten de dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit geldt ook voor schade die je met opzet veroorzaakt hebt en schade die veroorzaakt is met of door een (lucht)vaartuig of motorvoertuig. Het heeft bovendien geen zin om een claim in te dienen bij je verzekeraar als de schade het gevolg is van een bewuste overtreding van overheidsvoorschriften.

Verzeker je ook voor beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Naast de uitzonderingen die we hierboven noemden, zijn ook beroepsfouten niet meeverzekerd op een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Gelukkig kun je hier bij de meeste verzekeraars een aanvullende verzekering voor afsluiten, zodat jij je ook hiervoor kunt verzekeren. Je bent in dat geval ook verzekerd voor schade door verkeerde adviezen, onjuistheden of vergissingen.

Zo sluit je een AVB af

Wil je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Ga dan eerst op zoek naar verzekeraars die deze verzekering aanbieden en bereken hier hoeveel een AVB kost. Doe dit bij meerdere verzekeraars, zodat je vergelijkingsmateriaal hebt. Baseer je keuze niet alleen op de prijs, maar lees ook de voorwaarden door. Als je denkt dat je de beste zakelijke aansprakelijkheidsverzekering gevonden hebt, dien je een aanvraag in.