Meer structuur in de verwerking van jouw orders? Het kan!

Orderverwerking Webshop Optimaliseren

Voor een webshop is iedere minuut kostbaar. Je kunt het je haast niet permitteren om tijd te verliezen aan tijdsintensieve bestelprocessen. Tijd is namelijk geld in de wereld van e-commerce. Misschien herken je het wel: het verwerken van alle orders kost ontzettend veel tijd. Iedere bestelling moet handmatig worden gecontroleerd en in het systeem worden verwerkt. Daardoor blijft de werkdruk voor jouw personeel ontzettend hoog en de foutmarge wordt niet kleiner. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen, bijvoorbeeld: fulfilment uitbesteden.

Betrouwbare fulfilment

Fulfilment uitbesteden? Wat betekent het en wat is de meerwaarde voor jouw bedrijf? Feitelijk gezien betekent het dat de werkzaamheden in jouw magazijn worden uitgevoerd door een ander bedrijf. Dit doen fulfilment partijen vaak in hun eigen magazijn, maar dus wel met jouw producten. Alle logistieke taken worden uit handen genomen. De service bevat in veel situaties meer dan enkel de opslag van producten. Het gaat ook om het picken van orders, het verwerken in het systeem, het verpakken en het versturen. Sommige fulfilment partijen verzorgen ook de retourbestellingen. Ben je op zoek naar een fulfilment partij? Verdiep je dan goed in het tarief, de volledige service en de extra opties. Dit kan namelijk per partij flink verschillen

Hoe werkt het?

Een fulfilmentspecialist zoals Monta werkt vanuit meerdere zelfstandige e-commerce warehouses. De verwerking en bezorging van orders wordt vanuit deze warehouses geregeld. Het begint bij de aanleg van fulfilment software, vervolgens komen goederen binnen in het desbetreffende magazijn. De specialisten zorgen er dan direct voor dat alle producten op de juiste manier worden opgeslagen. Een ervaren fulfilment partij biedt ruimte voor diverse producten. Verkoop jij producten die bijvoorbeeld beter bewaard blijven in een verkoelde omgeving? Dan is het aan te raden om hier rekening mee te houden in de zoektocht naar een geschikte partner.

Na de ontvangst en opslag, kunnen de producten op een juiste manier verwerkt worden. De fulfilment partij pakt alles in en daarna wordt de complete bestelling verzonden.

Hoe te starten?

Verschillende fulfilment partijen hebben een formulier op de website. Hier geef jij in het kort aan waar jouw behoeftes liggen en waar de uitdagingen zitten. Vervolgens kom je in contact met een partij. In overleg worden de verschillende mogelijkheden besproken. Bij akkoord worden jouw webshop producten opgeslagen in een (beveiligd) magazijn.

Meer weten?

Als groeiende webshop is de behoefte aan flexibiliteit, snelheid en correctheid vaak groot. Zeker met betrekking tot de logistieke verwerking van jouw orders. Je wilt jouw klanten de juiste service verlenen en dat kan alleen als alles binnen het magazijn goed wordt uitgevoerd. Een ervaren fulfilment partij zoals Monta.nl weet precies hoe ze jouw organisatie kunnen ondersteunen. Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je meer weten? Neem een kijkje op de site!

Business ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 manieren waarop je eenvoudig veel geld op je energierekening kunt besparen

Temperatuur Verlagen

Energieleveranciers mogen al sinds 2004 hun eigen prijzen bepalen. Sindsdien is het veel aantrekkelijker geworden om regelmatig over te stappen. Zeker gezien er een flinke concurrentiestrijd heerst. Inmiddels is heel Nederland opgeschrikt door het nieuws van de stijgende energieprijzen voor het komende jaar. Naar verwachting zullen de meeste mensen honderden euro’s extra gaan betalen vanaf januari 2022. Hoog tijd om hier dus iets aan te veranderen. Hoewel we de stijgende energieprijzen niet in de hand kunnen houden en het kabinet er gelukkig wel alles aan doen om die stijging te compenseren, zijn er gelukkig ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om eenvoudig geld op je energierekening te besparen. In dit artikel vind je 3 tips! 

1. Energie vergelijken 

Energie vergelijken is op dit moment belangrijker dan ooit. Er zijn ontzettend veel grote energieleveranciers die in de juiste tijden veel energie hebben ingekocht. Dit betekent ook dat zij zelfs vanaf januari 2022 hun prijzen relatief stabiel kunnen houden. Dat is natuurlijk heel goed nieuws. Helaas zijn er ook bedrijven die ontzettend veel geld gaan vragen. Simpelweg omdat ze geen andere keus hebben. 

Energie vergelijken is daarom juist nu ontzettend belangrijk. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Energie vergelijken mkb kan gelukkig ook heel eenvoudig online worden gedaan. Er zijn tal van verschillende vergelijkingstools online te vinden, waarmee je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier kunt vinden. Overstappen is niet alleen nog nooit zo gemakkelijk geweest, maar levert op dit moment ook nog eens verreweg het meest op. 

2. Isoleren 

Het isoleren van de woning blijft ontzettend belangrijk. Zeker als we kijken naar de stijgende energieprijzen. Het gaat hierbij immers met name om gas. Wanneer jij meer moet stoken, betekent dit direct ook een veel hogere energierekening. Zonde, wanneer je dit ook nog eens voor de buitenlucht doet. Met name in oudere gebouwen is het vaak slecht met de isolatie gesteld. 

Gelukkig heeft het kabinet tevens enkele miljoenen euro’s uitgetrokken om subsidies te regelen, waarmee het isoleren van oudere woningen door mensen met een lager inkomen stukken aantrekkelijker wordt. Bekijk daarom of deze subsidies wellicht ook voor jou gelden. Hiermee kan je niet alleen het wooncomfort enorm verbeteren, maar ook fiks besparen op de energierekening.

3. De kleinste dingen zijn het meest effectief 

Veel mensen zijn bang dat ze wooncomfort inleveren wanneer ze energie gaan besparen. Niets is echter minder waar. Energie besparen hoeft echt niet te betekenen dat je geen apparaten in huis mag hebben en constant in de kou of het donker zit. Je hoeft je levensstijl niet drastisch om te gooien. De kleinste dingen zijn vaak al het meest effectief: 

  • Douche korter. Maak eventueel gebruik van een douchewekkertje 
  • Maak minder vaak gebruik van de wasdroger 
  • Zet de thermostaat standaard één a twee graden lager. De ideale temperatuur in huis ligt tussen de 19 en 21 graden
  • Zet een timer op de buitenverlichting, zodat je deze niet vergeet uit te zetten 
  • Zet apparaten volledig uit, niet enkel op stand-by 

Wat weet jij van zakelijke energie?

Zakelijke Energie

Zakelijke energie, wat maakt het zakelijk en waarom kiezen zoveel bedrijven hiervoor? En hoe kies je nu welke vorm van zakelijke energie past bij jou en jouw bedrijf? Vallen elektrische auto’s en de daarbij horende faciliteiten ook binnen een pakket? En hoe weet je nu wie de goedkoopste aanbieder is, kan je zakelijke stroom vergelijken? Dit zijn allemaal vragen die opkomen als wij mensen vragen over zakelijke energie. Om deze vragen, en hopelijk meer, te beantwoorden, bespreken we hieronder een aantal onderwerpen die hierbij van toepassing zijn.

Wat is zakelijke energie?

Om te beginnen is zakelijke energie, in het kort, energie die wordt geleverd aan locaties die als bedrijf worden gebruikt. Het kan zeker op grote schaal van belang zijn dat dit zo goed en goedkoop mogelijk geregeld is, maar ook op kleine schaal is dit een belangrijke kostenpost die in de gaten gehouden moet worden. Er hangt dus ook geen vast prijskaartje aan het leveren van energie. Het is allemaal gebonden aan de wensen en behoeften van jou en je bedrijf.

Wat is het belang van zakelijke energie?

Zakelijke energie is onmisbaar voor bedrijven, in wat voor een vorm dan ook. Van zzp tot mkb tot grootbedrijf, energie is een bron die we allemaal nodig hebben en gebruiken. Daarom is het fijn als er ook een energierekening is die zo laag als mogelijk is gemaakt voor een zo groot mogelijk gebruik. Het is misschien niet iets waar je direct aan denkt bij het opzetten van je bedrijf, maar het is zeker iets wat je kan exploiteren wanneer je gaat kijken naar het drukken van kosten. Het belang van zakelijke energie is dus het verschaffen van energie aan bedrijven op een makkelijke en goedkope manier.

Welke vormen van zakelijke energie bestaan er?

Zakelijke energie komt in vele soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen energie- en gasverbruik tussen een kantoorpand en een restaurant. Beide zijn bedrijven, en dus zakelijk, maar beide hebben een grote hoeveelheid energie nodig om het gebouw en de apparatuur draaiende te houden. Zakelijke energie kan bijvoorbeeld ook gaan over elektriciteit in de vorm van elektrische auto’s en daar de bijbehorende oplaadpunten en -palen. Ook zijn er opties voor het aanleveren van volledig groene energie.

Hoe vergelijk je zakelijke energie?

De beste manier voor zakelijke energie vergelijken is het gebruik maken van vergelijkingswebsites. Deze zijn speciaal ontworpen om de beste keuzes voor jouw bedrijf te zoeken en weer te geven. De meeste van deze websites hebben toegang tot een grote hoeveelheid data waarmee zijn de beste keuzes voor jou en je bedrijf kunnen maken. Wanneer je gebruik maakt van zo’n website wordt het vergelijken van energieleveranciers en pakketten een stuk makkelijker.

Moet je elk jaar opnieuw vergelijken?

Het vergelijken van zakelijke energie is een taak die gebonden is aan het contract wat je al hebt afgesloten en de duur daarvan. Het is verstandig om van tevoren te beslissen wat de energiedoelen van het bedrijf voor het komende jaar gaat zijn, zodat je op tijd kunt beginnen met je oriënteren op de verschillende leveranciers.