Tuintafel van Kees Smit

Tuintafel van Kees Smit

·

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe moet je behangen?

Vrouw is Behang aan het Plakken

Een vraag die je jezelf vast steeds vaker stelt bij een verhuizing, hoe moet je behangen? Behang is weer helemaal in en populair tegenwoordig. Je ziet het in veel huizen weer terugkomen. Door geld te besparen, wil je natuurlijk zelf behangen. Dat scheelt je een hoop uitgaven in een verhuizing, die altijd veel geld kost. Alleen, hoe pak je het aan? Hoe moet je behangen? Dat is de vraag, die in dit artikel beantwoord gaat worden.

Begin met de voorbereiding

Je moet je natuurlijk altijd eerst voorbereiden. Dat begint bij het kiezen van het behang en de muren in huis, die je gaat behangen. Daarna ga je in huis aan de slag. Eventueel oud behang dat al op de muren zit, moet je eerst verwijderen. Dit doe je handig met een stoomapparaat. Hiermee maak je de muren vochtig, waardoor je met een plamuurmes het behang eraf kunt schrapen. 

Daarna ga je de muur repareren. Je moet behang namelijk aanbrengen op een zo egaal mogelijke muur. Alle gaatjes en deuken kun je dan ook het beste opvullen met muurvuller. Afhankelijk van het behang, kun je ervoor kiezen om de muur eerst te verven. Dit is aan te raden als er veel kleurverschil te zien is, wat door het behang heen zichtbaar kan zijn.

De volgende stap kan voorstrijken zijn. Dat is alleen niet altijd verplicht. Het is wel sterk aan te raden als een muur net gestuct is. Een gestucte muur zuigt het behangplaksel namelijk naar binnen, waardoor deze minder hecht aan de muur. 

Tijd voor het behang

Als je je goed hebt voorbereid, is het eindelijk tijd om te gaan behangen. Je begint met het behang te knippen. Je krijgt het namelijk in verticale banen binnen, maar die stroken zijn meestal enorm lang. Meet daarom goed hoe hoog je muur is en tel daar 10 cm bij op. Zo kom je zeker niet tekort. 

Daarna is het van belang om de behanglijm erbij te pakken. Je hebt kant-en-klare behanglijm en zakjes om de lijm aan te maken. Wanneer je het zelf maakt, moet je goed de omschrijving lezen. 

Vervolgens kun je het behang in gaan smeren met de behanglijm. Zorg dat je daar genoeg ruimte voor hebt, een behangtafel zou een goed hulpmiddel kunnen zijn. Smeer de helft van de baan in en vouw deze naar binnen. Aan de andere kant doe je hetzelfde. Zorg er natuurlijk voor dat de print aan de buitenkant zit. Het met lijm besmeurde behang leg je daarna 10 minuten weg. 

Na de korte pauze, kun je de eerste baan aan gaan brengen. Zorg dat je zeer geconcentreerd en rustig te werk gaat. Eventueel kun je nog een rechte lijn op de muur tekenen als hulpmiddel om recht te plakken. Indien de eerste baan erop zit is het tijd om het behang op maat te snijden. Hiervoor heb je een behangliniaal en vlijmscherp stanleymes voor nodig. 

Daarna is het een kwestie van bovenstaande steeds herhalen. Let daarbij wel erop dat je het patroon volgt, mocht je voor zo’n soort behang hebben gekozen. Eventueel kun je het behang dan eerst goed bestuderen en klaar leggen. Op die manier kun je niet de mist ingaan. 

Als de laatste baan erop zit is de klus bijna geklaard. Het kan zijn dat de naden van het behang goed zichtbaar blijven. Dat kun je zoveel mogelijk wegwerken met een nadenroller en extra lijm. De oneffenheden verdwijnen zo als sneeuw voor de zon. Zo kun je gaan genieten van jouw net geklaarde klus en natuurlijk van de mooie inrichting van de rest van het huis.

Ben je klaar voor kerst? 3 tips voor een originele kerst outfit!

Fout Kerstpak

Als jullie thuis traditioneel kerst vieren, ziet iedereen er vast opgedoft uit elk jaar. De outfits bestaan vooral uit zwart, rood, zilver, brons en goud. En vergeet voornamelijk de glitter niet natuurlijk. Zulke chique outfits horen natuurlijk helemaal bij de kerstsfeer, maar durf ook eens een keer uit je comfortzone te treden. Maak kerst dit jaar nog leuker, met deze originele kerstoutfits!

Cadeaus uitpakken in stijl

Hoe leuk is het om voor een keer in het jaar in een andere rol te kruipen? Dat is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor de allerkleinsten in de familie. Koop eens een kerstman pak om de cadeaus in stijl te bezorgen. Ook al liggen ze allemaal al onder de kerstboom, kan jij wel de leiding nemen om ze te verdelen.

Dat zorgt meteen voor een heel andere sfeer deze kerst. Voornamelijk als de kleinsten van de familie op schoot mogen zitten en er wordt nog een leuk verhaaltje voorgelezen. Zo maak je iedereen zijn kerst veel leuker, want gelachen wordt er zeker. Durf jij het aan om dit jaar de kerstman van de familie te spelen? Ben je er zelf niet klaar voor, maar weet je wie daar wel perfect voor is? Leg het cadeau dan vooral onder de boom, en zorg ervoor dat die het eerste wordt uitgepakt!

Chique aan het diner

Zeurt je vrouw er al jaren om dat je eens een keer een pak aan moet trekken met de kerst? Dan is dit hét moment om haar wens eindelijk eens uit te laten komen. Wie een pak wil, kan een pak krijgen. Bestel een lekker fout kerstpak. Niet alleen je vrouw zal er van opkijken, maar ook de rest van de familie. 

Zo schuif je lekker chique aan, aan het kerstdiner. Er zijn verschillende kleuren en patronen beschikbaar. Dus als rood niet jouw kleur is, zijn er nog heel veel andere opties mogelijk. Je zal in ieder geval het beste gekleed zijn van de hele familie en bovendien zal je vrouw vast niet meer vragen of je een pak aan wil trekken met kerst.

Het kan natuurlijk ook een begin van een nieuwe traditie zijn. Trommel de mannen op om volgend jaar allemaal te verschijnen in een lekker fout kerstpak. Je kunt het natuurlijk ook als cadeau onder de boom neerleggen. Vrouwen niet getreurd, er bestaan ook leuke kerstvrouw pakjes voor jullie. 

Chill op de bank

Is er minimaal één dag bij jullie thuis, waarbij jullie allemaal neer ploffen op de bank? Daar heb je natuurlijk ook de perfecte outfit voor nodig. Het is tenslotte kerst, dus we moeten wel in die kerstsferen blijven. Dat doe je onder andere door een kerstfilm op te zetten, maar ook door je ernaar te kleden. Vliegen naar de sneeuw doe je uiteindelijk ook niet snel dit jaar, aangezien er dikke rijen staan op Schiphol.

Scoor bijvoorbeeld een lekkere foute kersttrui, waarvan het hele gezin in een deuk ligt. Er zijn namelijk erg veel truien in omloop, met de foutste teksten. Sommige zijn dan ook niet bestemd voor de kleine ogen onder ons. Tenslotte kan het wel voor veel plezier zorgen tijdens zo’n lekkere chill dag. Eveneens worden deze truien vaak uit de kast getrokken voor de jaarlijkse kerstborrel. 

Zo’n foute kersttrui is daarom geen weggegooid geld, het is een investering die je nog veel vaker gaat gebruiken. Ben je niet zo weg van truien of hoodies? Bestel dan een lekker warme kerst pyjama. Want wat is meer comfortabel op de bank, dan een heerlijk pyjama pak? Wellicht dat je die ook kunt bestellen voor het hele gezin. Dat is pas een leuk cadeau voor onder de boom. Zo zitten jullie er met de kerst met z’n allen warmpjes bij!