Stoer Vloerkleed onder een Bankstel

Stoer Vloerkleed onder een Bankstel

·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wanneer gebruik je gelaagd glas in huis?

Gelaagd glas in huis

Gelaagd glas, ook wel veiligheidsglas genoemd, is bedoeld om letsel te beperken bij valpartijen. Dit glas wordt met name gebruikt op plekken waar het risico op ernstig letsel erg groot is. Ook in woningen is letselbeperkend glas in sommige situaties dan ook verplicht. Dit lezen we terug in de veiligheidsnorm NEN 3569. Hierin staat dat alle ruiten in deuren en ramen die op een potentieel gevaarlijke locatie staan, moeten worden voorzien van veiligheidsglas. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een glazen balustrade op het balkon of de zogenaamde stootzijdes.

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas is extra stevig glas. Dit is bedoeld om de schade bij een mogelijke valpartij zo klein mogelijk te houden. Kenmerkend aan gelaagd glas is dat het niet zoals bij andere glassoorten uit elkaar spat als het breekt, maar dat de scherven bij elkaar blijven. Dit komt doordat het glas uit twee of meerdere glasplaten bestaan. Deze worden met elkaar verbonden via een speciale folie. Het is hierdoor bijna onmogelijk om je echt heel zwaar te verwonden aan gelaagd glas. Ook is er doorheen vallen bijna geen optie. Dit maakt het een uitstekende keuze voor bijvoorbeeld raampartijen op grote hoogte.

Maar wist je dat gelaagd glas niet alleen heel veilig is, maar ook nog over heel veel andere voordelen beschikt? Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder.

Minder risico op inbraak

Het is voor velen de allergrootste nachtmerrie: inbrekers. Het gaat hierbij niet eens om de spullen die mogelijk meegenomen worden of de dingen die zijn vernield, maar meer om het gevoel van veiligheid dat ontbreekt. Gelukkig zijn er veel manieren om inbrekers buiten de deur te houden. Besef goed dat hun grootste angst is om gepakt te worden. Daarom willen ze nooit te veel tijd aan het binnenkomen van een huis besteden. Hoe langer je bezig bent, hoe groter de kans dat het opvalt. Om de kans op inbraak te verkleinen, moet je er dus voor zorgen dat het langer duurt voordat zij binnen kunnen komen. Gelaagd glas kan hierbij helpen.

Doordat gelaagd glas veel sterker is dan een doorsnee glasplaat, zullen ze veel meer moeite hebben om het huis binnen te dringen. Het is nu niet simpelweg een ruitje intikken om binnen te komen. Dat maakt het de inbrekers een stuk lastiger.

Betere isolatie

Logischerwijs zal veiligheidsglas ook beter isoleren dan enkelvoudig glas. Doordat deze uit meerdere glasplaten bestaat, kan er minder geluid doorheen komen. Ook warmte gaat minder snel verloren. Hiermee verhoog je het wooncomfort én verlaag je je energierekening. Ook heel fijn in appartementen en flats die in een druk centrum gelegen zijn. Zij beschikken vaak over enorme raampartijen, maar door het gelaagde glas wordt het geluid zoveel mogelijk buitenshuis gehouden.

Minder snel een kapotte ruit

Bijna elke ouder zal wel herkennen dat een kapotte ruit zo ontstaat. Zeker als de kinderen even een balletje trappen en plotseling een enorme ster of breuk in een ruit maken. Gelaagd glas is bijna niet te breken. Dat geeft een veilig gevoel én scheelt ook nog eens de nodige kosten.

Deze verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel een aanrader om af te sluiten

Bloemen op de grond gevallen met een kapotte vaas.

Voor een aantal verzekeringen ben je verplicht om ze af te sluiten. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld jouw zorgverzekering. Daarnaast zijn er nog verzekeringen, waar je toe verplicht wordt als je een hypotheek wil afsluiten bijvoorbeeld. Er zijn ook nog verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel handig om te hebben. Deze groep verzekeringen bespreken we in dit artikel.

Een aansprakelijkheidsverzekering

We weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Voornamelijk als je huisdieren of kleine kinderen hebt. Die ongelukken zijn haast niet te voorkomen. Het is alleen wel vervelend als het gebeurt, vooral als je bij een ander bent. Ga je lekker op visite bij een kennis en stoot je kleuter een dure vaas van tafel? Het is een situatie die je zomaar kan overkomen. 

In eerste instantie is het natuurlijk een vervelende situatie. Je wil dit probleem dat je hebt veroorzaakt meteen oplossen. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor zulke ongelukken. Het is dus heel verstandig om zo’n verzekering af te sluiten. Het zal namelijk vast en zeker niet de laatste vaas zijn die van tafel wordt gestoten. Zulke ongelukken gebeuren gewoon. 

Dit is natuurlijk maar een simpel voorbeeld, wat iedereen kan overkomen. Er zijn nog talloze voorbeelden te benoemen, waar je allemaal voor verzekerd bent als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Het gaat dan altijd om schade die jij, je partner, kinderen en huisdieren veroorzaken bij een ander. Alhoewel je woning hier ook onderdeel van is, als een vallende dakpan schade veroorzaakt.

Een inboedelverzekering

Thuis kunnen er ook allerlei ongelukken gebeuren. Ook daar wil je natuurlijk voor verzekerd zijn. Als je een inboedelverzekering afsluit, ben je verzekerd voor schade die ontstaat bij onverwachte situaties. 

Stel jouw televisie wordt gestolen uit jouw woning, dan krijg je een vergoeding terug als je daar een schadeclaim voor indient. Ook als door een lekkage jouw hele bank beschadigd is, moet de verzekering die schade vergoeden. 

Alle losstaande spullen in jouw woning zijn verzekerd met een inboedelverzekering. De verzekering is officieel niet verplicht, maar wel altijd aan te raden als je ergens gaat wonen. Of het nu een huurhuis of koophuis betreft. Onverwachte situaties kunnen zich altijd voordoen. Liever elke maand premie betalen, dan dat je een grote kostenpost hebt en die zelf moet ophoesten. 

Een opstalverzekering

Voor sommige mensen is dit verplicht, maar lang niet voor iedereen. Je ziet vaak dat een hypotheekaanbieder dit type verzekering verplicht als je een koophuis gaat kopen. De kans is aanwezig dat jij ook al een opstalverzekering hebt. Woon je in een huurhuis? Dan heeft niemand je verplicht om deze verzekering af te sluiten, alhoewel het wel aan te raden is.

Als je bovenstaande verzekeringen af hebt gesloten dan ben je verzekerd voor schade die je aanbrengt aan spullen en schade die ontstaat bij onverwachte situaties. Het gaat hierbij om schade aan de inboedel. Of je het nou zelf doet of door een storm komt, maakt in dit geval niet uit, als je voor beide verzekerd bent.

Alleen er zijn ook nog spullen die onlosmakelijk aan je huis verbonden zijn. Ook die lopen kans op schade als er brand uitbreekt bijvoorbeeld. Die schade kan goed zichtbaar zijn op jouw ingebouwde keuken en je muren en kozijnen. Het zijn spullen die je niet zomaar weg kunt schuiven om ze te beschermen. Als je een opstalverzekering hebt afgesloten, ben je voor dit soort schade verzekerd. Eveneens vallen zonnepanelen en de omheining van jouw tuin hier ook onder. Je krijgt dan een vergoeding om die schade te laten repareren.