Gas en elektra aansluiting aanvragen

Technische Aansluiting Gas en Elektriciteit

Er zijn een paar zaken die je moet regelen als je gaat verhuizen. Gas en elektra zullen dan hoog op je lijstje moeten staan. Als je die niet aansluit kun je in principe niks. Je zult geen water hebben, dus je kunt niet poetsen. Zonder gas kun je niet koken en zonder elektra, kan er geen enkel apparatuur aangesloten worden. Dat is natuurlijk nogal lastig met het klussen. Het aanvragen van gas en elektra is daarom een prioriteit. Hoe je dat allemaal aan moet vragen, leer je in dit artikel.

Aanvraag aansluiting gas en elektriciteit

Vanaf de dag dat je de sleutel van je huis krijgt, wil je natuurlijk voorzien zijn van gas en elektriciteit. Daarvoor moet je een aanvraag aansluiting gas en elektriciteit doen. Je kunt namelijk niet zelf elektriciteit en gas aansluiten. Dat moet geregeld worden door een energieleverancier. Je gaat immers verhuizen naar een bestaande woning, dus de technische aansluitingen zijn dan al aanwezig. 

Ga je verhuizen naar een nieuwbouw woning? Dan heb je die technische aansluiting gas en elektriciteit nieuwbouw niet eens meer nodig. Vanaf 2018 worden die namelijk niet meer aangelegd in nieuwbouw woningen. Dit heeft alles te maken met het energiezuinig maken van de huizen. In 2050 mag er geen aardgas meer gewonnen worden uit de grond. Daarom wordt er in nieuwbouw woningen al geen aardgas meer opgewekt. Vanaf 2018 wordt er in deze huizen alleen nog groen gas geleverd. Groen gas wordt niet opgewekt uit de grond, maar wordt juist geleverd vanuit natuurlijke grondstoffen. Als je in een nieuwbouwwoning gaat wonen leef je dus automatisch duurzamer, omdat je groen gas zult ontvangen. Aan het gebruik en de kwaliteit verandert natuurlijk niks. Het is alleen een duurzamere variant van gas en elektriciteit. 

Wanneer gas en elektriciteit aanvragen

Je vraagt je vast af wanneer je gas en elektriciteit aansluiten aan moet vragen. Het is verstandig om dit online te regelen, maximaal 2 weken voor de verhuisdatum. Dan heb je de meeste kans dat je van alle gas en elektriciteit meteen gebruik kunt maken op de dag van de verhuizing. Elektriciteit en gas aansluiten is zo gebeurd. Je moet wel het aanvraagproces natuurlijk naar waarheid invullen. Als je dat op tijd doet is de aansluiting gas en elektriciteit zo gebeurd. 

Elektriciteit en gas aansluiten 

De aansluiting gas en elektriciteit gebeurt vrij snel wanneer je deze online hebt aangevraagd. Gas elektriciteit aanvragen is redelijk simpel. Na het aanvraagproces wordt dit door de leverancier aangesloten. Bekijk wel altijd welke leverancier er bij jullie energiegebruik past. Vaak zijn er leuke aanbiedingen of acties te vinden, waar je gebruikt van kunt maken bij het afsluiten van het contract. De prijzen zijn de laatste tijd enorm gestegen, dus een aanbieding komt altijd goed van pas. Je kunt ook in een andere richting denken en jezelf richten op de toekomst. Voor de een is het laag houden van de kosten belangrijk, terwijl voor een ander duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Dat zal dus ook invloed hebben op de hoogte van je energierekening. 

Bedenk bij het afsluiten van een nieuw contract dus altijd wat je op dit moment belangrijk vind, dat maakt de volgende stap ook makkelijker. De volgende stap is namelijk het vergelijken van de verschillende aanbiedingen en eventuele leveranciers. Welke leverancier of deal het goedkoopst is, hangt ook af van jouw gezinssamenstelling en het energieverbruik. Het is dus moeilijk te zeggen welke aansluiting gas en elektriciteit kostprijs het voordeligst is. Bovendien veranderen de aanbiedingen natuurlijk ook continu. Het is echt een kwestie van vergelijken, als je op zoek bent naar een nieuwe gas en elektriciteit leverancier. Alleen door te vergelijken kun je de voordeligste gas en elektriciteitsrekening krijgen.

Wonen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw huis verwarmen? Zo kies je een radiator

Elektrische Badkamer Radiator

In Nederland kunnen we niet zonder verwarming. We zijn gewend om in de wintermaanden flink te stoken, zodat we binnenshuis geen kou hoeven te lijden. De meeste mensen hebben dan ook radiatoren in huis om de woning zo goed mogelijk te verwarmen. In vrijwel ieder huis hangen deze er ook al als je er komt wonen. Uiteraard zijn er wel meerdere opties, buiten de radiator die in jullie huis hangt. Lees je mee welke verschillende radiatoren er zijn?

In elk huis een radiator

In de meeste gevallen zul je radiatoren hebben hangen in het huis waar je komt wonen. Echter, dit is niet meer zo vanzelfsprekend. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor vloerverwarming. Dit zorgt er voor dat er geen radiator meer aan te pas hoeft te komen. Mensen kiezen ervoor omdat dit een duurzamere manier is van het verwarmen van het huis en bovendien is het een lust voor het oog. Radiatoren zijn natuurlijk niet per se de mooiste elementen in huis. 

De meeste huizen die ze wel nog hebben zijn voorzien van paneel radiatoren. Deze zijn er dan ook weer in verschillende soorten en maten. Er is dus veel keus, waar je je vaak niet eens druk om hoeft te maken. Als je eenmaal radiatoren hebt, zul je ze namelijk niet zo snel vervangen. Of het moet zijn dat je iets aan het uiterlijk wil veranderen. Dan zul je waarschijnlijk kiezen voor een designradiator. Een andere optie is om een radiatorombouw te laten maken. Op die manier werk je de radiator weg, terwijl de warmte nog steeds verspreid kan worden. 

De elektrische radiator

Vele huizen zijn dus voorzien van radiatoren. We hebben al kunnen lezen dat ze wel steeds vaker verdwijnen in woningen door de opkomst van vloerverwarming. Als de vorige bewoners vloerverwarming hadden liggen is het natuurlijk een gedoe om weer nieuwe radiatoren te plaatsen. In dat geval kun je eerder overstappen op een elektrische radiator. Deze zijn vaak gebruiksvriendelijker dan de normale radiator. Sommige zijn zelfs te bedienen via de Wi-Fi, wat in de tijd van nu een enorm groot voordeel is. 

Een elektrische radiator komt ook erg van pas op zolderkamers. In de winter koelt het daar enorm af en vaak is er geen vaste radiator aanwezig. In dat geval kun je voor een elektrische radiator kiezen. Het voordeel hiervan is dat je deze dichter bij je bed kan plaatsen, omdat deze niet vast staat. Zo heb je veel meer kans op een verwarmde kamer dan met een vaste radiator. 

Een andere ruimte, waar een elektrische radiator van pas komt, is de badkamer. Je hebt namelijk zogenaamde handdoekradiatoren. Deze radiator bevestig je aan de muur van de badkamer en staat daarom niet los. Het is de ideale radiator om de handdoeken op te drogen na het douchen. Bovendien biedt het meteen een opslagplek voor jouw handdoek. Zo hoef je ook niet te werken met andere ophanghaken of andere hangsystemen. 

Een radiator komt ook op kantoor vaak van pas. Als je ergens werkt waar de temperatuur centraal geregeld wordt, kun je wel eens kou ervaren in de wintermaanden. Het is dan ideaal als je een elektrische radiator mee kan nemen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een kantoor thuis. De laatste tijd gaan we steeds meer thuiswerken en moeten er kantoren gerealiseerd worden. Met een elektrische radiator ben je veel flexibeler qua kantoorplek. In het ergste geval kun je een kantoorplek in de garage maken. Dankzij een elektrische radiator hoef je in ieder geval geen kou te lijden. Bovendien hoef je ook niet veel in huis te veranderen om extra ruimte te creëren. De elektrische radiator opent deuren en biedt mogelijkheden. 

Voor welke ruimte zou jij er een aanschaffen?

Zo kies je de beste raamdecoratie

Raamdecoratie

Het interieur maakt jouw woon- of slaapkamer natuurlijk sfeervol. Zonder interieur is er namelijk niks aan de ruimte. Alleen gordijnen doen ook een hele hoop met een kamer. In de eerste plaats hebben we ze natuurlijk om privacy redenen. Je wil niet dat er ‘s avonds mensen binnen kunnen kijken. Daarnaast houden sommige de zon buiten en kunnen ze ook dienen als sfeermakers in huis. Maar, hoe kies je nou de juiste voor jouw huis? Je leest het allemaal in dit artikel.

Stap 1: zoeken naar inspiratie

Allereerst moet je eigenlijk op zoek gaan naar inspiratie. Er is vaak veel meer mogelijk dan dat jij denkt. En hoewel de gordijnen misschien niet in jouw raam lijken te passen, kunnen ze vaak op maat gemaakt worden. Zoek daarom eerst eens online. Bekijk zoveel mogelijk moodboards en foto’s op het internet. Apps als Pinterest en Instagram zijn daar goede middelen voor. 

Je kunt natuurlijk ook altijd in een woonwinkel gaan kijken bij de gordijnen afdeling. Daar zul je wellicht weer modellen tegenkomen die je ook aanspreken. Verzamel alles wat je leuk vindt, zodat je later een goede keuze kunt gaan maken. 

Stap 2: zoeken naar de juiste soort

Vraag jezelf eerst af welke functie de gordijnen moeten hebben. Dan kun je ook veel gerichter zoeken. Wil je bijvoorbeeld gordijnen die ervoor zorgen dat er geen licht meer binnenkomt? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar rolgordijnen. Deze zijn ideaal als je op een zondagmiddag met heel het gezin een film wil kijken op de bank. Doe de gordijnen dicht en je creëert meteen een bioscoopgevoel. Uiteraard kan de zon niet meer binnen schijnen, waardoor je op zonnige dagen jouw huis ook veel koeler kunt houden. Het nadeel is wel dat het natuurlijk ontzettend donker is in huis, dat maakt het wel weer ongezellig. 

Een andere optie zouden jaloezieën kunnen zijn. Deze draai je open en dicht wanneer jij wil. Zo kun je een redelijk donkere sfeer creëren in huis als ze dicht zijn. Als ze open zijn, krijg je ook genoeg daglicht binnen. Zo heb je eigenlijk het beste van twee werelden. Het interessante aan topjaloezieën is dat je kunt spelen met het zonlicht. Je kunt ze op zo’n manier draaien, dat er geen zon binnen komt, maar wel genoeg daglicht. Dat is nog eens ideaal. 

Uiteraard heb je ook nog andere varianten op de rolgordijnen, die niet verduisterend zijn. Hiervan zijn de vouwgordijnen en plissé gordijnen een goed voorbeeld. Ze zijn licht doorlatend en zijn een echte aanwinst in veel interieurs. Het nadeel van deze gordijnen is dat ze dus licht binnen laten en je kunt niet spelen met de lichtinval. Zo heb je dus de kans dat ze in de zomer te weinig werken voor jou. 

Stap 3: tijd voor het aanschaffen

Als je genoeg inspiratie op hebt gedaan en weet welke soort gordijnen je wil kopen is het natuurlijk tijd om ze daadwerkelijk aan te gaan schaffen. De belangrijkste vraag is wat je met jouw gordijnen wil creëren. Dan kun je daar eventuele kleuren op aanpassen. Vaak hangt het ook af van de rest van het interieur. Als je werkt met veel donkere kleuren, zouden mensen vaak neigen naar zwarte jaloezieën. Qua balans in de inrichting is het een goede keuze, maar tegelijkertijd maakt het jouw huis ook heel donker. In dat geval is het juist gewaagd om voor de witte kleur te gaan. Witte jaloezieën zie je vaak terug in moderne woonstijlen en zwarte in de industriële. Dat komt toch omdat die zwarte kleur ook een bepaalde luxe uit kan stralen. Dat heb je met wit bijvoorbeeld niet. 

Al met al is het kiezen van de juiste gordijnen best een opgave. Voor welke kiezen jullie?