Elektrisch rijden: is dat de toekomst?

Elektrisch rijden

Waar we een aantal jaar geleden hoorden dat er auto’s zouden rijden op elektriciteit, krabden we ons massaal achter de oren. Toch zijn vandaag de dag de elektrische auto’s niet meer weg te denken uit het wagenpark. En dat worden er alleen maar meer. Maar, wanneer zal dat gebeuren en zit er überhaupt toekomst in deze elektrische wagens? Je leest het hieronder.

Elektrisch is aantrekkelijk

Het wordt steeds gebruikelijker om voor een elektrische auto te kiezen. Je kunt hem bijvoorbeeld kopen, maar het is ook aantrekkelijk om een elektrische auto te leasen. Een elektrische auto lease je in ten eerste voordelig: je hoeft het bedrag niet in een keer neer te leggen, maar je verspreidt het. Daarnaast hoef je natuurlijk tot 2025 geen bpm en mrb te betalen. Ook de bijtelling is voor zakelijke rijders een stuk minder dan wanneer je een brandstofauto zal leasen. Daarnaast zitten er nog veel meer fiscale voordelen verbonden aan een elektrische auto. Al met al word je dus gestimuleerd door de overheid om te kiezen voor een volledig elektrische auto. Je leest er alles over wanneer je zoekt op ‘auto lease zakelijk’.

Klimaatvervuiling

Maar waarom is het zo belangrijk om voor een elektrische auto te kiezen? Dat antwoord is simpel, want we kampen met klimaatvervuiling. Er wordt namelijk enorm veel CO2 uitgestoten, en deze grote hoeveelheid wordt grotendeels veroorzaakt door de brandstofauto’s. Als we massaal overstappen naar een elektrische variant kunnen wij de CO2-uitstoot een stuk verminderen. En er zijn al een aantal automerken die daarin meegaan: zo willen Volvo en Ford vanaf 2030 hun verkoop van brandstofauto’s stopzetten. Ook willen ze in het Verenigd Koninkrijk vanaf 2035 vaarwel zeggen tegen het aanbod van alle brandstofauto’s. De kans is daarom ook groot dat de EU hierin mee zal gaan.

De toekomst

Gelukkig zijn wij als Nederlanders goed bezig met het elektrisch rijden. We staan namelijk al in de top-5 van de wereld waar we de meeste aandacht besteden aan elektrische auto’s. Vorig jaar waren er al 198.000 mensen trotse eigenaar geworden van een elektrische auto en dat zullen er alleen maar meer worden. Nu vinden veel mensen een elektrische auto nog duur in de aanschaf, maar er wordt verwacht dat dat in de toekomst gaat veranderen. De accu in de elektrische auto maakt het namelijk zo duur. Toch is het kort door de bocht om te zeggen dat elektrisch rijden de toekomst is. Er zijn een boel punten die verbeterd kunnen worden, zoals de dure accu en de actieradius. Gelukkig vliegen de nieuwste ontwikkelingen ons om de oren waardoor de elektrische auto nóg aantrekkelijker wordt gemaakt. Toch kun je nooit zeker zeggen hoe de toekomst er voor de elektrische auto uit ziet.

Business ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het belang van storytelling in de marketing: wat verhalen kunnen doen voor je bedrijf

Storytelling

Verhalen vertellen we allemaal, van jongs af aan. Of het nu gaat om sprookjes voor kinderen of autobiografieën van volwassenen, we zijn gek op verhalen. Maar wist je dat storytelling een krachtige tool kan zijn in marketing? Door het vertellen van verhalen kun je mensen inspireren, emotioneren en overtuigen. In deze blog van driestedenbusiness.nl zullen we het belang van storytelling in de marketing bespreken.

Verhalen geven betekenis aan je merk

Wanneer je verhalen gebruikt in je marketing, creëer je een verbinding tussen je merk en de klant. Doordat de klant het verhaal begrijpt, begrijpt hij ook beter wat jouw merk te bieden heeft en waarom jouw product of dienst zo bijzonder is. Hierdoor zal de klant zich sneller verbonden voelen met je merk en dit kan leiden tot loyaliteit.

Verhalen maken producten en diensten tastbaar

Door verhalen te gebruiken in plaats van droge informatie, kun je je producten en diensten tastbaar maken. Zo kun je bijvoorbeeld het verhaal vertellen achter een bepaald product of een bepaalde dienst. Op deze manier maak je het product of de dienst persoonlijker en is het gemakkelijker voor de klant om er verbinding mee te maken.

Verhalen onthoud je gemakkelijker

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen verhalen gemakkelijker onthouden dan droge informatie. Dit komt doordat verhalen emotie oproepen. Wanneer je emotie voelt bij een verhaal, blijft dit langer hangen in je geheugen. Het gebruik van verhalen in je marketing zorgt er dus voor dat je beter blijft hangen bij de klant.

Verhalen creëren een persoonlijke band

Door het gebruik van verhalen kun je een persoonlijke band creëren met de klant. Je vertelt tenslotte iets over jezelf en over je merk. Hierdoor kan de klant zich beter identificeren met jouw bedrijf en is hij eerder geneigd om terug te komen.

Verhalen zetten aan tot actie

Een goed verhaal kan ervoor zorgen dat mensen in actie komen. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat je een emotie oproept bij de klant, of doordat je de klant aanzet tot nadenken. Verhalen kunnen dus bijdragen aan het overtuigen van de klant om voor jouw product of dienst te kiezen.

Het gebruik van storytelling in de marketing kan een groot verschil maken voor je bedrijf. Het zorgt voor verbinding met de klant, maakt producten en diensten tastbaar, zorgt voor betere herkenning, helpt bij het opbouwen van een persoonlijke band en zet aan tot actie. Wil jij ook aan de slag met storytelling in jouw marketing? Zorg dan dat je verhalen authentiek zijn en aansluiten bij je merkwaarden en de waarden van je doelgroep. Veel succes!

Hoe verzeker ik mijn bedrijf tegen aansprakelijkheid?

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

Bij veel bedrijven is de kant koning. Geldt dit ook voor jouw onderneming? Dan doe je er uiteraard alles aan om aan de wensen van de klant te voldoen. Helaas kan het voorkomen dat je tijdens het werk voor een klant schade aanricht. Als jij volgens de wet aansprakelijk bent voor deze schade, moet je dit vergoeden. Omdat schadeclaims hoog op kunnen lopen, is het niet prettig als je dit uit eigen zak moet betalen. Daarom vertellen wij je hier hoe jij je bedrijf verzekert tegen aansprakelijkheid.

Sluit een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af

Wie zich wil verzekeren voor aansprakelijkheid, sluit een aansprakelijkheidsverzekering. De meeste Nederlanders sluiten deze verzekering af op het moment dat zij op zichzelf gaan wonen. Je verzekert jezelf hiermee namelijk voor schade die jij, je partner, kind of huisdier bij een ander aanricht. Omdat je al een aansprakelijkheidsverzekering hebt, denk je misschien niet dat je er nog eentje af moet sluiten. Toch is dit wel het geval. Schade die je tijdens je werkt veroorzaakt, wordt alleen vergoed als je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) hebt.

Dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Net als voor een particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) betaal je ook voor een AVB iedere maand premie. Daarom kunnen wij ons voorstellen dat je eerst wilt weten waar je wel en niet voor verzekerd bent als je deze verzekering afsluit. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt in eerste instantie de schade die jij tijdens het werk veroorzaakt. Zowel schade aan personen als schade aan objecten valt binnen de dekking van deze verzekering. Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt bovendien schade door medewerkers en producten.

Ondanks dat de dekking van een AVB aardig uitgebreid is, keert een verzekeraar niet altijd geld uit. Schade aan jezelf of jouw bedrijf valt bijvoorbeeld buiten de dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit geldt ook voor schade die je met opzet veroorzaakt hebt en schade die veroorzaakt is met of door een (lucht)vaartuig of motorvoertuig. Het heeft bovendien geen zin om een claim in te dienen bij je verzekeraar als de schade het gevolg is van een bewuste overtreding van overheidsvoorschriften.

Verzeker je ook voor beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Naast de uitzonderingen die we hierboven noemden, zijn ook beroepsfouten niet meeverzekerd op een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Gelukkig kun je hier bij de meeste verzekeraars een aanvullende verzekering voor afsluiten, zodat jij je ook hiervoor kunt verzekeren. Je bent in dat geval ook verzekerd voor schade door verkeerde adviezen, onjuistheden of vergissingen.

Zo sluit je een AVB af

Wil je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Ga dan eerst op zoek naar verzekeraars die deze verzekering aanbieden en bereken hier hoeveel een AVB kost. Doe dit bij meerdere verzekeraars, zodat je vergelijkingsmateriaal hebt. Baseer je keuze niet alleen op de prijs, maar lees ook de voorwaarden door. Als je denkt dat je de beste zakelijke aansprakelijkheidsverzekering gevonden hebt, dien je een aanvraag in.