Deze verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel een aanrader om af te sluiten

Bloemen op de grond gevallen met een kapotte vaas.

Voor een aantal verzekeringen ben je verplicht om ze af te sluiten. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld jouw zorgverzekering. Daarnaast zijn er nog verzekeringen, waar je toe verplicht wordt als je een hypotheek wil afsluiten bijvoorbeeld. Er zijn ook nog verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel handig om te hebben. Deze groep verzekeringen bespreken we in dit artikel.

Een aansprakelijkheidsverzekering

We weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Voornamelijk als je huisdieren of kleine kinderen hebt. Die ongelukken zijn haast niet te voorkomen. Het is alleen wel vervelend als het gebeurt, vooral als je bij een ander bent. Ga je lekker op visite bij een kennis en stoot je kleuter een dure vaas van tafel? Het is een situatie die je zomaar kan overkomen. 

In eerste instantie is het natuurlijk een vervelende situatie. Je wil dit probleem dat je hebt veroorzaakt meteen oplossen. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor zulke ongelukken. Het is dus heel verstandig om zo’n verzekering af te sluiten. Het zal namelijk vast en zeker niet de laatste vaas zijn die van tafel wordt gestoten. Zulke ongelukken gebeuren gewoon. 

Dit is natuurlijk maar een simpel voorbeeld, wat iedereen kan overkomen. Er zijn nog talloze voorbeelden te benoemen, waar je allemaal voor verzekerd bent als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Het gaat dan altijd om schade die jij, je partner, kinderen en huisdieren veroorzaken bij een ander. Alhoewel je woning hier ook onderdeel van is, als een vallende dakpan schade veroorzaakt.

Een inboedelverzekering

Thuis kunnen er ook allerlei ongelukken gebeuren. Ook daar wil je natuurlijk voor verzekerd zijn. Als je een inboedelverzekering afsluit, ben je verzekerd voor schade die ontstaat bij onverwachte situaties. 

Stel jouw televisie wordt gestolen uit jouw woning, dan krijg je een vergoeding terug als je daar een schadeclaim voor indient. Ook als door een lekkage jouw hele bank beschadigd is, moet de verzekering die schade vergoeden. 

Alle losstaande spullen in jouw woning zijn verzekerd met een inboedelverzekering. De verzekering is officieel niet verplicht, maar wel altijd aan te raden als je ergens gaat wonen. Of het nu een huurhuis of koophuis betreft. Onverwachte situaties kunnen zich altijd voordoen. Liever elke maand premie betalen, dan dat je een grote kostenpost hebt en die zelf moet ophoesten. 

Een opstalverzekering

Voor sommige mensen is dit verplicht, maar lang niet voor iedereen. Je ziet vaak dat een hypotheekaanbieder dit type verzekering verplicht als je een koophuis gaat kopen. De kans is aanwezig dat jij ook al een opstalverzekering hebt. Woon je in een huurhuis? Dan heeft niemand je verplicht om deze verzekering af te sluiten, alhoewel het wel aan te raden is.

Als je bovenstaande verzekeringen af hebt gesloten dan ben je verzekerd voor schade die je aanbrengt aan spullen en schade die ontstaat bij onverwachte situaties. Het gaat hierbij om schade aan de inboedel. Of je het nou zelf doet of door een storm komt, maakt in dit geval niet uit, als je voor beide verzekerd bent.

Alleen er zijn ook nog spullen die onlosmakelijk aan je huis verbonden zijn. Ook die lopen kans op schade als er brand uitbreekt bijvoorbeeld. Die schade kan goed zichtbaar zijn op jouw ingebouwde keuken en je muren en kozijnen. Het zijn spullen die je niet zomaar weg kunt schuiven om ze te beschermen. Als je een opstalverzekering hebt afgesloten, ben je voor dit soort schade verzekerd. Eveneens vallen zonnepanelen en de omheining van jouw tuin hier ook onder. Je krijgt dan een vergoeding om die schade te laten repareren. 

Financieel ·

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe verzeker ik mijn bedrijf tegen aansprakelijkheid?

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

Bij veel bedrijven is de kant koning. Geldt dit ook voor jouw onderneming? Dan doe je er uiteraard alles aan om aan de wensen van de klant te voldoen. Helaas kan het voorkomen dat je tijdens het werk voor een klant schade aanricht. Als jij volgens de wet aansprakelijk bent voor deze schade, moet je dit vergoeden. Omdat schadeclaims hoog op kunnen lopen, is het niet prettig als je dit uit eigen zak moet betalen. Daarom vertellen wij je hier hoe jij je bedrijf verzekert tegen aansprakelijkheid.

Sluit een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af

Wie zich wil verzekeren voor aansprakelijkheid, sluit een aansprakelijkheidsverzekering. De meeste Nederlanders sluiten deze verzekering af op het moment dat zij op zichzelf gaan wonen. Je verzekert jezelf hiermee namelijk voor schade die jij, je partner, kind of huisdier bij een ander aanricht. Omdat je al een aansprakelijkheidsverzekering hebt, denk je misschien niet dat je er nog eentje af moet sluiten. Toch is dit wel het geval. Schade die je tijdens je werkt veroorzaakt, wordt alleen vergoed als je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) hebt.

Dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Net als voor een particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) betaal je ook voor een AVB iedere maand premie. Daarom kunnen wij ons voorstellen dat je eerst wilt weten waar je wel en niet voor verzekerd bent als je deze verzekering afsluit. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt in eerste instantie de schade die jij tijdens het werk veroorzaakt. Zowel schade aan personen als schade aan objecten valt binnen de dekking van deze verzekering. Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt bovendien schade door medewerkers en producten.

Ondanks dat de dekking van een AVB aardig uitgebreid is, keert een verzekeraar niet altijd geld uit. Schade aan jezelf of jouw bedrijf valt bijvoorbeeld buiten de dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit geldt ook voor schade die je met opzet veroorzaakt hebt en schade die veroorzaakt is met of door een (lucht)vaartuig of motorvoertuig. Het heeft bovendien geen zin om een claim in te dienen bij je verzekeraar als de schade het gevolg is van een bewuste overtreding van overheidsvoorschriften.

Verzeker je ook voor beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Naast de uitzonderingen die we hierboven noemden, zijn ook beroepsfouten niet meeverzekerd op een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Gelukkig kun je hier bij de meeste verzekeraars een aanvullende verzekering voor afsluiten, zodat jij je ook hiervoor kunt verzekeren. Je bent in dat geval ook verzekerd voor schade door verkeerde adviezen, onjuistheden of vergissingen.

Zo sluit je een AVB af

Wil je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Ga dan eerst op zoek naar verzekeraars die deze verzekering aanbieden en bereken hier hoeveel een AVB kost. Doe dit bij meerdere verzekeraars, zodat je vergelijkingsmateriaal hebt. Baseer je keuze niet alleen op de prijs, maar lees ook de voorwaarden door. Als je denkt dat je de beste zakelijke aansprakelijkheidsverzekering gevonden hebt, dien je een aanvraag in.

Sim only, de beste keuze voor jouw telefoonabonnement

Zakelijke Vrouw met Telefoon

Loopt jouw telefoon abonnement bijna af en ben je op zoek naar de juiste deal? Heel verstandig! Nog verstandiger is om dan voor een sim only abonnement te kiezen. Je bent dan namelijk geen dief van je eigen portemonnee. Heb je nog meer redenen nodig om over te stappen naar sim only? Je leest alles over dit type telefoonabonnement in dit artikel.   

Altijd lage kosten 

Als je voor een sim only abonnement kiest, dan koop je als het ware alleen een simkaart. Hierdoor blijven je kosten ook laag. Je hoeft namelijk geen telefoon af te betalen. Als je voor een ander type abonnement kiest, betaal je altijd meer. Je kiest dan namelijk een telefoon, die je erbij koopt. Deze hoef je dan niet in een keer te betalen. Je betaalt die per maand af, naast je abonnementskosten. Zo wordt je telefoon abonnement enorm duur per maand, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Onbedoeld betaal je dan ook meer voor de telefoon, dan wanneer je die los aanschaft.   

Geen BKR-registratie 

Als je een telefoon bij je abonnement koopt, dan sluit je als het ware een lening af. Je gaat die telefoon dan binnen een paar jaar afbetalen. Aangezien de provider daarmee een lening met je afsluit worden er ook andere zaken in werking gezet. Zo krijg je dus een positieve BKR-registratie als je voor deze abonnementsvorm kiest. Mocht er iets mis gaan met betalen, dan verandert dit natuurlijk in een negatieve registratie. Hier zul je altijd problemen mee houden, wanneer je een huis wil kopen of een andere lening af wil sluiten.  

Om dat allemaal te voorkomen, kun je beter voor een sim only abonnement kiezen. Die simkaart die je koopt, kan er namelijk niet voor zorgen dat je in de problemen komt. Je kiest hierbij niet voor een lening en hebt dan ook niet met BKR registraties te maken.   

Maandelijks jouw abonnement aanpassen 

Als je voor een sim only abonnement kiest, komen er nog meer voordelen bij kijken. Je kunt namelijk zelf je bundel aanpassen. Zo kun je per maand kijken wat je nodig hebt. Stel je gaat in de zomer op vakantie, dan heb je wellicht meer belminuten nodig, omdat je dagelijks contact wil houden met het thuisfront. In de winter heb je misschien weer extra MB’s internet nodig, omdat je je dan toch maar thuis zit vanwege het weer.  

 Zo zijn er natuurlijk nog veel meer voorbeelden te verzinnen. Het is in ieder geval een groot voordeel dat je je abonnement maandelijks kan aanpassen. Dat is bij veel andere abonnementen niet, omdat je daar gewoon een vast bedrag voor betaald. Als je het wil aanpassen, dan kun je het vaak alleen maar duurder maken, maar niet goedkoper.   

Een flexibel abonnement 

We hebben al gezien dat een sim only abonnement flexibel is omdat je deze aan kan passen per maand. Er zitten alleen nog meer flexibele voordelen aan zo’n abonnement. Kies voor het sim only nummerbehoud, om te allen tijde jouw eigen nummer te behouden. Het is namelijk goed om over te stappen van provider, maar het behouden van je nummer is ook wel essentieel. 

 Het is nogal een gedoe om bij alle instanties jouw nummer te gaan wijzigen. Jouw nummer behouden is daarom ook de verstandigste optie. Gelukkig is dat mogelijk als je voor een sim only abonnement kiest. Je zou er zelfs een zakelijk nummer bij af kunnen sluiten. Voornamelijk als je op de bouw werkt, zul je toch een oude telefoon willen nemen. Mocht deze kapot vallen, dan komt dat niet zo hard aan als met een gloednieuwe telefoon. Bovendien betaal je maar een paar tientjes voor jouw sim only abonnement.