3 manieren waarop je eenvoudig veel geld op je energierekening kunt besparen

Temperatuur Verlagen

Energieleveranciers mogen al sinds 2004 hun eigen prijzen bepalen. Sindsdien is het veel aantrekkelijker geworden om regelmatig over te stappen. Zeker gezien er een flinke concurrentiestrijd heerst. Inmiddels is heel Nederland opgeschrikt door het nieuws van de stijgende energieprijzen voor het komende jaar. Naar verwachting zullen de meeste mensen honderden euro’s extra gaan betalen vanaf januari 2022. Hoog tijd om hier dus iets aan te veranderen. Hoewel we de stijgende energieprijzen niet in de hand kunnen houden en het kabinet er gelukkig wel alles aan doen om die stijging te compenseren, zijn er gelukkig ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om eenvoudig geld op je energierekening te besparen. In dit artikel vind je 3 tips! 

1. Energie vergelijken 

Energie vergelijken is op dit moment belangrijker dan ooit. Er zijn ontzettend veel grote energieleveranciers die in de juiste tijden veel energie hebben ingekocht. Dit betekent ook dat zij zelfs vanaf januari 2022 hun prijzen relatief stabiel kunnen houden. Dat is natuurlijk heel goed nieuws. Helaas zijn er ook bedrijven die ontzettend veel geld gaan vragen. Simpelweg omdat ze geen andere keus hebben. 

Energie vergelijken is daarom juist nu ontzettend belangrijk. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Energie vergelijken mkb kan gelukkig ook heel eenvoudig online worden gedaan. Er zijn tal van verschillende vergelijkingstools online te vinden, waarmee je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier kunt vinden. Overstappen is niet alleen nog nooit zo gemakkelijk geweest, maar levert op dit moment ook nog eens verreweg het meest op. 

2. Isoleren 

Het isoleren van de woning blijft ontzettend belangrijk. Zeker als we kijken naar de stijgende energieprijzen. Het gaat hierbij immers met name om gas. Wanneer jij meer moet stoken, betekent dit direct ook een veel hogere energierekening. Zonde, wanneer je dit ook nog eens voor de buitenlucht doet. Met name in oudere gebouwen is het vaak slecht met de isolatie gesteld. 

Gelukkig heeft het kabinet tevens enkele miljoenen euro’s uitgetrokken om subsidies te regelen, waarmee het isoleren van oudere woningen door mensen met een lager inkomen stukken aantrekkelijker wordt. Bekijk daarom of deze subsidies wellicht ook voor jou gelden. Hiermee kan je niet alleen het wooncomfort enorm verbeteren, maar ook fiks besparen op de energierekening.

3. De kleinste dingen zijn het meest effectief 

Veel mensen zijn bang dat ze wooncomfort inleveren wanneer ze energie gaan besparen. Niets is echter minder waar. Energie besparen hoeft echt niet te betekenen dat je geen apparaten in huis mag hebben en constant in de kou of het donker zit. Je hoeft je levensstijl niet drastisch om te gooien. De kleinste dingen zijn vaak al het meest effectief: 

  • Douche korter. Maak eventueel gebruik van een douchewekkertje 
  • Maak minder vaak gebruik van de wasdroger 
  • Zet de thermostaat standaard één a twee graden lager. De ideale temperatuur in huis ligt tussen de 19 en 21 graden
  • Zet een timer op de buitenverlichting, zodat je deze niet vergeet uit te zetten 
  • Zet apparaten volledig uit, niet enkel op stand-by 
Business, Financieel, Wonen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online bedrijfsfeesten: Het organiseren van een onvergetelijk Zoom-feest

Zoom

In deze digitale tijden is het organiseren van een onvergetelijk online bedrijfsfeest geen makkelijke taak, maar met de juiste planning, creativiteit en de inzet van een dedicated team is alles mogelijk. In dit blogartikel leer je meer over het organiseren van toffe virtuele evenementen en ontdek je hoe je feestdagen zoals Sinterklaas nog steeds in stijl kan vieren. Door aandacht te besteden aan online evenementen kun je het teamgevoel enorm versterken, zelfs op afstand!

Zoom-feesten: Virtuele gezelligheid op zijn best
Zoom-feesten hebben iets speciaals, een unieke combinatie van gemak en plezier. Maar hoe maak je van een online bijeenkomst een feest dat niemand zal vergeten? Het antwoord zit hem hier absoluut in de details. 

Allereerst is het van belang dat iedereen betrokken is. Het organiseren van een virtueel feest biedt een perfect platform voor interactieve spellen en activiteiten. Van virtuele escaperooms tot online karaoke, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan zelfs overwegen om een professionele online entertainer in te huren. Er zijn talloze online bingo begeleiders te vinden, je kan zelfs een online cocktail workshop doen met je medewerkers! Zorg ervoor dat al je medewerkers ruim van tevoren op de hoogte worden gesteld en dat er een goede aanloop naar het evenement toe is met uitnodigingen en teasers. 

Sinterklaas: De magie van traditie
Sinterklaas is een eeuwenoude traditie, vol plezier en zoetigheden. In een virtuele setting kan deze traditie nog meer charme krijgen. Organiseer bijvoorbeeld een online Sinterklaasquiz of verras je team met een virtueel bezoek van de Goedheiligman zelf. Je kunt het nog completer maken door jouw medewerkers te verrassen met een kleinigheidje op de deurmat; kies er bijvoorbeeld voor om een banketstaaf te bestellen bij Tezet

Vergeet daarnaast ook het Sinterklaasgedicht niet! Moedig je team aan om gedichten voor elkaar te schrijven en rijk een prijs uit voor het beste gedicht. Deze kunnen dan tijdens het feest worden voorgelezen. Het delen van deze persoonlijke creaties en het steken van moeite in het schrijven van een gedicht voor een collega  versterkt de band tussen de teamleden en maakt het feest absoluut onvergetelijk.

Teambuilding op afstand: Het bouwen van bruggen
Teambuilding is de sleutel tot succes. Maar hoe bevorder je teambuilding in een virtuele setting? Simpel! Zorg voor een interactieve en inclusieve omgeving. Gebruik break-out rooms om kleinere groepen te creëren en moedig open gesprekken aan. Zorg ervoor dat iedereen zich comfortabel voelt om deel te nemen en betrokken te zijn. Dit kan worden bereikt door een veilige en inclusieve sfeer te creëren.

Daarnaast kun je overwegen om samen met je team een virtueel project aan te pakken, zoals een online kookles of een virtuele wijnproeverij. Door samen iets nieuws te leren en ervaringen te delen, wordt de teamband versterkt.

Het creëren van onvergetelijke momenten
Bij het organiseren van een online bedrijfsfeest draait alles om het creëren van onvergetelijke momenten. Zorg ervoor dat iedereen zich speciaal en gewaardeerd voelt. Dit kan zo eenvoudig zijn als het versturen van een persoonlijk bedankje na het feest of het organiseren van een online awardceremonie. Voor de vele mogelijkheden kun je een kijkje nemen op Tezet

Met de juiste mindset, een vleugje creativiteit en een sterke focus op teambuilding, kan jouw online bedrijfsfeest een ervaring worden die niemand zal vergeten. Dus, waar wacht je nog op? Tijd om te beginnen met plannen!

Wat is het belang van het afsluiten van zakelijke verzekeringen?

Verzekeringen Afsluiten

Zakelijke verzekeringen zijn van groot belang voor ondernemingen, omdat verschillende bedrijfsrisico’s beperkt kunnen worden. Een zakelijke verzekering kan sommige risico’s en calamiteiten niet tegenhouden, maar ze kunnen wel de financiële schade beperken. Alle zakelijke verzekeringen bieden bescherming tegen onvoorziene gebeurtenissen, zoals brand, diefstal, rechtszaken en andere calamiteiten. Het ontbreken van een zakelijke verzekering kan vervelende financiële gevolgen hebben voor een bedrijf. Schade aan bijvoorbeeld inboedel, voorraad, bedrijfsgebouwen en bedrijfsvoertuigen kan hoog in de kosten oplopen.

Bovendien zijn er ook enkele wettelijk verplichte zakelijke verzekeringen voor bedrijven om af te sluiten. Dit omvat onder andere zakelijke motorvoertuigenverzekeringen. Tot slot kunnen opdrachtgevers en andere stakeholders eisen dat jij bepaalde verzekeringen afsluit voordat je een opdracht kan uitvoeren. Het is belangrijk om dit van tevoren uit te zoeken, zodat alle mogelijke risico’s beperkt blijven.

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verzekeringen?

Eerder hebben we al benoemd dat alle zakelijke verzekeringen van groot belang kunnen zijn voor bedrijven. Alle risico’s kunnen namelijk grote kosten met zich meebrengen, waardoor ondernemers een zware financiële periode tegemoet kunnen gaan. Toch zijn er enkele verzekeringen die van groot belang zijn en zeker overwogen moeten worden.

Een van de belangrijkste zakelijke verzekeringen is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.. Deze verzekering dekt de kosten van aansprakelijkheidsclaims die voortkomen uit letselschade of schade aan eigendommen van derden, die ontstaan door activiteiten van de onderneming. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht, maar het kan wel verplicht worden gesteld door je opdrachtgever. Ondanks dat het niet verplicht is, adviseren wij om de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, omdat de schade in sommige gevallen zeker in de honderdduizenden euro’s kan oplopen, wat voor veel 

ondernemingen een faillissement kan betekenen.

Een andere belangrijke zakelijke verzekering is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is vooral relevant voor dienstverlenende bedrijven. De verzekering biedt dekking in het geval van fouten, nalatigheid of verkeerde adviezen die leiden tot financiële verliezen bij klanten waarvoor jij diensten hebt uitgevoerd. De klant kan je aansprakelijk stellen voor de financiële schade van de beroepsfout, waardoor je opgezadeld wordt met enorme kosten. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt deze aansprakelijkheidsclaims, waardoor je zonder zorgen verder kunt ondernemen.

Enkele andere verzekeringen die van belang zijn om af te sluiten zijn de verzuimverzekering, cyberverzekering en de bedrijfsrechtsbijstandverzekering. Deze verzekeringen dekken de belangrijkste risico’s waar elke ondernemer mee te maken kan krijgen. Het is daarom zeker van belang om deze verzekeringen te overwegen.

Wat zijn de kosten van zakelijke verzekeringen?

De kosten van zakelijke verzekeringen variëren enorm en worden beïnvloed door verschillende factoren. De belangrijkste factor die de kosten bepaalt, is het type verzekering dat nodig is. Alle verschillende verzekeringen hebben verschillende risico’s en dekkingen, wat de premie beïnvloedt. Verder speelt de omvang van het bedrijf en het type bedrijf ook een grote rol bij het bepalen van de premie. Een klein bedrijf zal in de meeste gevallen lagere premies betalen dan een groter bedrijf. Tot slot zijn er nog een aantal andere factoren die de premie kunnen beïnvloeden, zoals de locatie van het bedrijf, de branche waarin het bedrijf actief is, de jaarlijkse omzet en het aantal werknemers. Onze verzekeringsspecialisten zullen de kosten met je doornemen, zodat je een duidelijk beeld krijgt.

Zakelijke verzekering afsluiten

Het afsluiten van een zakelijke verzekering gaat via een offerteverzoek bij Verzekering.nl. Heb jij interesse in een zakelijke verzekering? Bezoek Verzekering.nl en vraag een vrijblijvende offerte aan voor jouw bedrijf. Onze adviseurs zullen contact met je opnemen en de wensen en behoeften in kaart brengen. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je een geschikte en betaalbare zakelijke verzekering afsluit die bij jouw behoeften past.