3 manieren waarop je eenvoudig veel geld op je energierekening kunt besparen

Temperatuur Verlagen

Energieleveranciers mogen al sinds 2004 hun eigen prijzen bepalen. Sindsdien is het veel aantrekkelijker geworden om regelmatig over te stappen. Zeker gezien er een flinke concurrentiestrijd heerst. Inmiddels is heel Nederland opgeschrikt door het nieuws van de stijgende energieprijzen voor het komende jaar. Naar verwachting zullen de meeste mensen honderden euro’s extra gaan betalen vanaf januari 2022. Hoog tijd om hier dus iets aan te veranderen. Hoewel we de stijgende energieprijzen niet in de hand kunnen houden en het kabinet er gelukkig wel alles aan doen om die stijging te compenseren, zijn er gelukkig ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om eenvoudig geld op je energierekening te besparen. In dit artikel vind je 3 tips! 

1. Energie vergelijken 

Energie vergelijken is op dit moment belangrijker dan ooit. Er zijn ontzettend veel grote energieleveranciers die in de juiste tijden veel energie hebben ingekocht. Dit betekent ook dat zij zelfs vanaf januari 2022 hun prijzen relatief stabiel kunnen houden. Dat is natuurlijk heel goed nieuws. Helaas zijn er ook bedrijven die ontzettend veel geld gaan vragen. Simpelweg omdat ze geen andere keus hebben. 

Energie vergelijken is daarom juist nu ontzettend belangrijk. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Energie vergelijken mkb kan gelukkig ook heel eenvoudig online worden gedaan. Er zijn tal van verschillende vergelijkingstools online te vinden, waarmee je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier kunt vinden. Overstappen is niet alleen nog nooit zo gemakkelijk geweest, maar levert op dit moment ook nog eens verreweg het meest op. 

2. Isoleren 

Het isoleren van de woning blijft ontzettend belangrijk. Zeker als we kijken naar de stijgende energieprijzen. Het gaat hierbij immers met name om gas. Wanneer jij meer moet stoken, betekent dit direct ook een veel hogere energierekening. Zonde, wanneer je dit ook nog eens voor de buitenlucht doet. Met name in oudere gebouwen is het vaak slecht met de isolatie gesteld. 

Gelukkig heeft het kabinet tevens enkele miljoenen euro’s uitgetrokken om subsidies te regelen, waarmee het isoleren van oudere woningen door mensen met een lager inkomen stukken aantrekkelijker wordt. Bekijk daarom of deze subsidies wellicht ook voor jou gelden. Hiermee kan je niet alleen het wooncomfort enorm verbeteren, maar ook fiks besparen op de energierekening.

3. De kleinste dingen zijn het meest effectief 

Veel mensen zijn bang dat ze wooncomfort inleveren wanneer ze energie gaan besparen. Niets is echter minder waar. Energie besparen hoeft echt niet te betekenen dat je geen apparaten in huis mag hebben en constant in de kou of het donker zit. Je hoeft je levensstijl niet drastisch om te gooien. De kleinste dingen zijn vaak al het meest effectief: 

  • Douche korter. Maak eventueel gebruik van een douchewekkertje 
  • Maak minder vaak gebruik van de wasdroger 
  • Zet de thermostaat standaard één a twee graden lager. De ideale temperatuur in huis ligt tussen de 19 en 21 graden
  • Zet een timer op de buitenverlichting, zodat je deze niet vergeet uit te zetten 
  • Zet apparaten volledig uit, niet enkel op stand-by 
Business, Financieel, Wonen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Steeds meer organisaties zetten in op digitalisering

Digitalisering in Organisaties

Het aantal organisaties dat inzet op de digitalisering van interne processen groeit hard. Dit betekent onder meer dat winkels en bijvoorbeeld cafetaria’s kiezen voor het gebruik van een self-service kiosk, dat webshops hun klanten op weg helpen met een virtuele assistent en dat binnen de industrie gekozen wordt voor geautomatiseerde productielijnen. De afhankelijkheid van menselijk handelen neemt hiermee sterk af. Dat scheelt in de kosten, verhoogt de omzet van bedrijven doordat consumenten sneller geholpen kunnen worden en verkleint het risico op fouten. Zeker in tijden waarin het lastig is om openstaande vacatures gevuld te krijgen, is het prettig om gebruik te kunnen maken van digitalisering. In dit artikel lees je meer over de toepassingen ervan. 

Menselijk handelen wegnemen uit processen met digitalisering

Het gebruik van een self-service kiosk maakt dat bijvoorbeeld bestellingen niet langer door een medewerker hoeven te worden opgenomen. Dit bespaart veel tijd bij de kassa. In het bijzonder bij cafetaria’s, waar klanten vaak nog moeten bepalen wat ze willen bestellen. Een self-service kiosk biedt hen die tijd, zonder dat een medewerker hoeft te wachten. De medewerker kan zich bezighouden met het uitreiken van orders of het samenstellen daarvan. Op deze manier wordt een groter aantal klanten geholpen, wat het bedrijfsresultaat en de tevredenheid van de consument zelf ten goede komt.

Niet alleen zo’n self-service kiosk is een goed voorbeeld van de mogelijkheid om het menselijk handelen uit een proces te halen. Denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van een digitale informatiezuil. Een consument heeft de mogelijkheid om zelf naar de locatie van een winkel te zoeken binnen een winkelcentrum, zelf te bepalen welke route gevolgd moet worden om bij de juiste afdeling van een ziekenhuis te komen, enzovoorts.

Digitalisering en automatisering nemen toe in de komende jaren

De verwachting is dat de huidige trend rond de digitalisering en automatisering van processen in de komende jaren verder toeneemt. Niet alleen omdat het voor bedrijven zelf van meerwaarde is om te digitaliseren. Ook de consument heeft er belang bij. Het is prettig om in alle rust te kunnen kijken welke winkels in het winkelcentrum gevestigd zijn. Evenals dat de consument het fijn vindt om zelf een bestelling te kunnen samenstellen, hierbij aangevend welke ingrediënten wel of juist niet gebruikt moeten worden bij de bereiding.

Inventariseer je eigen customer journey ook eens kritisch. Op welke plekken in deze klantreis zie je kansen voor digitalisering in de komende jaren?

Zo kies jij als student de goedkoopste zorgverzekering

Zorgverzekering

Als student heb je vaak niet veel geld te besteden en let je daarom extra goed op je uitgaven. Een van de grootste kostenposten is de zorgverzekering. Maar hoe kies je als student de goedkoopste zorgverzekering zonder dat je inlevert op de dekking? In deze blog geef ik je handige tips en tricks.

Bepaal wat je nodig hebt

Als je op zoek bent naar een goedkope zorgverzekering als student, is het goed om eerst te kijken naar wat je precies nodig hebt. Als student heb je vaak geen uitgebreide dekking nodig. Bepaal daarom eerst wat jij belangrijk vindt in een zorgverzekering. Heb je bijvoorbeeld fysiotherapie nodig of wil je volledige dekking voor tandartskosten? Aan de hand daarvan zoek je gericht naar een passende zorgverzekering.

Kies voor een hoog eigen risico

Als je weinig zorgkosten verwacht, kies je voor een hoog eigen risico. Bij een hoog eigen risico betaal je minder premie, maar draai je wel op voor de eerste kosten tot het eigen risico bedrag. Let wel op dat je altijd kunt terugvallen op een reserve mocht je toch onverwacht meer zorgkosten maken dan verwacht.

Vergelijk zorgverzekeringen

Er zijn veel zorgverzekeraars in Nederland en ieder biedt weer andere dekkingen en tarieven. Door te vergelijken kun je erachter komen welke goedkoopste zorgverzekering het beste bij jou past. Er zijn handige vergelijkingswebsites waarin je gemakkelijk alle zorgverzekeringen in één overzicht kunt zien.

Check de cadeaus en kortingen

Veel verzekeraars bieden cadeaus of kortingen aan voor nieuwe klanten. Als je net 18 bent geworden, kies je voor zorgverzekering 18 jaar. Denk bijvoorbeeld aan een gratis tandenborstel of korting op je sportabonnement. Leuk, maar laat je niet verleiden door deze cadeaus. Kijk vooral naar de premie en de dekking van de zorgverzekering.

Stap op tijd over

Het is maar één keer per jaar morgen om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit doe je in november of december. Zorg ervoor dat je op tijd gaat vergelijken en overstappen, zodat je niet onnodig te veel premie blijft betalen.

Met deze handige tips kies je als student de goedkoopste zorgverzekering die past bij jouw persoonlijke situatie. Bepaal wat je nodig hebt, kies voor een hoog eigen risico, vergelijk zorgverzekeringen, let op cadeaus en kortingen en stap op tijd over. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je zorgverzekering en houd je meer geld over voor andere leuke dingen.