Tracking en tracing met PostNL: Hoe houd je controle over je zendingen en bied je een optimale klantenservice?

Tracking en Tracing met PostNL

Als je regelmatig pakketten verzendt of ontvangt, ben je waarschijnlijk bekend met het belang van tracking en tracing. Het stelt zowel verzenders als ontvangers in staat om de status van hun zendingen te controleren, vanaf het moment van verzending tot aan de bezorging aan de deur. Met PostNL, de grootste postdienst van Nederland, heb je toegang tot een uitgebreide tracking- en tracing-service die je helpt controle te houden over je zendingen en een optimale klantenservice te bieden. In deze blog bespreken we hoe tracking en tracing met PostNL werkt en hoe het bijdraagt aan een betere verzend ervaring voor zowel verzenders als ontvangers.

Hoe werkt tracking en tracing met PostNL?

Tracking en tracing met PostNL is een eenvoudig proces dat begint zodra je pakket is verzonden. Elke zending krijgt een uniek traceernummer toegewezen, ook wel bekend als een tracking nummer of barcode. Dit nummer wordt gekoppeld aan de zending en kan worden gebruikt om de status van het pakket te volgen via de website van PostNL, de mobiele app of via andere geautoriseerde kanalen.

Zodra het pakket is verzonden, wordt de status regelmatig bijgewerkt, zodat zowel de verzender als de ontvanger de voortgang van de zending kunnen volgen. Dit omvat informatie zoals wanneer het pakket is ontvangen door PostNL, wanneer het is gesorteerd, wanneer het onderweg is naar de plaats van bestemming en wanneer het uiteindelijk is afgeleverd.

Voordelen van tracking en tracing met PostNL

We noemen graag een aantal voordelen van de tracking en tracing met PostNL. Dit zijn de volgende voordelen:

Transparantie: Tracking en tracing bieden transparantie aan zowel de verzender als de ontvanger. Beide partijen hebben inzicht in waar het pakket zich bevindt en wanneer het naar verwachting zal worden afgeleverd.

Controle: Door tracking en tracing te gebruiken, kunnen verzenders de controle houden over hun zendingen. Als er zich problemen voordoen, zoals vertragingen of verlies, kunnen ze snel actie ondernemen om het probleem op te lossen.

Klanttevredenheid: Het bieden van tracking en tracing aan klanten kan de klanttevredenheid verhogen. Klanten waarderen het om op de hoogte te worden gehouden van de status van hun zendingen en voelen zich gerustgesteld door de mogelijkheid om hun pakketten te volgen.

Efficiëntie: Tracking en tracing helpen ook bij het verbeteren van de operationele efficiëntie. PostNL kan de prestaties van haar bezorgnetwerk volgen en eventuele problemen snel identificeren en aanpakken.

Hoe tracking en tracing bijdraagt aan een optimale klantenservice

Door tracking en tracing te bieden, kan PostNL een optimale klantenservice bieden aan zowel verzenders als ontvangers. Klanten kunnen zelf de status van hun zendingen controleren, waardoor ze niet afhankelijk zijn van telefonische of e-mailondersteuning. Dit vermindert de werklast voor de klantenservice en stelt hen in staat zich te richten op andere taken.

Bovendien kunnen klantenservicemedewerkers snel en gemakkelijk toegang krijgen tot de trackinggegevens van een zending om vragen van klanten te beantwoorden of problemen op te lossen. Dit zorgt voor een snellere resolutie van problemen en een betere algehele klanttevredenheid.

Conclusie

Tracking en tracing met PostNL biedt tal van voordelen voor zowel verzenders als ontvangers. Het biedt transparantie, controle, klanttevredenheid en efficiëntie in het verzendproces. Door tracking en tracing aan te bieden, kan PostNL een optimale klantenservice bieden en een betere verzendervaring creëren voor iedereen die gebruikmaakt van hun diensten.

Varia ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een omgeving sfeer geven met muurstickers

Muurstickers

Muurstickers kom je in steeds meer woningen, maar ook bedrijfspanden tegen. Het zijn speciale stickers met een plakzijde die op een muur kan worden aangebracht. Een muurstickers kan een naam, een inspirerende tekst, een patroon of print bevatten. Je kunt ze in werkelijk elke ruimte toepassen: van de woonkamer tot de babykamer. Met een muursticker geef je sfeer aan de omgeving, en dat ook nog eens op een wel heel betaalbare manier. Alhoewel muurstickers al langere tijd bestaan, zijn ze vooral de laatste jaren razend populair geworden. De reden? Hun kwaliteit is aanzienlijk hoger geworden. 

Met muurstickers kun je alle kanten op

Muurstickers bestaan in de meest uiteenlopende varianten. Bedenk van tevoren goed in welke ruimte je de sticker wilt aanbrengen en welke sfeer je het daarmee wilt laten uitademen. Zo kun je al een eerste grove selectie maken in de fantastische muurstickers die er anno nu bestaan. Wil je meer kleur en vrolijkheid aanbrengen? Of ben je op zoek naar een muursticker die juist een kalmerend effect met zich meebrengt? Wil je een ruimte écht personaliseren, dan kies je voor een muursticker met een naam, of een inspirerende quote die jou op het lijf is geschreven. 

Muurstickers voor baby-, kinder- en tienerkamers

Het is je vast al opgevallen dat muurstickers vaak worden gebruikt voor babykamers. Je kunt er met minimale inspanning een zoete sfeer mee creëren waarin een kleintje zich helemaal thuis zal voelen. Wordt hij of zij wat groter? Dan verwijder je de muurstickers van de babykamer net zo makkelijk om ze plaats te laten maken voor kleurrijke muurstickers voor de kinderkamer. In een handomdraai maak je van de babykamer een meisjes- of jongenskamer waar weer jarenlang naar hartenlust kan worden gespeeld en prettig in kan worden geslapen. Ook voor tieners bestaan overigens leuke muurstickers. 

Muurstickers kinderkamer

Muurstickers met je decoratie combineren

Zoals al eerder genoemd, bestaan er tal van fantastische muurstickers voor alle ruimtes in huis en op kantoor. Lijkt het je leuk om met een muursticker een bepaalde ruimte een metamorfose te geven, maar weet je niet precies hoe? Doe online dan eens inspiratie op over hoe je muurstickers kunt combineren met andere decoratie, bijvoorbeeld met Pinterest. Bedenk welke sfeer je wilt creëren en maak een moodboard met kleuren, materialen en prints. Door een muursticker te matchen met gordijnen, kussens, een vloerkleed en zelfs planten, zul je de optimale sfeer in huis realiseren

Muurstickers als tijdelijke wanddecoratie

Omdat muurstickers zo eenvoudig om aan te brengen zijn en bovendien een goedkope manier zijn om sfeer in een ruimte te creëren, kun je ze ook als tijdelijke oplossing gebruiken. Heb je nog geen idee wat je met een bepaalde kamer wilt, maar heb je een hekel aan kale muren? Of weet je dat je over niet al te lange tijd zult gaan verhuizen? Dan is een muursticker erg praktisch. Zelfs wanneer je een gepersonaliseerde muursticker wenst, zul je zien dat de prijzen daarvoor laag liggen. 

Toepasbaar op allerlei ondergronden

Als kers op de taart kun je muurstickers op tal van ondergronden gebruiken, zolang deze hoofdzakelijk glad zijn. Dit betekent dat je de stickers ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld een deur of een past wat extra’s te geven. Ook op tegels plakken ze goed. Wel is het van belang dat je de ondergrond, wat dat ook is, stof- en vetvrij moet maken. Ook mag de ondergrond niet pas geschilderd zijn. Vocht, stof en vet zorgen ervoor dat de lijm minder goed hecht. Houd je dat in de gaten, dan kun je rekenen op een gegarandeerd prachtresultaat!

De belangrijkste trends van 2021 in bedrijfsvoertuigen

Bedrijfsvoertuigen

Er zijn een aantal nieuwe trends gaande in de markt van bedrijfsvoertuigen. Tijdens de coronacrisis bleef de markt vooral overeind door de verkoop van gebruikte auto’s, onderhoud en reparaties. De verwachting is dat deze trend de komende tijd nog niet zal verdwijnen. Niet zo gek ook, want mensen pakken steeds minder snel de auto door het mindere reizen. Waar liggen de kansen nu? Wij hebben het voor je opgezocht!

Private lease

Privé een auto leasen, ook wel private lease genoemd, is een vorm van huren. In deze tijd wordt dit steeds populairder. Dit is dus een mooie groeimarkt voor vele bedrijven, maar let hierbij wel goed op. Zulke contracten leveren over het algemeen minder op. Private lease-klanten worden vaak naar een dealer of garage gestuurd, dus mocht je geïnteresseerd zijn in het verhuren van de auto’s, dan is het handig om je aan te sluiten bij zo’n garageformule. 

Samenwerken

Zoals dus net werd benoemd, is het verstandig om de handen in één te slaan met een ander of zelfs meerdere bedrijven. In deze tijd is het al moeilijk genoeg, dus help elkaar en daarmee jezelf waar mogelijk. Je zult vast al wel hebben opgemerkt dat het aantal dealers en autobedrijven is afgenomen door de corona-ontwikkelingen. Dit komt door de vele kosten en weinig opbrengsten. Hoe hoger je omzet, hoe hoger de kans dat jouw bedrijf staand blijft uiteraard. Wees daarom realistisch en contacteer andere bedrijven die hoge omzetten draaien zodat je de deuren niet hoeft te sluiten.

Uitbreiden

Gaat het momenteel helemaal goed met het bedrijf? En werk je zelfs al samen met andere topbedrijven? Of worden er juist steeds minder nieuwe auto’s verkocht? Wat de reden ook is, uitbreiden is vaak een goed idee. Denk hierbij aan het verschuiven van je diensten naar service. Zo laat je jullie inkomst groeien door o.a. Apk’s, banden wisselen en ander onderhoud. Als autobedrijf kun je van alles aanbieden, dus laat die kans niet liggen. Veel bedrijven zijn je dit jaar al voor! 

Online handel

De trend die we echt niet kunnen negeren, is de verschuiving van traditionele fysieke handel naar een betrouwbaar online zakelijk platform, oftewel online handel. Het is namelijk snel én veilig. De kopers van bedrijfsvoertuigen zijn vaak ondernemers die een online tool om snel en veilig hun bedrijfsvoorraad in te kopen willen gebruiken. Update de website dus goed met gespecificeerde voertuiginformatie, foto’s en video’s. Een goed voorbeeld is de website van Truck1.nl waar je Gebruikte MAN vrachtwagens kunt vinden. Zorg er ook voor dat je de website goed uitwerkt mobiel, want de meerderheid browst op hun mobiele telefoon in plaats van laptop of computer.

Gebruikte MAN Vrachtwagens
Gebruikte MAN Vrachtwagens