Hoe vind je de perfecte trouwring?

Trouwringen

Trouwen is natuurlijk super spannend, maar het aanzoek zelf is misschien wel het spannendste van allemaal. Hopelijk zegt je partner natuurlijk volmondig ‘ja’. Maar, dat is niet de enige zorg die je hebt, je bent natuurlijk ook zenuwachtig voor de ring. Zal die in de smaak vallen? Heb je de goede keuze gemaakt? Je bent al op van de zenuwen, voordat je überhaupt op een knie bent gegaan en dan moet de bruiloft ook nog komen, waarbij weer ringen uitgezocht moeten worden. Met de zenuwen kunnen we je helaas niet helpen, maar we kunnen wel advies geven over het vinden van de perfecte trouwring.

De maat van de ringen

Als je partner volmondig ‘ja’ heeft gezegd dan kunnen jullie samen de bruiloft gaan regelen. Een van de belangrijkste zaken om te regelen is natuurlijk het uitzoeken van de trouwringen. Deze ringen moeten perfect passen, zodat je ze niet kunt verliezen. Daarnaast moeten jullie het er beide over eens zijn, want deze vereeuwigen niet alleen jullie liefde voor elkaar, deze ring ga je hopelijk ook dag en nacht dragen. 

Het materiaal van de trouwring

Aangezien jullie waarschijnlijk de trouwringen dagelijks gaan dragen is het natuurlijk belangrijk dat jullie beide tevreden zijn met de ringen. Dat kan misschien al een klein probleem zijn, wellicht houd jij van goud en je partner van zilver. Bij trouwringen is het natuurlijk wel belangrijk dat ze matchen, dus ergens moet er een compromis gesloten worden. Gelukkig zijn er naast goud en zilver nog veel meer materialen. Er is zelfs zoveel keus dat de kans groot is dat je niet kunt kiezen. 

Een gouden ring

Gouden trouwringen worden nog steeds het vaakst gekozen. Naast dat goud een prachtige uitstraling heeft is het ook een sterk materiaal. Bovendien is goud een veelzijdig materiaal. Dit komt doordat goud een legering is van meerdere materialen. Daardoor heb je de keuze uit witgoud, geelgoud en roodgoud. 

Een platina ring

Er bestaat geen witter metaal op aarde dan platina. Daarom is dit ook het perfecte materiaal om een sieraad van te maken. Als trouwring is dit ook een bijzonder materiaal, omdat het een prachtige maan witte kleur heeft. 

Een titanium ring

Er wordt vaak voor een titanium trouwring gekozen, omdat deze mooi te combineren is met andere metalen. Door een combinatie met goud, komt het titanium bijvoorbeeld ook goed tot z’n recht. Met een titanium ring zit je bijna altijd goed! 

Een zirkonium ring

Wellicht is dit metaal nog onbekend bij jullie. Zirkonium is erg uniek en wordt gewonnen uit een mineraal. De naam verklapt het misschien al een beetje, maar deze staalsoort is familie van titanium. Doordat zirkonium zo uniek is, is het natuurlijk perfect materiaal als trouwring. Je kunt deze ringen vinden bij trouwringen Amersfoort, waar ze zelfs zwart gemaakt kunnen worden. Zwart is pas uniek als trouwring. Wellicht zijn jullie met jullie zirkonium trouwringen wel de nieuwe trendsetters! 

Een edelstaal ring

Ook dit metaal is weer uniek van zichzelf. Dit komt omdat edelstaal licht van kleur is, waardoor je het met geen ander materiaal kunt vergelijken. Een trouwring van edelstaal is perfect als je niet op wil vallen, omdat dit metaal enorme rust uitstraalt. 

Een palladium ring

Als je op zoek bent naar een zilverwitte ring, die ook nog een betaalbaar is dan moet je kiezen voor palladium. Het materiaal kan een beetje worden vergeleken met platina, aangezien de metalen bij dezelfde groep horen. Of je nou van matte of glanzende ringen houdt, palladium komt in beide gevallen mooi tot z’n recht en is daarom ideaal als trouwring. 

Een fair gold ring

Duurzaamheid is steeds belangrijker en dat geldt dus ook voor sieraden. Fair gold ringen, worden gemaakt van gebruikte gouden sieraden, maar ook gewonnen zijn uit oude machines bijvoorbeeld. Het is een perfect materiaal om trouwringen van te maken, omdat de herkomst van het goud te traceren is. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat je jouw steentje bijdraagt aan duurzaamheid.

Familie, Shopping ·

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *