Hoe kies je een nieuwe televisie?

Slaapkamer met Plasma TV

Je staat op het punt om de hele woonkamer opnieuw in te richten. Sommige meubels zijn al besteld en het verven van de muren kan ook bijna beginnen. Er zijn nog een paar onderdelen die missen, waaronder een nieuwe televisie. Maar, hoe kies je zo’n nieuw exemplaar? Daarmee helpen we je een eind op weg in dit artikel. Lees snel met ons mee.

Afgestemd op de ruimte

Allereerst moet je duidelijk voor ogen hebben, voor welke ruimte je een televisie zoekt. Een televisie moet namelijk altijd afgestemd zijn op de ruimte. Ben je op zoek naar een televisie voor de slaapkamers van de kinderen? Dan heb je lang niet zo’n grote televisie nodig, als wanneer deze in de woonkamer komt te staan. Ben je daarom eerst bewust van de kamer en hoeveel ruimte er is voor een televisie. 

Een televisie die de complete ruimte inneemt, doet namelijk niet veel goeds aan de rest van de inrichting. Bepaal dus eerst hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en hoeveel inch er dan zou passen in die kamer. 

Jouw specifieke wensen

Je hebt vast wel specifieke wensen als je een tv gaat kopen. Dat kan ten eerste de grootte zijn. Daarnaast heeft een televisie natuurlijk ook bepaalde eigenschappen, die per model of merk kunnen afhangen. Zo is bijvoorbeeld niet elke televisie een smart tv. Dat zou wel een specifieke wens kunnen zijn. Of misschien gaat de voorkeur wel uit naar een specifiek merk, omdat je daar altijd een televisie van hebt gehad of alle apparatuur daar vandaan komt. 

Bij een televisie aankopen kunnen van allerlei wensen belangrijk zijn voor jou. Een populaire wens van tegenwoordig is dat de tv voorzien moet zijn van OLED. Een OLED-tv maakt gebruik van minuscule lampjes, die zelf oplichten. Deze worden ook wel diodes genoemd. Hierdoor hebben deze type televisies geen achtergrondverlichting nodig. Ze zijn dan ook platter in tegenstelling tot andere types. 

Een diode licht individueel op. Als je naar iets zwarts kijkt op televisie, dan is het ook écht zwart, want de diodes gaan uit. Een OLED televisie zorgt daarom voor een veel mooier contrast. Dit zal voornamelijk bij films en series opvallen, waar veel gebruik wordt gemaakt van donkere beelden. 

Uiteraard kunnen er ook nog andere specifieke wensen zijn, waarvan je wil dat de televisie daaraan voldoet. 

Verwerken in de inrichting

Als je eenmaal een televisie hebt gekozen, die aan jouw wensen voldoet, dan is het tijd om deze te gaan verwerken in de inrichting. Dat kan eveneens ook te maken hebben met de keuze die je maakt. Als je de televisie op een tv-meubel gaat plaatsen, dan ben je wellicht afhankelijk van de afmeting ervan. Niet elke televisie past op een standaard tv-meubel. Wil je de televisie ophangen aan muurbeugels? Dan is de afmeting weer een stuk minder belangrijk. Je zult dan wellicht wel eerder neigen naar een OLED scherm. Dit omdat zo’n scherm natuurlijk veel dunner is dan andere types. 

Je ziet ook steeds meer dat mensen kiezen voor een cinewall. Dit wil zeggen dat de televisie is weggewerkt op de muur. Er is dan een hele kast omheen gebouwd, waardoor de televisie mooi wegvalt. In dat geval zijn zowel de afmeting als de dikte van het scherm misschien niet eens belangrijk. Je bent dan misschien eerder bezig met hoe de televisie eruit ziet. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van het frame, zodat deze mooi weggewerkt kan worden in de cinewall. 

Je kunt dus ervoor kiezen om eerst de televisie te kopen en daarna pas na te denken over het plaatsen ervan. Een andere optie is dus om eerst te bedenken hoe je de televisie ophangt of neerzet en daar je keuze op te baseren.

Shopping ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo verzorg je een dagje uit

Gezellig Dagje uit in Den Haag

Lekker een dagje uit is altijd gezellig. Het is wel belangrijk om vooraf naar enkele zaken te kijken. Zo kan je er zeker van zijn dat het ook echt een leuke dag wordt. Om dat voor jou wat gemakkelijker te maken, bespreken we hier enkele zaken waar je in ieder geval op moet letten. Als je dat allemaal verzorgt, maak je er al direct een fijne dag van. Neem deze tips daarom allemaal even mee.

Zorg voor een parkeerplek

Het is altijd een optie om voor het openbaar vervoer te kiezen. Toch is het vaak gemakkelijker om met de auto te gaan. Dan is het wel aan te raden om eerst voor parkeergelegenheid te zorgen. Parkeren Den Haag of in een andere grote stad is tegenwoordig gemakkelijk te verzorgen. Je kan direct als je van de snelweg komt al je auto aan de rand van de stad kwijt. Die staat daar dan de hele dag lekker veilig. Jij hoeft de stad dan niet in met je auto, op zoek naar vrije plekken. 

Aansluiting van de bus

Wanneer je jouw auto ergens achter hebt kunnen laten, is het nog wel van belang om in het centrum van de stad te komen. Daar heb je dus het openbaar vervoer voor nodig. Het is goed om te weten dat de aansluitingen naar de stad altijd wel goed geregeld zijn. Dat betekent dus dat je je geen zorgen hoeft te maken en je al snel aan de koffie zit in een leuk café. Het is alleen belangrijk dat je weet waar je precies moet zijn en welke lijn je moet hebben om in de stad te komen.

Is het gezellig druk?

In steden gebeurt van alles. Dat kan je vrij letterlijk nemen. Tegenwoordig is er vooral in de grote steden altijd wel iets te doen. Dat kan dus ook voor drukte zorgen. Wanneer je er gewoon een gezellige dag uit van wil maken, dan is die drukte niet ideaal. Het is dan beter om even te bekijken of een andere dag misschien een beter optie is. Zo heb je geen last van de evenementen die er zijn en de bezoekers die daaropaf komen. Het is heel fijn om gewoon op een normale manier de stad in te kunnen.

Waar ga je eten?

Het is ook belangrijk om te zorgen dat je een tafel hebt in het restaurant van je keuze. Bedenk je dat er in grote steden altijd meer aanloop is voor restaurants dan bij jou in de buurt. Niet alleen bewoners uit de stad zelf, maar ook bezoekers zoals jij jagen erop. Dat betekent dus dat je wel op tijd moet zijn, zo kan je er echt zeker van zijn dat jullie een fijne dag compleet kunnen maken met een lekkere maaltijd. Of dit nu om lunch of diner gaat, maakt dan natuurlijk niet uit.