Hoe je je huis kunt klaarmaken voor de herfst en winter

Warme Koffie met Handschoenen

De zomer moet nog beginnen, maar wij kijken graag vast vooruit. Het is, voor na de zomer, belangrijk om je huis klaar te maken voor het koudere weer en de veranderingen in de natuur. Daarom geve wij je vast 5 tips om je huis gezellig en comfortabel te maken tijdens de herst en winter!

Verhoog de gezelligheidsfactor

Er zijn veel manieren om de gezelligheidsfactor in huis te verhogen tijdens de herfst en winter. Naast het toevoegen van warme dekens, zachte kussens en seizoensgebonden decoraties, kun je ook overwegen om de kleuren van je interieur aan te passen. Kies bijvoorbeeld voor warme kleuren zoals rood, oranje en geel om een ​​gezellige sfeer te creëren. Je kunt ook kaarsen en geurkaarsen gebruiken om de kamer te verlichten en een aangename geur te verspreiden. Vergeet niet om voldoende verlichting te gebruiken om donkere hoekjes op te helderen.

Bereid je tuin voor op de winter

Zorg ervoor dat je tuin klaar is voor de winter door het verwijderen van dode bladeren, takken en bloemen. Snoei bomen en struiken om de groei te bevorderen en zorg ervoor dat de tuinbedden zijn bedekt met compost of bladeren om de planten te beschermen tegen de kou. Als je gevoelige planten hebt, zorg er dan voor dat je ze beschermt met een beschermhoes of door ze binnenshuis te plaatsen.

Maak je huis energiezuinig

Het optimaliseren van je huis voor energie-efficiëntie is een belangrijk aspect van het klaarmaken van je huis voor de herfst en winter. Begin met het controleren van ramen en deuren op tocht en gebruik tochtstrips om de tocht te verminderen. Overweeg ook om extra isolatie aan te brengen in muren, zolders en vloeren om de warmte binnen te houden. Zorg ervoor dat je de verwarming radiator ontlucht en de thermostaat op een lagere temperatuur instelt om energie te besparen wanneer je niet thuis bent. Als je de verwarming aanzet, kun je ook overwegen om een programmeerbare thermostaat te gebruiken om de temperatuur automatisch aan te passen op basis van jouw dagelijkse schema.

Zorg voor voldoende verlichting

Nu de dagen korter worden is het belangrijk om te zorgen voor voldoende verlichting in huis. Kies warme verlichting om een ​​gezellige sfeer te creëren en overweeg om verlichting op strategische plaatsen te plaatsen om donkere hoekjes op te helderen. Je kunt ook dimmer switches gebruiken om de helderheid aan te passen afhankelijk van de situatie. Vergeet niet om ook de buitenverlichting te controleren en te vervangen als dat nodig is om extra veiligheid en comfort te bieden.

Bereid je voor op noodgevallen

Tijdens de herfst en winter kunnen noodgevallen zoals stroomuitval of sneeuwstormen voorkomen. Zorg ervoor dat je een noodpakket hebt met essentiële items zoals kaarsen, batterijen, deken, water en voedsel. Het is ook een goed idee om een ​​back-up stroombron te hebben, zoals een generator of draagbare oplader voor je telefoon. Controleer ook de rookmelders en koolmonoxidemelders om ervoor te zorgen dat ze goed werken.

Met deze 5 tips ben jij straks helemaal klaar voor herfst en de winter. Maar nu eerst maar genieten van de zomer!

Wonen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo kies je de juiste tuinkussens voor jouw woonstijl

De Juiste Tuinkussens

Tuinkussens zijn een fantastische manier om wat kleur en comfort toe te voegen aan je tuinmeubilair. Maar met zoveel keuzes op de markt kan het kiezen van de juiste kussens voor jouw woonstijl en tuinontwerp een uitdaging zijn. In deze blog geef ik je enkele tips om de perfecte tuinkussens te vinden.

Kies kleuren die bij je woonstijl passen

Voordat je begint met winkelen voor tuinkussens, is het belangrijk om na te denken over je woonstijl. Heb je een modern interieur met strakke lijnen en een minimalistisch kleurenschema? Of heb je juist een landelijke woonstijl met zachte kleuren en natuurlijke materialen? Kies tuinkussens in kleuren die passen bij je interieur. Dit zorgt voor een harmonieuze uitstraling van je tuin en huis.

Denk na over het tuinontwerp

Houd ook rekening met het ontwerp van je tuin bij het kiezen van tuinkussens. Heb je een strakke, moderne tuin met veel beton en metalen elementen? Kies dan voor kussens met een effen kleur en een strakke vormgeving. Heb je een weelderige, natuurlijke tuin met veel bloemen en planten? Kies dan voor kussens in natuurlijke tinten en zachte materialen.

Kies de juiste maat en vorm

Tuinkussens zijn er in verschillende maten en vormen. Kies kussens die passen bij de grootte van je tuinmeubilair. Als je bijvoorbeeld een grote loungeset hebt, kies dan voor grote kussens die het zitcomfort verbeteren. Voor een eettafelset zijn kleinere kussens vaak meer geschikt. Houd ook rekening met de vorm van de kussens. Vierkante kussens zijn bijvoorbeeld geschikt voor strakke ontwerpen, terwijl ronde kussens een speels effect geven.

Let op de kwaliteit van de kussens

Tuinkussens worden blootgesteld aan weer en wind, dus het is belangrijk om te kiezen voor kussens van goede kwaliteit. Kies kussens met stof die water- en vuilafstotend zijn en die tegen een stootje kunnen. Als je kussens langdurig blootstelt aan zonlicht, kies dan voor kussens met een UV-filter om verkleuring te voorkomen.

Combineer verschillende kussens voor een speels effect

Tot slot kun je verschillende tuinkussens combineren voor een speels effect. Combineer kussens in verschillende kleuren en patronen om een unieke uitstraling te creëren. Kies bijvoorbeeld een effen kleur voor de basis en voeg daar kussens met een print of patroon aan toe.

Met deze tips kun je de perfecte tuinkussens kopen die passen bij jouw woonstijl en tuinontwerp. Vergeet niet om ook te kijken naar de kwaliteit en de maat en vorm van de kussens, zodat je jarenlang plezier hebt van je nieuwe aanwinsten voor de tuin. En vergeet niet, tuinkussens zijn niet alleen functioneel maar kunnen ook bijdragen aan de sfeer en gezelligheid in je tuin. Dus laat je creativiteit de vrije loop en kies kussens die passen bij jouw persoonlijke stijl en smaak.

Wanneer gebruik je gelaagd glas in huis?

Gelaagd glas in huis

Gelaagd glas, ook wel veiligheidsglas genoemd, is bedoeld om letsel te beperken bij valpartijen. Dit glas wordt met name gebruikt op plekken waar het risico op ernstig letsel erg groot is. Ook in woningen is letselbeperkend glas in sommige situaties dan ook verplicht. Dit lezen we terug in de veiligheidsnorm NEN 3569. Hierin staat dat alle ruiten in deuren en ramen die op een potentieel gevaarlijke locatie staan, moeten worden voorzien van veiligheidsglas. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een glazen balustrade op het balkon of de zogenaamde stootzijdes.

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas is extra stevig glas. Dit is bedoeld om de schade bij een mogelijke valpartij zo klein mogelijk te houden. Kenmerkend aan gelaagd glas is dat het niet zoals bij andere glassoorten uit elkaar spat als het breekt, maar dat de scherven bij elkaar blijven. Dit komt doordat het glas uit twee of meerdere glasplaten bestaan. Deze worden met elkaar verbonden via een speciale folie. Het is hierdoor bijna onmogelijk om je echt heel zwaar te verwonden aan gelaagd glas. Ook is er doorheen vallen bijna geen optie. Dit maakt het een uitstekende keuze voor bijvoorbeeld raampartijen op grote hoogte.

Maar wist je dat gelaagd glas niet alleen heel veilig is, maar ook nog over heel veel andere voordelen beschikt? Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder.

Minder risico op inbraak

Het is voor velen de allergrootste nachtmerrie: inbrekers. Het gaat hierbij niet eens om de spullen die mogelijk meegenomen worden of de dingen die zijn vernield, maar meer om het gevoel van veiligheid dat ontbreekt. Gelukkig zijn er veel manieren om inbrekers buiten de deur te houden. Besef goed dat hun grootste angst is om gepakt te worden. Daarom willen ze nooit te veel tijd aan het binnenkomen van een huis besteden. Hoe langer je bezig bent, hoe groter de kans dat het opvalt. Om de kans op inbraak te verkleinen, moet je er dus voor zorgen dat het langer duurt voordat zij binnen kunnen komen. Gelaagd glas kan hierbij helpen.

Doordat gelaagd glas veel sterker is dan een doorsnee glasplaat, zullen ze veel meer moeite hebben om het huis binnen te dringen. Het is nu niet simpelweg een ruitje intikken om binnen te komen. Dat maakt het de inbrekers een stuk lastiger.

Betere isolatie

Logischerwijs zal veiligheidsglas ook beter isoleren dan enkelvoudig glas. Doordat deze uit meerdere glasplaten bestaat, kan er minder geluid doorheen komen. Ook warmte gaat minder snel verloren. Hiermee verhoog je het wooncomfort én verlaag je je energierekening. Ook heel fijn in appartementen en flats die in een druk centrum gelegen zijn. Zij beschikken vaak over enorme raampartijen, maar door het gelaagde glas wordt het geluid zoveel mogelijk buitenshuis gehouden.

Minder snel een kapotte ruit

Bijna elke ouder zal wel herkennen dat een kapotte ruit zo ontstaat. Zeker als de kinderen even een balletje trappen en plotseling een enorme ster of breuk in een ruit maken. Gelaagd glas is bijna niet te breken. Dat geeft een veilig gevoel én scheelt ook nog eens de nodige kosten.