4 manieren om de stad schoon te houden

Schoon Water door De Stad

Carnaval is net geweest. De afgelopen periode stond de stad in het thema van de opbouw van het grootste feest van het jaar, vaak raakt het de periode daarna in een korte sleur. Dit is in veel aspecten te merken, voornamelijk in hoeveel afval er door de stad heen ligt verspreid. Om zo veel mogelijk van de stad te blijven genieten, geven we je vier tips die jij kunt toepassen om je steentje bij te dragen. Lees snel verder!

Afval weggooien

Een positieve ontwikkeling in Nederland is dat er steeds meer punten zijn waar je afval eenvoudig kunt weggooien. Dat dit nodig is blijkt, aangezien het toch nog steeds veel voorkomt dat afval op de straat zelf belandt. Niet alleen is dit gevaarlijk voor de vogels die door de stad vliegen, het ziet er simpelweg ook gewoon niet mooi uit. Daarom raden we aan om als jij afval ziet liggen, je het probeert weg te gooien. Dit geldt natuurlijk ook voor je eigen afval, die je eenvoudig in de prullenbak deponeert.

Opruimacties

Wist je dat veel steden regelmatig opruimacties organiseren? In zo’n geval gaan mensen met z’n allen een gebied langs om deze op te ruimen. Dit is in veel gevallen een bos of een ander stuk natuur, maar het gebeurt ook regelmatig in de stad zelf. De reden dat dit zo succesvol is, is omdat het een groepsgevoel opwekt. Het is opeens gezellig om afval weg te gooien, waardoor het geen erge activiteit is om uit te voeren maar het wel erg veel effect heeft.

Leg uit waarom!

Bij jezelf beginnen voor een schonere wereld is een goede eerste stap, maar het hoeft daar niet altijd bij te blijven. Wat we merken is dat voor een schonere stad, veel mensen simpelweg niet begrijpen waarom het belangrijk is. Krijg je de kans, dan raden we dus ook zeker aan om het gesprek hierover aan te gaan. Leg uit wat de gevolgen van afval kunnen zijn en probeer het hier niet mooier te maken dan het daadwerkelijk is. Hierdoor zorg je ervoor dat er daadwerkelijk begrip voor de situatie ontstaat en dat men de volgende keer twee keer nadenkt voordat het afval op de straat wordt gegooid.

Vergeet het riool niet

Hoe mooi een stad is, zit hem niet alleen in hoe het eruit ziet, maar ook hoe het er ruikt. De meest negatieve factor op dit gebied, kan heel goed het riool zijn. Is jouw riool verstopt Den Bosch, dan is het eenvoudig om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen, namelijk Riool Totaalservice. We raden niet aan om het riool zelf proberen te ontstoppen, omdat dit vaak juist voor meer schade zorgt. Wil je de stad fris houden, dan weet een expert precies wat er te doen staat.

Blijf genieten van de stad!

Volg jij deze tips op, dan blijft de stad een plek om van te genieten, ook als Carnaval net is afgelopen. 

Varia ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een omgeving sfeer geven met muurstickers

Muurstickers

Muurstickers kom je in steeds meer woningen, maar ook bedrijfspanden tegen. Het zijn speciale stickers met een plakzijde die op een muur kan worden aangebracht. Een muurstickers kan een naam, een inspirerende tekst, een patroon of print bevatten. Je kunt ze in werkelijk elke ruimte toepassen: van de woonkamer tot de babykamer. Met een muursticker geef je sfeer aan de omgeving, en dat ook nog eens op een wel heel betaalbare manier. Alhoewel muurstickers al langere tijd bestaan, zijn ze vooral de laatste jaren razend populair geworden. De reden? Hun kwaliteit is aanzienlijk hoger geworden. 

Met muurstickers kun je alle kanten op

Muurstickers bestaan in de meest uiteenlopende varianten. Bedenk van tevoren goed in welke ruimte je de sticker wilt aanbrengen en welke sfeer je het daarmee wilt laten uitademen. Zo kun je al een eerste grove selectie maken in de fantastische muurstickers die er anno nu bestaan. Wil je meer kleur en vrolijkheid aanbrengen? Of ben je op zoek naar een muursticker die juist een kalmerend effect met zich meebrengt? Wil je een ruimte écht personaliseren, dan kies je voor een muursticker met een naam, of een inspirerende quote die jou op het lijf is geschreven. 

Muurstickers voor baby-, kinder- en tienerkamers

Het is je vast al opgevallen dat muurstickers vaak worden gebruikt voor babykamers. Je kunt er met minimale inspanning een zoete sfeer mee creëren waarin een kleintje zich helemaal thuis zal voelen. Wordt hij of zij wat groter? Dan verwijder je de muurstickers van de babykamer net zo makkelijk om ze plaats te laten maken voor kleurrijke muurstickers voor de kinderkamer. In een handomdraai maak je van de babykamer een meisjes- of jongenskamer waar weer jarenlang naar hartenlust kan worden gespeeld en prettig in kan worden geslapen. Ook voor tieners bestaan overigens leuke muurstickers. 

Muurstickers kinderkamer

Muurstickers met je decoratie combineren

Zoals al eerder genoemd, bestaan er tal van fantastische muurstickers voor alle ruimtes in huis en op kantoor. Lijkt het je leuk om met een muursticker een bepaalde ruimte een metamorfose te geven, maar weet je niet precies hoe? Doe online dan eens inspiratie op over hoe je muurstickers kunt combineren met andere decoratie, bijvoorbeeld met Pinterest. Bedenk welke sfeer je wilt creëren en maak een moodboard met kleuren, materialen en prints. Door een muursticker te matchen met gordijnen, kussens, een vloerkleed en zelfs planten, zul je de optimale sfeer in huis realiseren

Muurstickers als tijdelijke wanddecoratie

Omdat muurstickers zo eenvoudig om aan te brengen zijn en bovendien een goedkope manier zijn om sfeer in een ruimte te creëren, kun je ze ook als tijdelijke oplossing gebruiken. Heb je nog geen idee wat je met een bepaalde kamer wilt, maar heb je een hekel aan kale muren? Of weet je dat je over niet al te lange tijd zult gaan verhuizen? Dan is een muursticker erg praktisch. Zelfs wanneer je een gepersonaliseerde muursticker wenst, zul je zien dat de prijzen daarvoor laag liggen. 

Toepasbaar op allerlei ondergronden

Als kers op de taart kun je muurstickers op tal van ondergronden gebruiken, zolang deze hoofdzakelijk glad zijn. Dit betekent dat je de stickers ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld een deur of een past wat extra’s te geven. Ook op tegels plakken ze goed. Wel is het van belang dat je de ondergrond, wat dat ook is, stof- en vetvrij moet maken. Ook mag de ondergrond niet pas geschilderd zijn. Vocht, stof en vet zorgen ervoor dat de lijm minder goed hecht. Houd je dat in de gaten, dan kun je rekenen op een gegarandeerd prachtresultaat!

De belangrijkste trends van 2021 in bedrijfsvoertuigen

Bedrijfsvoertuigen

Er zijn een aantal nieuwe trends gaande in de markt van bedrijfsvoertuigen. Tijdens de coronacrisis bleef de markt vooral overeind door de verkoop van gebruikte auto’s, onderhoud en reparaties. De verwachting is dat deze trend de komende tijd nog niet zal verdwijnen. Niet zo gek ook, want mensen pakken steeds minder snel de auto door het mindere reizen. Waar liggen de kansen nu? Wij hebben het voor je opgezocht!

Private lease

Privé een auto leasen, ook wel private lease genoemd, is een vorm van huren. In deze tijd wordt dit steeds populairder. Dit is dus een mooie groeimarkt voor vele bedrijven, maar let hierbij wel goed op. Zulke contracten leveren over het algemeen minder op. Private lease-klanten worden vaak naar een dealer of garage gestuurd, dus mocht je geïnteresseerd zijn in het verhuren van de auto’s, dan is het handig om je aan te sluiten bij zo’n garageformule. 

Samenwerken

Zoals dus net werd benoemd, is het verstandig om de handen in één te slaan met een ander of zelfs meerdere bedrijven. In deze tijd is het al moeilijk genoeg, dus help elkaar en daarmee jezelf waar mogelijk. Je zult vast al wel hebben opgemerkt dat het aantal dealers en autobedrijven is afgenomen door de corona-ontwikkelingen. Dit komt door de vele kosten en weinig opbrengsten. Hoe hoger je omzet, hoe hoger de kans dat jouw bedrijf staand blijft uiteraard. Wees daarom realistisch en contacteer andere bedrijven die hoge omzetten draaien zodat je de deuren niet hoeft te sluiten.

Uitbreiden

Gaat het momenteel helemaal goed met het bedrijf? En werk je zelfs al samen met andere topbedrijven? Of worden er juist steeds minder nieuwe auto’s verkocht? Wat de reden ook is, uitbreiden is vaak een goed idee. Denk hierbij aan het verschuiven van je diensten naar service. Zo laat je jullie inkomst groeien door o.a. Apk’s, banden wisselen en ander onderhoud. Als autobedrijf kun je van alles aanbieden, dus laat die kans niet liggen. Veel bedrijven zijn je dit jaar al voor! 

Online handel

De trend die we echt niet kunnen negeren, is de verschuiving van traditionele fysieke handel naar een betrouwbaar online zakelijk platform, oftewel online handel. Het is namelijk snel én veilig. De kopers van bedrijfsvoertuigen zijn vaak ondernemers die een online tool om snel en veilig hun bedrijfsvoorraad in te kopen willen gebruiken. Update de website dus goed met gespecificeerde voertuiginformatie, foto’s en video’s. Een goed voorbeeld is de website van Truck1.nl waar je Gebruikte MAN vrachtwagens kunt vinden. Zorg er ook voor dat je de website goed uitwerkt mobiel, want de meerderheid browst op hun mobiele telefoon in plaats van laptop of computer.

Gebruikte MAN Vrachtwagens
Gebruikte MAN Vrachtwagens