Spiegel Raamfolie

Spiegel Raamfolie

·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tracking en tracing met PostNL: Hoe houd je controle over je zendingen en bied je een optimale klantenservice?

Tracking en Tracing met PostNL

Als je regelmatig pakketten verzendt of ontvangt, ben je waarschijnlijk bekend met het belang van tracking en tracing. Het stelt zowel verzenders als ontvangers in staat om de status van hun zendingen te controleren, vanaf het moment van verzending tot aan de bezorging aan de deur. Met PostNL, de grootste postdienst van Nederland, heb je toegang tot een uitgebreide tracking- en tracing-service die je helpt controle te houden over je zendingen en een optimale klantenservice te bieden. In deze blog bespreken we hoe tracking en tracing met PostNL werkt en hoe het bijdraagt aan een betere verzend ervaring voor zowel verzenders als ontvangers.

Hoe werkt tracking en tracing met PostNL?

Tracking en tracing met PostNL is een eenvoudig proces dat begint zodra je pakket is verzonden. Elke zending krijgt een uniek traceernummer toegewezen, ook wel bekend als een tracking nummer of barcode. Dit nummer wordt gekoppeld aan de zending en kan worden gebruikt om de status van het pakket te volgen via de website van PostNL, de mobiele app of via andere geautoriseerde kanalen.

Zodra het pakket is verzonden, wordt de status regelmatig bijgewerkt, zodat zowel de verzender als de ontvanger de voortgang van de zending kunnen volgen. Dit omvat informatie zoals wanneer het pakket is ontvangen door PostNL, wanneer het is gesorteerd, wanneer het onderweg is naar de plaats van bestemming en wanneer het uiteindelijk is afgeleverd.

Voordelen van tracking en tracing met PostNL

We noemen graag een aantal voordelen van de tracking en tracing met PostNL. Dit zijn de volgende voordelen:

Transparantie: Tracking en tracing bieden transparantie aan zowel de verzender als de ontvanger. Beide partijen hebben inzicht in waar het pakket zich bevindt en wanneer het naar verwachting zal worden afgeleverd.

Controle: Door tracking en tracing te gebruiken, kunnen verzenders de controle houden over hun zendingen. Als er zich problemen voordoen, zoals vertragingen of verlies, kunnen ze snel actie ondernemen om het probleem op te lossen.

Klanttevredenheid: Het bieden van tracking en tracing aan klanten kan de klanttevredenheid verhogen. Klanten waarderen het om op de hoogte te worden gehouden van de status van hun zendingen en voelen zich gerustgesteld door de mogelijkheid om hun pakketten te volgen.

Efficiëntie: Tracking en tracing helpen ook bij het verbeteren van de operationele efficiëntie. PostNL kan de prestaties van haar bezorgnetwerk volgen en eventuele problemen snel identificeren en aanpakken.

Hoe tracking en tracing bijdraagt aan een optimale klantenservice

Door tracking en tracing te bieden, kan PostNL een optimale klantenservice bieden aan zowel verzenders als ontvangers. Klanten kunnen zelf de status van hun zendingen controleren, waardoor ze niet afhankelijk zijn van telefonische of e-mailondersteuning. Dit vermindert de werklast voor de klantenservice en stelt hen in staat zich te richten op andere taken.

Bovendien kunnen klantenservicemedewerkers snel en gemakkelijk toegang krijgen tot de trackinggegevens van een zending om vragen van klanten te beantwoorden of problemen op te lossen. Dit zorgt voor een snellere resolutie van problemen en een betere algehele klanttevredenheid.

Conclusie

Tracking en tracing met PostNL biedt tal van voordelen voor zowel verzenders als ontvangers. Het biedt transparantie, controle, klanttevredenheid en efficiëntie in het verzendproces. Door tracking en tracing aan te bieden, kan PostNL een optimale klantenservice bieden en een betere verzendervaring creëren voor iedereen die gebruikmaakt van hun diensten.

Steeds meer organisaties zetten in op digitalisering

Digitalisering in Organisaties

Het aantal organisaties dat inzet op de digitalisering van interne processen groeit hard. Dit betekent onder meer dat winkels en bijvoorbeeld cafetaria’s kiezen voor het gebruik van een self-service kiosk, dat webshops hun klanten op weg helpen met een virtuele assistent en dat binnen de industrie gekozen wordt voor geautomatiseerde productielijnen. De afhankelijkheid van menselijk handelen neemt hiermee sterk af. Dat scheelt in de kosten, verhoogt de omzet van bedrijven doordat consumenten sneller geholpen kunnen worden en verkleint het risico op fouten. Zeker in tijden waarin het lastig is om openstaande vacatures gevuld te krijgen, is het prettig om gebruik te kunnen maken van digitalisering. In dit artikel lees je meer over de toepassingen ervan. 

Menselijk handelen wegnemen uit processen met digitalisering

Het gebruik van een self-service kiosk maakt dat bijvoorbeeld bestellingen niet langer door een medewerker hoeven te worden opgenomen. Dit bespaart veel tijd bij de kassa. In het bijzonder bij cafetaria’s, waar klanten vaak nog moeten bepalen wat ze willen bestellen. Een self-service kiosk biedt hen die tijd, zonder dat een medewerker hoeft te wachten. De medewerker kan zich bezighouden met het uitreiken van orders of het samenstellen daarvan. Op deze manier wordt een groter aantal klanten geholpen, wat het bedrijfsresultaat en de tevredenheid van de consument zelf ten goede komt.

Niet alleen zo’n self-service kiosk is een goed voorbeeld van de mogelijkheid om het menselijk handelen uit een proces te halen. Denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van een digitale informatiezuil. Een consument heeft de mogelijkheid om zelf naar de locatie van een winkel te zoeken binnen een winkelcentrum, zelf te bepalen welke route gevolgd moet worden om bij de juiste afdeling van een ziekenhuis te komen, enzovoorts.

Digitalisering en automatisering nemen toe in de komende jaren

De verwachting is dat de huidige trend rond de digitalisering en automatisering van processen in de komende jaren verder toeneemt. Niet alleen omdat het voor bedrijven zelf van meerwaarde is om te digitaliseren. Ook de consument heeft er belang bij. Het is prettig om in alle rust te kunnen kijken welke winkels in het winkelcentrum gevestigd zijn. Evenals dat de consument het fijn vindt om zelf een bestelling te kunnen samenstellen, hierbij aangevend welke ingrediënten wel of juist niet gebruikt moeten worden bij de bereiding.

Inventariseer je eigen customer journey ook eens kritisch. Op welke plekken in deze klantreis zie je kansen voor digitalisering in de komende jaren?