Hoe kun je je lichaam ontgiften?

Detox

Je nieren, darmen en lever hebben er een dagtaak aan om ons lichaam te beschermen tegen schadelijke stoffen. Help je lichaam daarom een handje mee en check dit artikel voor meer informatie over hoe je je lichaam kan ontgiften.

Bescherm je lichaam tegen schadelijke stoffen

Heb je last van allergieën, een gebrek aan energie of huidproblemen? Dan kan het zomaar zijn dat je lichaam last heeft van een overschot aan giftige stoffen. Die stoffen krijg je bijvoorbeeld binnen door luchtvervuiling en het gebruik van make-up. ook veel E-nummers in bewerkt voedsel zorgen voor gif in het lichaam. Een goede ontgifting van je lichaam kan dan wonderen doen.

Lichaam ontgiften

Het regelmatig ontgiften van je lichaam is heel gezond en zeker een aanrader. Dat kan met een pittige sapkuur of met ontslakken. Maar dat zijn vrij heftige methodes. Liever eerst een keer thuis proberen je lichaam te ontgiften? Dat kan ook. 

Een gezonde levensstijl en detox-thee

Een goed begin om te ontgiften is het achterwege laten van bewerkt voedsel. Eet dus vers en gezond, zonder E-nummers. Verruil eventuele alcoholische dranken voor speciale detox-thee en water en je bent al een eind op weg. Het doel van ontgiften is dat je darmen, lever en nieren tot rust kunnen komen.

Detox

Ontgiftingsmiddel: Simpel en effectief

Boek je met bovenstaande methode geen of te weinig resultaat? Dan zijn er ook speciale ontgiftingsmiddelen die je thuis kunt gebruiken om je lichaam te ontdoen van alle gifstoffen. Je combineert dan het hierboven genoemde gezonde dieet met 1x daags een drankje om je lichaam van binnen te reinigen. Zo’n kuur duurt gemiddeld 14 dagen. Simpel en heel effectief.

Ondersteun je lever

Je lichaam ontgiften doe je omdat je een gezond lichaam wil dat goed functioneert. Met een wat geluk nemen allergieën, huidproblemen en andere ongemakken af nadat je lichaam gereinigd is. Terwijl je ervoor zorgt dat er minder gifstoffen je lichaam binnenkomen, werkt je lichaam hard aan een grote schoonmaak. 

Voor een goed resultaat is het slim je lichaam zoveel mogelijk te ondersteunen in het proces. Drink daarom voldoende water (minimaal 2 liter per dag!) en slik voedingssupplementen die de reiniging van de lever ondersteunen. Hierdoor heb je minder last van vermoeidheid of hoofdpijn tijdens het ontgiften en zorg je voor beter resultaat.

Doorzetten en volhouden voor een gezond lichaam

Zit je ontgiftingskuur er op? Dan is het de kunst om ervoor te zorgen dat je dagelijks minder gifstoffen tot je neemt. Let dus vooral op die E-nummers en eet zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. Plan ook direct je volgende ontgifting in, zodat je je lichaam blijvend ondersteunt om vervelende kwaaltjes door schadelijke stoffen de baas te worden.

Detox

Lichaam en Geest ·
Ik hou van het leven. Ik heb zeer brede interesses, maar een bijzondere passie voor kunst en geschiedenis. Zij die de geschiedenis niet kennen, zijn gedoemd die te herhalen! Ik lever sinds juni 2020 bijdragen voor deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reizen na corona: Wordt vakantie ooit nog hetzelfde?

Reizen

We hebben het al tijden over ‘het nieuwe normaal’. De nieuwe regels rondom het coronavirus slijten langzaam in de samenleving en zouden het leven voorgoed veranderd hebben. Maar er komt een dag dat de pandemie voorbij is. Hoe het leven er dan uit gaat zien weet niemand. Dat zorgt voor veel vragen, ook in de reiswereld. Want wordt reizen na corona ooit hetzelfde? Kunnen we ooit weer onbezorgd op vakantie?

Kunnen we nog op reis?

Even in een vliegtuig stappen voor een vakantie op Bali of een stedentrip in Barcelona was tot vorig jaar voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Door alle restricties op het gebied van reizen is daar een eind aan gekomen. Even stond alles stil. Nu de grenzen overal weer open gaan willen veel mensen hun vakantie toch graag in het buitenland doorbrengen. 

Nieuwe (tijdelijke) regels

Een vakantie in het buitenland is op dit moment nog heel anders dan we gewend waren. Verschillende steden en gebieden zijn nog ‘op slot’. Op andere plekken is het dragen van een mondkapje verplicht. En natuurlijk is het belangrijk dat je overal ten alle tijden 1,5 meter afstand van anderen houdt. Voor musea en bezienswaardigheden geldt een bezoekerslimiet en soms is reserveren verplicht. Dat geldt ook voor restaurants.

Reizen

Aanpassen is noodzakelijk

De corona pandemie heeft laten zien dat aanpassingen in ons dagelijks leven mogelijk en soms zelfs noodzakelijk zijn. Een deel van dit ‘nieuwe normaal’ zal wellicht voor altijd blijven. Een beetje afstand van elkaar houden, niet onnodig handenschudden, dat soort zaken. Toch denken veel mensen dat reizen en vakantie vieren uiteindelijk grotendeels weer als vanouds zal worden. Voor zulke grote veranderingen is misschien meer nodig dan een enkele pandemie, omdat mensen star zijn wanneer het dit soort grote aanpassingen betreft. 

Toch op vakantie

Je ziet nu al dat mensen toch naar het buitenland reizen, zelfs bij code oranje. Het verplicht dragen van mondkapjes zorgt voor grote frustratie bij velen. Desondanks is het goed om, wanneer je op vakantie gaat, stil te staan bij wat er kán gebeuren. Wat doe je als een land op slot gaat terwijl je daar bent? Wat heb je nodig als je ziek wordt of ergens langer moet blijven dan verwacht? En hoe kun je ervoor zorgen dat verspreiding van ziektes zoveel mogelijk beperkt wordt? Door bewust om te gaan met de risico’s neem je bij jezelf zorgen weg en kun je anderen wellicht ook helpen of zelfs beschermen waar dat nodig is.

Laten we met elkaar leren van corona en de goede lessen meenemen in hoe we leven en vakantie vieren. Dan kan reizen weer grotendeels zo worden als het was en kunnen we weer echt genieten van onze vakantie, ook in het buitenland.

Reizen

Positief denken. Hoe pak je dat aan?

Positief

We geloven massaal dat positieve mensen gelukkiger en succesvoller zijn en dat het leven zoveel leuker is als je er positief in staat. Maar positief denken gaat niet altijd vanzelf. Als je stress hebt of problemen, beland je al snel in een negatieve spiraal. Misschien ben je zelfs wel iemand die van nature eerder het pad van negatieve gedachten kiest. In dit artikel delen we daarom praktische tips voor positief denken. 

Breng tijd door met positieve mensen

Gedrag van anderen is aanstekelijk. Zorg daarom dat je veel tijd doorbrengt met mensen die positief in het leven staan. Je zult al snel merken dat gesprekken dan ook een positieve insteek hebben en dat jouw kijk op dingen verandert.

Strooi met complimenten

Maak er een gewoonte van om mensen complimenten te geven en wees daarin oprecht. Dit helpt je om in iedere situatie het goede in mensen te zien. Door dat goede dan ook te benoemen, draag je voor jezelf én voor de ander bij aan een positief gevoel. En de glimlach die je terugkrijgt als reactie op je compliment is veel waard.

Wees dankbaar voor wat je hebt

Dankbaarheid is een simpel maar heel effectief concept om meer positiviteit in je leven te brengen. Hoe rottig je omstandigheden ook zijn, er zijn altijd dingen waar je dankbaar voor kunt zijn. Noem daarom ‘s avonds voor het slapen gaan en ‘s ochtends als je opstaat 5 dingen waar je dankbaar voor bent. Je kunt deze dingen ook dagelijks opschrijven zodat je terug kunt kijken naar al het goede in je leven. Dat is enorm goed voor je mindset!

Positief

Leef in het nu

Je kunt uren peinzen over het verleden of je zorgen maken over de toekomst, maar dit leidt vaak tot negatieve gedachten. Roep jezelf daarom een halt toe en leef bewust in het nu. Dit is het moment dat er toe doet en dit is ook het moment dat je kunt beïnvloeden door je gedachten en je gedrag.

Stop met vergelijken

Het vergelijken van jezelf met anderen zorgt vaak voor onzekerheid en negatieve gedachten. Er zijn immers altijd mensen die je beter, mooier en succesvoller kunt vinden dan je jezelf vindt. Zonde van je energie! Denk positief over jezelf en maak je niet druk over wat anderen van je vinden.

Maak er een gewoonte van

Net als met iedere andere gewoonte die je wil aanleren, heeft ook het positief leren denken tijd nodig. Neem die tijd, maar wees je er bewust van dat jij zelf de controle hebt. Door dagelijks te oefenen om bewust positief te denken, zal het steeds vanzelfsprekender voor je worden.

Positief