Dit zijn de verschillende soorten fietsendragers

Witte Bus met Fietsendrager

Hoe heerlijk is het om de fietsen overal mee naartoe te nemen? Of je nou wil gaan fietsen in een van de mooie natuurparken van Nederland of België of je gaat op vakantie. Het is heerlijk om ze mee te nemen en op fietsvakantie te gaan. Denk bijvoorbeeld aan van die mooie wijnvelden en bergen waar je langs kan fietsen in Frankrijk of wat dacht je van de prachtige meren in Italië. Een fiets moet je mee kunnen nemen en dat doe je door middel van een fietsendrager. Alleen welke zijn er allemaal? 

De trekhaak fietsendrager

Tijdens de vakantieperiode zie je ze heel vaak op de weg. Auto’s met een trekhaak fietsendrager. Het is een gemakkelijk hulpmiddel om de fietsen mee te vervoeren als je op vakantie gaat. Zo’n fietsendrager kan al gemakkelijk 2 e-bikes dragen. 

Om het nog gemakkelijker te maken voor de gebruiken, beschikken sommige trekhaak fietsendragers over een kantelsysteem. Dit systeem maakt het mogelijk dat je te allen tijde nog bij je kofferbak kunt. Stel je hebt pech onderweg, dan kun je altijd nog de gevarendriehoek pakken om zo maar een voorbeeld te noemen.

E-bikes wegen natuurlijk wel wat. Meestal worden deze fietsen ook gereden door mensen die wat minder kracht hebben. Het is daarom ook best een klus om ze op de trekhaak fietsendrager te krijgen. Hiervoor is een handige oprijgoot ontwikkeld. Zo krijg je gemakkelijk op de drager en kun je binnen de kortste keren vertrekken naar jullie bestemming. 

De dak fietsendrager

Als je de trekhaak fietsendrager niet ziet op de weg, dan kom je de dak fietsendrager wel tegen. Beide kunnen Thule fietsendragers zijn. Ze zijn makkelijk in gebruik en zorgen dat jouw fietsen van A naar B worden vervoerd. 

De dak fietsendrager wordt vaak aangeraden aan gezinnen. Met zo’n fietsendrager kunnen er namelijk tot 4 fietsen mee op vakantie. Dat is natuurlijk ideaal. Bovendien is zo’n fietsendrager van hoge kwaliteit en is de montage ook zo gebeurd.

De dak fietsendrager monteer je gemakkelijk op de dakdragers van de auto. Zo staan de fietsen stevig en kun je er een lange tocht mee maken. Het voordeel van de fietsen op het dak is dat je genoeg overzicht blijft houden. Je ramen zijn vrij en dat vinden sommige mensen net wat veiliger op de snelwegen. 

De achterklep fietsendrager

Uiteraard zijn er altijd situaties waarbij je geen fietsen op het dak kunt vervoeren. Als je dan ook nog eens geen trekhaak hebt, dan wordt het een beetje lastig. Gelukkig heb je dan nog de keus om een achterklep fietsendrager aan te schaffen. 

Met deze fietsendrager kan je al 3 fietsen mee vervoeren. Ideaal als je op vakantie gaat of met het gezin gaat fietsen in een natuurpark. Ook voor deze fietsendrager geldt weer dat de montage vrij simpel is. Er gaat geen gereedschap mee gemoeid en dat maakt het monteren nog eenvoudiger. 

Het voordeel van zo’n achterklep fietsendrager is dat je de fietsen alsnog kunt meenemen natuurlijk. Bovendien steken de fietsen niet heel ver uit. Dat is voordeliger voor jou, omdat je dan niet je rijgedrag aan hoeft te passen. Met een trekhaak fietsendrager moet je daar natuurlijk meer mee oppassen. Zo’n fietsendrager steekt een stuk uit. Daar moet je wel rekening mee zien te houden bij het invoegen bijvoorbeeld. Met een achterklep fietsendrager hoef je daar geen rekening mee te houden. 

Voor welke fietsendrager je ook kiest, ze zijn allemaal even geschikt om jouw fietsen mee te vervoeren. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat en hoeveel fietsen je mee moet nemen. Op de montage hoef je je keuze niet te baseren, want die is bij allemaal even eenvoudig.

Reizen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *