Dit zijn de verschillende soorten fietsendragers

Witte Bus met Fietsendrager

Hoe heerlijk is het om de fietsen overal mee naartoe te nemen? Of je nou wil gaan fietsen in een van de mooie natuurparken van Nederland of België of je gaat op vakantie. Het is heerlijk om ze mee te nemen en op fietsvakantie te gaan. Denk bijvoorbeeld aan van die mooie wijnvelden en bergen waar je langs kan fietsen in Frankrijk of wat dacht je van de prachtige meren in Italië. Een fiets moet je mee kunnen nemen en dat doe je door middel van een fietsendrager. Alleen welke zijn er allemaal? 

De trekhaak fietsendrager

Tijdens de vakantieperiode zie je ze heel vaak op de weg. Auto’s met een trekhaak fietsendrager. Het is een gemakkelijk hulpmiddel om de fietsen mee te vervoeren als je op vakantie gaat. Zo’n fietsendrager kan al gemakkelijk 2 e-bikes dragen. 

Om het nog gemakkelijker te maken voor de gebruiken, beschikken sommige trekhaak fietsendragers over een kantelsysteem. Dit systeem maakt het mogelijk dat je te allen tijde nog bij je kofferbak kunt. Stel je hebt pech onderweg, dan kun je altijd nog de gevarendriehoek pakken om zo maar een voorbeeld te noemen.

E-bikes wegen natuurlijk wel wat. Meestal worden deze fietsen ook gereden door mensen die wat minder kracht hebben. Het is daarom ook best een klus om ze op de trekhaak fietsendrager te krijgen. Hiervoor is een handige oprijgoot ontwikkeld. Zo krijg je gemakkelijk op de drager en kun je binnen de kortste keren vertrekken naar jullie bestemming. 

De dak fietsendrager

Als je de trekhaak fietsendrager niet ziet op de weg, dan kom je de dak fietsendrager wel tegen. Beide kunnen Thule fietsendragers zijn. Ze zijn makkelijk in gebruik en zorgen dat jouw fietsen van A naar B worden vervoerd. 

De dak fietsendrager wordt vaak aangeraden aan gezinnen. Met zo’n fietsendrager kunnen er namelijk tot 4 fietsen mee op vakantie. Dat is natuurlijk ideaal. Bovendien is zo’n fietsendrager van hoge kwaliteit en is de montage ook zo gebeurd.

De dak fietsendrager monteer je gemakkelijk op de dakdragers van de auto. Zo staan de fietsen stevig en kun je er een lange tocht mee maken. Het voordeel van de fietsen op het dak is dat je genoeg overzicht blijft houden. Je ramen zijn vrij en dat vinden sommige mensen net wat veiliger op de snelwegen. 

De achterklep fietsendrager

Uiteraard zijn er altijd situaties waarbij je geen fietsen op het dak kunt vervoeren. Als je dan ook nog eens geen trekhaak hebt, dan wordt het een beetje lastig. Gelukkig heb je dan nog de keus om een achterklep fietsendrager aan te schaffen. 

Met deze fietsendrager kan je al 3 fietsen mee vervoeren. Ideaal als je op vakantie gaat of met het gezin gaat fietsen in een natuurpark. Ook voor deze fietsendrager geldt weer dat de montage vrij simpel is. Er gaat geen gereedschap mee gemoeid en dat maakt het monteren nog eenvoudiger. 

Het voordeel van zo’n achterklep fietsendrager is dat je de fietsen alsnog kunt meenemen natuurlijk. Bovendien steken de fietsen niet heel ver uit. Dat is voordeliger voor jou, omdat je dan niet je rijgedrag aan hoeft te passen. Met een trekhaak fietsendrager moet je daar natuurlijk meer mee oppassen. Zo’n fietsendrager steekt een stuk uit. Daar moet je wel rekening mee zien te houden bij het invoegen bijvoorbeeld. Met een achterklep fietsendrager hoef je daar geen rekening mee te houden. 

Voor welke fietsendrager je ook kiest, ze zijn allemaal even geschikt om jouw fietsen mee te vervoeren. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat en hoeveel fietsen je mee moet nemen. Op de montage hoef je je keuze niet te baseren, want die is bij allemaal even eenvoudig.

Reizen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De 5 mooiste kastelen van België

Kasteel

Na al deze maanden grotendeels binnen gezeten te hebben, mogen we er eindelijk weer uit. We kunnen het goed begrijpen als je liever niet direct naar de andere kant van Europa of zelfs een ander continent vliegt. Voor een mooi uitje hoef je dan ook helemaal niet ver te zoeken! Bij onze zuiderburen geniet je namelijk ook van tal prachtige uitzichten. Heeft België een Eiffeltoren of Colosseum? Nee, maar wel een hoop adembenemende kastelen. Wij hebben de mooiste voor je op een rijtje gezet.

Burcht van Gravensteen

Laten we beginnen met misschien wel hét mooiste kasteel van België: het Burcht van Gravensteen. Het Gravensteen is te vinden in het historisch en bruisend hart van Gent. Het kasteel is niet van deze tijd en neemt je daarom mee terug naar de tijd van ridders, avonturen en legendes. Ook is het het enige kasteel in Vlaanderen dat nog een volledige intacte verdedigingsmuur heeft. In zijn geheel ziet de burcht er dus nog prachtig uit. De burcht is nu omgevormd tot een kasteel met een volledig ingesproken audiotour door Wouter Deprez. Waan jezelf dus zeker even een eeuwenoude sprookjeswereld in door een bezoekje te brengen aan het Gravensteen.

Kasteel

Kasteel van Beloeil 

Ben je bekend met het kasteel van Versaille? Het Kasteel van Beloeil lijkt er een beetje op, maar is gewoon in eigen stad te vinden. Gelegen in Wallonië is dit kasteel open voor iedereen. Je kunt genieten van lange wandelingen in de uitgebreide en verzorgde tuinen van het kasteel. Als dat nog niet genoeg was, kun je ook wat schaduw opzoeken en genieten van de 20.000 beelden en schilderijen. Of duik de gigantische bibliotheek in. Voor ieder dus wat wils in dit unieke kasteel!

Kasteel

Burcht Reinhardstein

Wanneer je je in de omgeving van de Ardennen begeeft, moet je zeker even langsgaan bij de fenomenale burcht van Reinhardstein. Dit pareltje is te vinden in de stad van Ovifat. Binnenkijken mag uiteraard ook. En geloof ons, dat wil je! De burcht bestaat namelijk uit drie gigantische torens en het lijkt alsof de tijd er al eeuwen stilstaat. Neem vooral je tijd in de omgeving, want vlakbij begeeft zich ook nog een waterval. Deze maakt deel uit van het domein van de burcht en is de grootste waterval van België. Ben je er in hartje zomer? Houd dan je ogen open voor Middeleeuwse feesten, want het oude wordt hier jaarlijks gevierd.

Kasteel

Kasteel van Gaasbeek

Dit kasteel moet je gezien hebben om werkelijk te geloven hoe indrukwekkend deze is. Het historische Kasteel van Gaasbeek bevindt zich middenin een wereld van groen vlakbij de Belgische hoofdstad Brussel. Jaarlijks worden er kunsttentoonstellingen gehouden, dus houd hier zeker je ogen voor open. Vanwege de groene omgeving is dit ook nog eens een fantastische plek om te picknicken. Neem dus zeker een kleedje en wat lekkers mee, ga lekker zitten en geniet van de sprookjesachtige tuinen van het kasteel!

Kasteel

Alden Biest

Tenslotte hebben we een kasteel voor je gevonden dat omgeven is door water. En dit ziet er meer dan indrukwekkend uit. Van buitenwandelingen tot rondleiding binnenin de unieke burcht, je geniet hier van tal van educatieve en creatieve evenementen. Onthoud de plaatsnaam Bilzen dus vooral, want hier is dit prachtige plaatje te vinden. Zet jij ‘m ook op je bucketlist? 

Kasteel