De geheime boodschap op Pink Floyd’s The Wall

De Engelse rockband Pink Floyd was jarenlang enorm populair. Niet in de laatste plaats omdat ze naast muzikaal ook altijd creatief en vernieuwend waren. Filosofische songteksten, geluidsexperimenten en fantastische composities kenmerkten de muziek en ook de platenhoezen waren altijd artistiek en vernieuwend. Veel van die creativiteit was heel opvallend. Dat gold niet voor de geheime boodschap op het album The Wall. Heb jij het al gespot?

Spoiler alert

Als je het album in huis hebt, ben je misschien direct gaan zoeken. Geheime boodschappen zijn er immers om ontdekt te worden! Wil je er op eigen houtje achter komen? Dan is het slim om hier te stoppen met lezen, voor we de geheime boodschap onthullen.

Ze nemen een loopje met je

Om de geheime boodschap op Pink Floyd’s The Wall te ontdekken moet je het album helemaal afluisteren. Het laatste nummer, Outside the Wall, eindigt met de woorden “Isn’t this where…”. Zou je het album op repeat zetten dan hoor je dat deze laatste zin én de muziek perfect aansluiten op het begin van het album. Het album begint namelijk met de woorden “… we came in?”

Hoewel Pink Floyd’s The Wall uit wel 26 nummers bestaat, hebben ze er dus voor gezorgd dat het album stiekem een eindeloze loop is. Een bijzonder verborgen extraatje op een album dat bekend staat als het bestverkochte dubbelalbum allertijden! 

Verborgen boodschappen heel populair

De eindeloze loop is trouwens niet de enige verborgen boodschap op The Wall. In de jaren ‘70 verstopten veel artiesten een geheime boodschap in hun muziek. De luisteraar was daar dus altijd naar op zoek! Pink Floyd besloot daarom ook een grappige noot toe te voegen aan The Wall. Speel je het nummer Empty Spaces achterstevoren, dan hoor je een geheime boodschap:

“Congratulations, You have just discovered the secret message.

Please send your answer to ‘Old Pink’. “

“Roger, Caroline’s on the phone…”

 

Een goede grap

Overigens hoef je geen diepere betekenis achter deze verborgen boodschap te zoeken. Toen men Nick Mason er naar vroeg antwoordde hij “Het is absolute onzin”. Een goede grap dus, verder niets.

Muziek ·
Ik hou van het leven. Ik heb zeer brede interesses, maar een bijzondere passie voor kunst en geschiedenis. Zij die de geschiedenis niet kennen, zijn gedoemd die te herhalen! Ik lever sinds juni 2020 bijdragen voor deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *