Welke verschillende soorten providers zijn er in Nederland?

Service Providers in Nederland

Er zijn veel service providers zoals Pocos te vinden in Nederland. Dit komt doordat tegenwoordig bijna iedereen wel een internetverbinding heeft thuis. Pocos onderscheidt zich echter van de meeste providers, omdat dit een internet service provider is voor de zakelijke markt. Zij bieden hun diensten whitelabel aan. Welke verschillende providers zijn er eigenlijk en wat is whitelabel? Dat lees je in deze blog. Als laatste lees je meer over zakelijke telefonie.

De verschillende providers

Als je het hebt over internetverbindingen, is hier de term provider onlosmakelijk mee verbonden. Provider betekent letterlijk dienstverlener of leverancier. Vaak wordt deze term gebruikt bij een leverancier van digitale diensten. Als je gebruik wil maken van de diensten die een provider aanbiedt, zul je een abonnement moeten afsluiten. Bij een provider, zijn er verschillende providers te onderscheiden, waaronder:

  • Telecomproviders: hier kun je een mobiele telefonie abonnement afsluiten.
  • Application service providers: hier kun je software van ontvangen.
  • Application service providers: denk aan iDeal.
  • Hostingproviders: hier kun je domeinnamen regelen
  • Internet providers.

Internet providers in Nederland

Internet providers zijn er zowel voor thuis internet als voor mobiel internet. In Nederland zijn er verschillende providers die internet kunnen aanbieden. Waarschijnlijk ken je er al enkelen. Vaak bieden internet providers hun diensten aan in combinatie met vaste telefonie en televisie, hoewel er ook steeds vaker een combinatie wordt gemaakt tussen bellen, internet en televisie. 

Wat is whitelabel?

In de wereld van e-commerce is whitelabel een bekende term. Ook Pocos biedt hun diensten whitelabel aan. Een whitelabel product is een product of dienst die is geproduceerd door een bepaald bedrijf, waarna andere bedrijven dit product of dienst verkopen als hun eigen product. Als het gaat om een whitelabel product houdt dit in dat het desbetreffende product zonder merk de fabriek uit komt. Dit leidt ertoe dat bedrijven in staat zijn om dit product als hun eigen product te verkopen zonder dat deze bedrijven zelf opdraaien voor de ontwikkelingskosten en het gehele infrastructuur rondom het product. Dit brengt best een hoop voordelen met zich mee. Zo kun je op deze manier makkelijk je eigen marges bepalen en heb je veel vrijheid in de dienstverlening en service die je aanbiedt. 

Drie hosted telefonie platforms

Pocos biedt drie verschillende hosted telefonie platforms aan, namelijk Teams, 3CX en Xelion. De 3CX telefooncentrale is kort te beschrijven als een telefoonsysteem dat gebaseerd is op een software, die ter vervanging dient van de traditionele PBX-hardware. De telefooncentrale 3CX is in het bijzonder ontwikkeld voor Microsoft Windows en is gebaseerd op de SIP-norm. Het voordeel is dat er tegenwoordig veel gebruikers zijn met een geïntegreerd 3CX softphone en smartphone. Dit houdt in dat deze gebruikers zonder belemmeringen toegang hebben tot geavanceerde Unified Communications-functies. Niet onbelangrijk: deze toegang wordt verleend zonder extra kosten als je over een dergelijke geïntegreerd 3CX softphone en/of smartphone beschikt. Datgene wat 3CX onderscheid van zijn concurrenten is het simpele beheer en de eenvoudige installatie. Verder maakt 3CX het ook mogelijk om op elke locatie te werken met ieder device en het biedt een mogelijkheid tot videoconferencing.

Service ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *